Aquest any el Paraula de Dones agafa la bandera del moviment feminista-punk sorgit als anys noranta a l’estat de Washington, el Riot Grrrl. El Riot Grrrl va néixer dins de l’escena musical alternativa a Nord-amèrica. Aquest moviment pretenia subvertir els cànons artístics tradicionals dominats per l’hegemonia masculina i una indústria cultural basada en la societat de consum de masses. Encara que no basat solament en música d’estètica punk, sí que hi dominava l’actitud Do It Yourself o Fes-t’ho Tu Mateix, basada en l’autogestió, l’activisme polític i l’expressió artística en l’àmbit local.

Aquest és el marc que dóna forma i motiva el Paraula de Dones d’enguany. Protagonitzat per gairebé una vintena de dones que ocuparan l’escenari, la sala, el bar, els lavabos, la terrassa, els camerinos, i en definitiva, La Capsa i que volen rebel·lar-se, dir la seva i que se les escolti. Ho volen fer a la seva manera i ho volen fer JA.