Sembla que escoltar música sigui, cada cop més, un acte individual i quasi independent de la resta de persones que ens envolten. Si bé és cert que les xarxes socials cada cop més ens permeten i faciliten compartir allò que escoltem, els darrers grups que hem descobert, etc però segurament són fruit d’una escolta individual.

El Descompositor és un club d’escolta i descoberta de músiques de forma compartida, un espai de trobada amb un convidat que, a partir d’un tema o d’un estil musical concret anirà filant un seguit de cançons i ens ajudarà a ubicar-les en el temps, en l’espai, en les ideologies que amaguen…

Cada tres mesos organitzem, de forma conjunta amb l’Escola Municipal de Música i la Biblioteca Antonio Martín, aquest espai de trobada i editem una guia dels fons que la Biblioteca té respecte del tema o l’estil de què parlem.

A més, de cada xerrada, en fem una crònica detallada per poder seguir aprofundint en el tema.

19 de gener de 2011. Una mica de Soul amb Miqui Puig

26 d’abril de 2012. El Garage amb Kiko Amat

12 de juliol de 2012. Cartografies de la diàspora, músiques balcàniques amb Jordí Urpí

1 de novembre de 2012. Ecos del Gueto amb Víctor Lenore. En el marc del cicle 4 Raons

14 de febrer de 2013. Un assalt al punk amb Joni D

16 d’abril de 2013. Un tiento de flamenc amb Diego Ruiz i Lluís Cabrera

9 d’abril de 2015. Els Sons de Nova Orleans amb Francesc Capella, a La Capsa

5 de juny de 2015. Música contemporània a l’Escola Municipal de Música.