NOVETATS!

Durant tot el mes d’abril i un parell de setmanes de maig els músics de l’Almeuritme han estat enregistrant des de casa les seves interpretacions del Bon Dia. Ha estat un treball laboriós de producció per tal de posar en comú els arranjaments i donar forma a la cançó o el fet d’aconseguir un bon so. Però podem avançar que gràcies a tots ens n’hem assortit i tot pinta molt bé. De totes maneres, l’important veritablement és tenir l’empenta i les ganes de tirar endavant la cançó d’aquesta edició i estar tots actius i fent música durant aquests dies tan estranys. Aquests dies estem acabant el muntatge del vídeo. Esteu atents, ja falta poc per l’estrena! Us deixem un vídeo on alguns participants expliquen com ha estat la seva experiència i les seves impressions de l’almeuritme 2020.

TERCER ASSAIG

Malauradament, el tercer assaig amb tots els músics i Els Pets no es va arribar a fer. Uns dies després del   segon assaig, es va declarar l’estat d’alarma pel coronavirus. La veritat és que ens vam queda una mica xafats. Les dues trobades anteriors havien funcionat molt bé: musicalment ja teníem la versió a punt de caramel i encara teníem un dia més per polir els arrengaments, deixar clara l’estructura així com l’aportació de cada músic per tal d’entrar a l’estudi de La Capsa sense por i amb les idees clares.

Així, el projecte es va aturar durant un parell de setmanes. Al principi, amb la incertesa de no saber com evolucionaria tot plegat, teníem l’esperança que podríem recuperar més endavant l’activitat, però aviat
vam ser conscients que aquesta situació aniria per llarg.  Després de reflexionar-ho i parlar amb totes les parts implicades al projecte, vam estar d’acord que seria una llàstima no tirar endavant la desena edició de l’Almeuritme i que, a l’hora, continuar treballant col·lectivament, tot i que des de casa, podia ser una bona manera d’animar a la gent en aquest nou escenari d’aïllament i obrir una finestra gràcies a la música. Tots els músics van acceptar engrescadament aquest canvi de rumb del projecte.

Durant aquestes últimes setmanes, els músics han estat enregistrant les interpretacions des de casa seva, cadascú amb els mitjans dels que disposa i sempre amb el suport tècnic i creatiu de l’equip de La Capsa i la productora de vídeo Tots Sants. Amb totes aquestes preses de vídeo i àudio i amb un treball minuciós d’edició, donarem forma a la versió del Bon Dia dels Pets. Que comenci a tremolar el Dúo Dinámico.

Seguirem informant…

SEGON ASSAIG

El segon dia ens vam centrar en la versió caribenya del Bon Dia que va sorgir al final de l’assaig de la setmana anterior. Després de tocar-la una estona per tal que els músics provessin arranjaments i la fessin més seva, en Joan Reig es va assabentar que les veus continuaven cantant el tema amb la cadència del tema original i, amb el canvi de ritme de la nova versió, no encaixaven els accents de la melodia.

Així, en Joan va estar una bona estona repassant veus amb els cantants per tal d’adaptar la melodia al nou ritme. També es va decidir canviar la tonalitat original del tema perquè quedava una mica baix per la tessitura dels cantants i la vam apujar un to i mig, amb el que la cançó va passar d’estar en La Major a Do Major.

Després d’aquests canvis, la cançó va començar a sonar força bé i ja estàvem preparats per rematar-la en el tercer assaig.

Continuarà…

PRIMER ASSAIG

El temps passa volant, encara tenim incrustada al cap la cançó composta pels músics pratencs i Los Ganglios en l’edició de l’Almeuritme de l’any passat, el Mega Hit Aeropuerto de Prat i ja hem donat el tret de sortida de la desena edició del projecte.

Aquest any hi participen vint-i-cinc músics de totes les edats. Tots ells es van inscriure a través de la convocatòria oberta que vàrem treure durant el mes de febrer. Estan tots molt motivats i amb ganes de gaudir de l’experiència. No és d’estranyar perquè aquest any comptem amb la participació dels Pets, que acompanyaran als músics durant tres assajos per tal de construir entre tots la versió del Bon Dia, el tema més emblemàtic del grup.

El passat dijous 5 de març va ser el primer assaig. Després de fer les presentacions en Lluís Gavaldà (Veu i guitarra) i en Joan Reig (Bateria), van parlar de com va sorgir la inspiració a l’hora de compondre el Bon Dia i què vol transmetre la cançó. Tots es van sorprendre quan en Lluís va explicar que si t’hi fixes bé en la lletra de la cançó, descobreixes que no és un cant tan optimista, ja que està plena de personatges i situacions negatives. Parla d’aquells dies que estàs trist o enfadat però que, encara que no  ho vulguis, fa un dia radiant i brilla el sol sobre el teu cap ple de núvols. Però al final la gent se l’ha feta seva i és un himne a la vida, ple de llum.

Fetes les presentacions, vam dividir a la gent en dos grups per començar a treballar el tema. Primer, els músics van començar a tocar la cançó que prèviament s’havien mirat a casa. Poc a poc, cadascú va guanyar confiança i van començar a perdre la por i la vergonya inicial. En Marcel Cavaller, guitarra solista dels Pets, va ajudar amb el baix en un dels grups que no tenien baixista i també va proposar donar-li la volta al tema per tal d’improvisar i trobar noves idees. De seguida li van donar un toc funky força interessant. A la bateria,  el benjamí del grup,  l’Isaac, quina energia! A l’altra aula a en Lluís Gavaldà li va agradar una improvisació rítmica de l’Esteve, un dels bateries que hi participen, un ritme de juganer i caribeny al que es van sumar el Jordi al baix i en Javi a l’orgue i van estar desenrotllant-lo una bona estona.
Us deixem un vídeo per a què veieu com va anar la sessió. Estigueu atents, seguirem informant…