El Meló_dia és una activitat sorgida a proposta dels músics de la ciutat i que intenta recuperar i renovar l’esperit del Happening Pota Blava que es feia fins l’any 2000 a La Capsa i que vol posar en valor la creació local des de la interacció de diferents disciplines i llenguatges.

El tema del Meló com a eix temàtic de l’activitat sorgeix de La Capsa Acció Musical i un dels objectius pels que s’aposta per aquesta fruita és per reforçar i recuperar els valors culturals del Meló del Prat aconseguint el mateix reconeixement que han assolit altres productes del territori com la carxofa o el pollastre Raça Prat.

El 2010 s’inicia aquest projecte a la platja del Prat i, en l’actualitat, es porta a terme al Parc Fondo d’en Peixo. De forma progressiva, al Meló_dia s’hi han incorporat companyies de teatre i dansa així com accions artístiques i audiovisuals que venen a donar sentit i a recuperar el happening pota blava.

Des de l’any 2016 el projecte Meló_dia s’emmarca dins de la programació de la Festa Major del Prat.

Il·lustració de Núria Inés

 


Festival Meló_dia