El “problema” és que estem a prop de la supercapital-megainternacional i una miqueta acaparadora d’atenció – s’ha de dir – que és Barcelona, perquè si no, el Prat de Llobregat seria reconegut com un bressol musical per dret propi. Però no, formar part de l’AMB, i tenir metro també limita el potencial de la D.O. i és per això que de tant en tant, hem de donar un cop d’atenció i treure el pit enfora.

A La Capsa, tot i que ja programem músiques del poble, hem pensat fer-ho sota un nom, que dóna més ressò, fa pinya, i a més, ens ajuda a ordenar l’agenda: El Cicle de Músiques Locals. Aquest neix el 28 de desembre del 2020, sota la surrealista companyia de Tronco. El grup familiar de les Herrero va presentar algunes noves cançons del seu proper disc “Naoinonai” i en va repassar d’antigues tres dies abans del canvi d’any.

El mes de gener va ser un mes de presentacions: ens va visitar Totti Montenegro, grup que assaja als Bucs, per a presentar el seu primer disc “San Pietro puede esperar”, que va ser un ple total. Miguel Talavera, guitarrista de blues i rhythm&blues local, va interpretar en directe el seu últim treball “Tocayo“, a on podem trobar ritmes de boogalo, de funk o de rock en un mateix tema. I Pigmy, va estrenar “Manifestación“, el seu tercer treball i que ha estat molt ben rebut per la crítica nacional.

Ara, al mes de febrer, ens visitarà Eulàlia Guntín per a mostrar-nos algunes cançons en primícia. Aquesta pratenca “milita” al projecte Paraula de Dones i la seva música recorda a l’Angel Olsen o la Sharon van Etten més intimes.

De moment, fins aquí podem desvelar, però si us interessa la vida musical del Prat, mantingueu-vos alerta perquè cada mes us portarem noves propostes del talent local!