Javier Blánquez, periodista i crític musical, col·laborador habitual de publicacions com El Mundo, Mondosoro o TimeOut Barcelona, i editor del cèlebre llibre “Loops: una història de la música electrónica” , és l’encarregat de conduir l’edició del Descompositor sobre la música electrònica a La Capsa. Farà un repàs sobre els orígens de l’electrònica – des dels primers instruments electrònics o els gèneres que van contribuir al seu naixement -, i ens mostrarà una imatge del seu estat actual.

La tecnologia ha modificat la nostra vida, i també totes les manifestacions artístiques i l’art. L’aparició de les màquines, els nous timbres sintètics i la tècnica del sampling han estat eines crucials en l’evolució de la música del segle XX -soterrada pel prestigi del modernisme clàssic i el terratrèmol cultural del rock-, però inevitables per entendre com funciona la música en ple segle XXI. Parlarem, llavors, de com els sons electrònics han conquerit pràcticament tots els racons de la música de les últimes dècades, des de l’àmbit acadèmic als clubs de ball i, en un nivell més proper, l’esfera del pop i el so de la globalització.

 

En aquesta llarga – però curta! – sessió, Javier Blánquez – autor del cèlebre llibre, Loops: Una història de la música electrònica en el S.XX, – intentarà donar-nos una visió àmplia i completa sobre la música electrònica. Des del seu naixement amb invents com les Ones Martinot, passant pels sintetitzadors, la música concreta, els collages sonors, fins a la música disco, el dance, el house i la música creada directament de fonts digitals.