Una investigació artística sobre els espais on la música és el codi de trobada

Ràdio Capsa es posa en marxa de la mà de l’Eduard Pou (Za!) i un consell de redacció eclèctic de persones del Prat amb la intenció de crear un programa/espectacle radiofònic amb la comunitat de la Capsa del Prat, projecte cultural de la ciutat, i el seu entorn.

El projecte vol investigar l’evolució de les formes de celebrar en comunitat, i la música de celebració, a través de les darreres generacions. Un punt de partida per connectar generacions -separades pel coronavirus-, conèixer com ha canviat el Prat, com sona ara i com sonava abans, i una excusa per teixir comunitat.

L’argument principal és buscar els punts del Prat on la música és el codi de trobada. Un parc, una pèrgola, el pati d’una casa, la terrassa d’un xiringuito, el pont d’una carretera: llocs on es crea i es comparteix la música de forma quotidiana, espontània, i sovint no reglada. Es tracta d’escoltar els espais i els seus pobladors, ara desterrats de la quotidianeïtat per la covidianeïtat, per intentar convertir la ràdio en un nou punt de trobada.

L’objectiu del procés és interrelacionar les diferents persones i col·lectius que estan vinculades a la Capsa i el seu entorn. Que es coneguin més, que coneguin més el seu espai, i que se’l sentin seu formant part d’un procés de creació col·lectiu.

Serà un procés d’experimentació sobre el terreny, des de diferents formats d’implicació i participació: reunions de redacció presencials i/o virtuals, tutorials en vídeo, àudios de WhatsApp; recorreguts sonors o la creació d’una banda intergeneracional amb quatre músics de diferents edats de la Capsa.

Un projecte pensat per Núria Inés, Paula Gayán, Jose Valderrama, V. Emil i coordinat per Edi Pou.

 

La beca Música i Territori, impulsada per La Capsa, és una de les vuit modalitats de la Convocatòria d’Arts Visuals /UNZIP.

L’objectiu de la beca és treballar les pràctiques musicals en relació amb el territori i els seus col·lectius, apropant la pràctica musical a espais de participació, creació i transformació social.

Es valora:

• La capacitat del projecte de connectar amb les línies de treball i dimensions de La Capsa, així com de treballar des d’una visió crítica i una mirada interdisciplinar i oberta.
• La capacitat relacional del projecte i la implicació de les comunitats, posant a les persones en el centre de la seva acció i generant experiències vitals significatives.
• La generació d’espais de co-aprenentatge i processos de reflexió i creació a través de l’experiència musical i sonora, que posin l’accent en l’exploració i l’experimentació.
• La proposta d’accions i intervencions deslocalitzades i la capacitat innovadora en la documentació i comunicació del procés.

Modalitat 6: Música i territori (impulsa La Capsa)