La Capsa és un projecte cultural de l‘Ajuntament del Prat de Llobregat, és un node del Sistema d’Arts en Viu de la ciutat que, des treballa des de la música per construir una ciutadania cultural activa i crítica, afavorint el desenvolupament de les capacitats creatives de les persones de forma individual però alhora generant espais d’acció social col·lectiva i compartida que afavoreixin el desenvolupament de la comunitat en què el projecte cohabita.

Aquest projecte públic va començar el juny de 1995. Des dels inicis la música va tenir una presència singular a La Capsa que s’ha anat mantenint fins l’actualitat. A l’abril de 2009, les obres de la L9 del metro, forcen el tancament de l’equipament i marquen l’inici d’una nova etapa amb un projecte renovat que es desenvolupa de forma distribuïda en diferents espais de la ciutat i també en l’espai virtual.

L’octubre de 2014 La Capsa reobre l’equipament reformat i adequat tècnicament a les necessitats d’un projecte de música i esdevenint la seu per a la música moderna de L’Escola d’arts en Viu. En aquesta línia, La Capsa esdevé un node clau del Sistema d’arts en Viu juntament amb L’Escola d’Arts en Viu i L’Artesà amb qui treballa de forma coordinada en els camps de la formació la creació, les pràctiques i la programació..

La Capsa vol facilitar nous processos de treball en el camp de la cultura, obrint-se camí com un node d’experimentació musical i cultural des d’on desenvolupar activitats diverses en un diàleg constant amb la ciutat i les persones tant de forma presencial com virtual.

La Capsa és un projecte cultural de proximitat que vol afavorir el desenvolupament cultural i integral de la ciutadania. Treballem des de la dinamització i el diàleg, tocant-nos, compartint i prioritzant els processos de treball amb les persones per sobre del treball amb productes.