Com ja sabeu – si ja ho sabeu, podeu deixar de llegir a partir d’aquí -, al #4Raons un grup de músics treballa amb un col·lectiu del Prat. Ja han passat molts grups per aquí però sempre hi ha hagut un monstre al qual li hem girat l’esquena. L’altre dia ens ho preguntàvem… com és que mai hem anat a l’aeroport a caçar una mica de caliu pratenc? Doncs perquè Les Sueques encara no havien arribat. Potser perquè som del Prat o potser perquè som gent extravertida però resulta que coneixem a mitja plantilla d’AENA i companyia.

 

DIA 1

Pla Seqüència, interior dia.

AEROPORT DEL PRAT

Un grupuscle de gent heterogènia entra a l’aeroport i es presenten. Entre ells hi trobem la Mònica – que treballa a objectes perduts -, en Marc – que és controlador aeri -, Les Sueques – que fan vàries coses perquè són vàries persones, però en plan junts fan música -, i la Laura i el Jordi – que són la constant a tot #4raons -, a més a més del relator, David Sánchez.

La Mònica i el Marc ens van explicar el seu dia a dia; caps d’animals trobats en paquets, un frenesí de tecles i botons, radars i cues, gent amable i gent no tan amable, amaratges tipo -Hudson River – i la complexitat d’aquest súper edifici que ens és tan familiar i tan desconegut alhora.

vídeo de David Sánchez

DIA 2

Pla seqüència, exterior dia

TERRASSA DE LA CAPSA

Les Sueques, Jordi, Laura, David i el falconer de l’aeroport, l’Ondrej.

Aquest súper amant dels ocells vingut de terres txeques va aprendre tot el sap de les aus a la seva terra natal, un poblet a prop de la bella Praga. Va aprendre l’artesania de l’ofici de la cetreria, com es feia abans. Tipo que algú t’ensenyava no només la tècnica sinó també la passió i el respecte pel que fa.

El cas és que ho sabia TOT dels falcons. Sabíeu que el cap dels falcons és gairebé tot ull? És a dir, el seu crani gairebé només serveix per guardar-hi els ulls. També parlava el seu idioma, que segur que és més fàcil que el txec. Coneixia el seu savoir faire, quan es movien perquè es movien, quan giraven el cap perquè el giraven. Ens va explicar que hi ha un falconer per cada pista i que allà a una caseta és on guarda tots els animalets.

vídeo de David Sánchez