Cinema i música: L'Escola d'Arts en Viu + Airam Dionis i el cinema de Josep Maria Parera

Esdeveniment

dimecres, juny 28, 2023 - 22:00

Gratuït 

Plaça Joan Garcia-Nieto
Compartir a:

Com cada juliol des de fa ja anys, torna el Cinema i Música a la plaça Joan Garcia-Nieto. Per segon any, amb un cicle de pel·lícules del fons de cinema amateur del Prat que es conserva a l’Arxiu Municipal,  que acompanyaran diversos músics de la ciutat amb la creació d’una banda sonora. Es tracta de pel·lícules fetes amb pocs recursos però amb uns resultats molt interessants que van fer del cinema amateur pratenc , entre els anys 1949-1986, un referent en el seu temps.

Com ja va passar l’any passat, presentem una doble proposta per la primera sessió:

Creació musical i visual de L’Escola d’Arts en Viu

Per segona vegada en la història del Cinema i Música, els alumnes de l’ensemble de pianos acompanyaran en directe amb una creació musical pròpia, una peça audiovisual creada pels alumnes de teatre. Enguany tant el guio com la música són creacions fetes exclusivament pels alumnes de teatre, ensemble de pianos i el segon curs de llenguatge musical. La trama parla d'un grup de noies que han quedat per anar al teatre junts per veure l'obra que representen els seus  amics: "La Blancaneus i la princesa blava", una adaptació reivindicativa del clàssic conte de La Blancaneus. Tot va bé fins que un grup de manifestants en contra dels col·lectius LGTBI invadeix el teatre per evitar el petó entre la Blancaneus i la princesa.  

Airam Dionis i el cinema d’en Josep M. Parera

A continuació, el flautista pratenc Airam Dionis, posarà música al cinema d’en Josep Maria Parera a través de diverses de les seves pel·lícules, on es mostra des de la ficció i el documental un treball de escenes i situacions quotidianes que aborden problemàtiques socials de l’època.

 

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA