Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 20 de 1108 resultats

Inscripcions obertes per a la convocatòria /UNZIP 2023. La Capsa impulsa la modalitat Música i Territori

Inscripcions obertes per a la convocatòria /UNZIP 2023. La Capsa impulsa la modalitat Música i Territori Anònim (no verificat) dt., 21/03/2023 - 17:37
Image

La convocatòria de projectes artístics /UNZIP 2023 està oberta fins el 13 d’abril i té per objectiu incentivar reflexions i transformacions individuals i col·lectives mitjançant pràctiques artístiques, tot posant en relació el territori i les comunitats del Prat.

Està adreçada a creadors/creadores, agents culturals, educatius i socials de la ciutat i de tot el territori català, i a qualsevol persona, col·lectiu i entitat amb ganes d’activar idees i projectes a través de propostes i metodologies artístiques diverses.

La Capsa impulsa una de les set modalitats de la convocatòria, Música i Territori,  que busca projectes de música comunitària i/o creació sonora comunitaris en relació amb el territori i els seus col·lectius, apropant la pràctica musical i sonora a espais de participació, creació i transformació social.  

Què busquem i quina és la dotació?

  • La generació de processos de reflexió i creació a través de l’experiència musical i sonora, que posin l’accent en l’exploració i l’experimentació a partir de projectes que tinguin capacitat de connectar amb les línies de treball i dimensions de La Capsa.
  • La capacitat relacional del projecte i la implicació de les comunitats, posant a les persones en el centre de la seva acció i generant experiències vitals significatives.
  • La proposta d’accions i intervencions deslocalitzades i la capacitat innovadora en la documentació i comunicació del procés.

Per portar a terme de manera adequada els projectes, la beca està dotada amb 2.000 euros en concepte directe d'honoraris i fins a 1.500 euros per a la producció dels mateixos.

Projecte seleccionats a les edicions anteriors

Fins a dia d’avui, els projectes guanyadors de la modalitat Música i Territori han estat Rescatem el Patrimoni Acúsitc i Sonor del Prat, de la Ginebra Raventós i EMARX l’any 2021 i "Eres basura"  de El club del fracaso (Lara Martínez) l'any 2022.

Informació i contacte

Pots consultar tota la informació de la convocatòria al web d’Unzip Arts Visuals: elprat.cat/unzipartsvisuals 

Si tens dubtes, és normal. Per resoldre'ls, posa't en contacte per correu electrònic a unzip@elprat.cat  i al telèfon 934 78 22 37

 

Presenta el teu projecte fins al 13 d’abril!

Paraula de Dones 2023

El Guateque

PROJECTE

Paraula de Dones: un guateque disruptiu

Paraula de Dones: un guateque disruptiu Anònim (no verificat) dc., 15/03/2023 - 13:15
Image

El passat 11 de març, La Capsa va acollir el seu particular Guateque: una celebració escènica que culminava el procés de treball de l’actual edició del Paraula de Dones. Un procés liderat per l’artista Alba Rihe, on s’ha posat al centre l’humor, l’error, l’escena i el cos com a motors de creació d’un espectacle inèdit que ha conjuminat l’esperit crític i el gaudi. La sororitat i la col·lectivitat han filat conceptualment les diferents manifestacions artístiques amb les quals s’ha generat un guateque disruptiu fet des de la clau de gènere. Us deixem amb la crònica de la nit:

Sala i escenari estan plens d’un públic que avui té el dret d’ocupar-ho tot. Al centre una taula/tarima que indica que alguna cosa és diferent aquesta edició. De sobte, entren a la sala un grup de vint individus, vestits totalment de blanc i comencen a refregar-se trossos de gelatina vermella al ritme d’una veu que ens parla d’un ‘guateque’ futur i distòpic. El desconcert i l’absurd es converteixen en ferramentes des d’on expressar queixes, denúncies i crítiques a un sistema patriarcal que, tautològica y constantment, ens oprimeix a totes.

Així es crida a la manifestació que les companyes engeguen amb tot tipus d’elements: missatges amb una redundància justificada i que converteixen aquest Paraula de Dones amb un espai de trobada d’idees que, des d’una perspectiva crítica qüestionen un humor blanc i heteronormatiu que no ens representa. Un humor que trobem ben present a la pel·lícula de ‘El Guateque’ de Blake Edwards (1968) i que demana ser deconstruit i reinventat.

En aquesta edició, l’Anna Rosa, l’Adeli, la Sarai, l’Emma, l’Ana, la Lucía, la Yoyo, la Lenny, la Cris, la Paula, la Lidia, la Mari Carmen, la Mari, la Yasmin, l’Eva, la Lluïsa, la Laura, l’Ana i la Noelia de la mà de la directora, Alba Rihe, han preparat un espectacle per sortir-se’n de les pròpies àrees de confort. Per mitjà de les representacions teatrals s’han expressat queixes i demandes entorn al dret propi d’enunciació. Una proposta que contraposa a aquells clàssics que durant tant temps han dedicat les seves lletres a sexualitzar i cosificar a la dona.

De les crítiques a aquestes lletres difícils d’escoltar, passem a la lectura coral del manifest, fins que arribem a un rap que ens parla de l’esgotament que produeix el poc reconeixement del fet d’encarregar-se de les cures.  I és llavors quan, des d’una abraçada col·lectiva, es genera un ‘JUNTAS SOMOS IMPULSO’ que culmina amb uns tambors que fan saltar a un públic entregat i content. Volen sostenidors i el gaudi es contagia, mentre el Grup de Dones Percussionistes de la Colla de Gegants del Delta segueixen fent soroll.

Finalment, la Maria, la Carmen, la Virginia, la Marina, la Paula i la Mercè  van seguir la festa, posant en pràctica tot l'aprés al taller de DJ Trapella, que hem realitzat els últims mesos a La Capsa. Juntes, van posar la guinda final a aquesta nova edició del Paraula.

El passat 11 de març, La Capsa va acollir el seu particular Guateque, el fruit d'un procés de treball col·lectiu!

Aforest Fest 2023

Aforest Fest 2023 Anònim (no verificat) dt., 21/02/2023 - 20:34
Image

Una flor no fa estiu, però un Afores Fest fa primavera. Obriu les agendes i reserveu-vos el dissabte 6 de maig perquè el "festivalet" més fresc de músiques modernes i grups emergents torna a La Capsa!
Per començar a obrir boca, us farem un recorregut pels projectes musicals que esdevindran protagonistes d'aquesta edició.

Comencem amb el projecte indie pop de Luna Valle, artista valenciana que ha tret el seu primer EP el febrer d'aquest any. Tres cançons sota el títol de Despedida i publicats a través del segell Buñuelos, el paraigua amb què la jove cantautora vol editar-se a partir d'ara. Aquest primer EP, en uns mesos anirà seguit de moltes més cançons i és un símbol de comiat cap a moltes coses: la manera de cantar, de parlar i d'escriure. Les tres cançons de l'EP estan plenes de tendresa i sinceritat, exemplificacions d'un pop contemporani de cadències lentes. Per l'artista és molt important l'autogestió per a no sotmetre's; el seu segell Buñuelos es recolzarà en Snap! Clap! i Levadura per a la promoció i contractació de concerts, dos projectes que també treballen als marges de la indústria canònica. L'amor és el gran motor de les seves lletres, però enfocades des d'una perspectiva més reflexiva, entenent lo important que és sentir a més dones parlar sobre les seves experiències sexoafectives que sovint queden als marges i reservades a les esferes privades.

Una altra banda que ens acompanyarà en aquesta edició de l'Afores Fest és Kylu Te Quiero. Grup que sorgeix de la Facultat de Belles Arts de València l'agost de 2021 de la mà de David (guitarra i cors), Rin (veu i teclat), Sergio (batería) i Aitana (baix i cors). Tots els integrants del grup han aportat els seus referents I influències donant lloc a una amalgama de sons influenciada per l'indie-rock nipó dels 90, el pop punk dels 2000 de grups com Juniper Moon i l'esperit riot grrrl que s'intueix en tots els seus temes. Com ells mateixos ho defineixen, fan "Punk simpàtic per a gent simpàtica".

 

Continuem amb la proposta de JaviJavier. Quatre amics de Barcelona que fan rock i també una mica el què els hi dona la gana, com ells diuen. I és que el quartet intenta fugir de l'exigència amb relació a la imatge que va lligada a la música, posant la mirada en allò que els hi importa de veritat: les guitarres i les bateries. Garage, rock and roll, pop... del que sigui en fan una festa

 

Acabarem amb  Pau ByChance, artista i compositora que va formar part del grup Girl Chance i que actualment porta la seva carrera en solitari, obrint-se camí cap a l’hyperpop. Com la mateixa artista descriu, aquest gènere és com barrejar vodka i gominoles, és la interpretació exagerada de la música pop, agafant referents del món d’internet dels 2000. El seu últim llançament és el single Rave en la Galaxia, que ha tingut una gran rebuda i inclús ha sigut afegida a la playlist oficial d’Hyperpop mundial.


La festa acabarà de la mà d' Escuse Mua Djs, duet format per Cristina Daura i Roberta Vázquez, que no només són dues de les il·lustradores més talentoses de Barcelona, sinó que també tenen la capacitat de seleccionar la millor música per a moure l'esquelet.

 

Per acabar de completar aquest recorregut, us recomanem que escolteu la playlist de l’Afores Fest per a començar a entrar en calor i poder gaudir al màxim el dissabte 6 de maig! Us hi esperem.

Obre la Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2023

Obre la Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2023 Anònim (no verificat) dv., 17/02/2023 - 10:54
Image

La Convocatòria de projectes artístics /Unzip obre període d'inscripció fins al 13 d'abril, amb la finalitat d'enfortir el teixit cultural, promoure processos de creació col·laboratius i comunitaris, i donar suport a la creació local.

En aquesta edició es vol posar l'accent en explorar les transformacions i nous imaginaris que suscita l'estat d'emergència climàtica a través de la perspectiva cultural. Per aquesta raó la imatge de la Convocatòria /Unzip treballa el concepte de desert i la idea de com un espai aparentment buit, erm i deshabitat, pot florir i albergar vida.

El fenomen del desert florit

Encara que no tots els deserts responen a aquesta imatge, parlar de desert sol generar un imaginari de paisatges desolats, però els deserts són molt diversos i, en determinades condicions, poden arribar a florir i transformar les terres ermes en paisatges extraordinaris.

Més enllà d’aquest florir espontani i gairebé màgic dels deserts, cultivar-hi no és només una utopia que els científics anhelen aconseguir, sinó una realitat per a moltes comunitats i una fita per a la supervivència de tota la humanitat. Així, la convocatòria obre una pregunta: com podem aprendre i fer per cultivar deserts?

Des d’/Unzip Arts Visuals s’entén la creació artística com un procés basat en l’experimentació, la recerca, la relació i l’elaboració de dispositius crítics que ens ajuden a reflexionar com a comunitat sobre contextos i reptes contemporanis.

La convocatòria s'adreça a creadors/creadores i agents culturals amb propostes que provoquin dinàmiques de pràctica col·lectiva i pensament crític, que imaginin-assagin noves metodologies des de l'art per conrear futuribles.

Entrar en una zona oberta a la imaginació

L'artista Sara Isabel Álvarez (@asphhffi)  ha estat l’encarregada de realitzar la gràfica de la convocatòria, la qual ens vol transportar a través de l’estètica d’un videojoc indie dels 80. Treballa amb el píxel art, creant i construint escenaris on els paratges naturals desèrtics es presenten com un context de partida per expandir idees i projectes artístics.

Qualsevol persona artista, creadora i agent cultural en general, del Prat o en el territori català, pot embarcar-se a l'aventura, participar de l’experiència col·lectiva que suposa la Convocatòria /Unzip, en una zona de convivència entre espais, éssers i objectes, suspesos en fragments de temps dilatats.

Aquest espai-temps del videojoc, indefinit i alhora marc, convida a reflexionar sobre les maneres de viure i sentir els entorns que habitem, simbòlics, digitals, naturals, individuals i col·lectius.

Set modalitats adreçades a artistes i agents culturals que vulguin jugar a l'aventura Unzip

Primer de tot, els jugadors i jugadores es trobaran amb set opcions al menú d’inici, on podran escollir la pantalla-modalitat que més s'adeqüi a la seva intuïció, intencions i perspectives.

Les modalitats en qüestió són ‘Fotografia i societat’, impulsada pel Centre Cívic Jardins de la Pau, ‘Art al barri’ al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, ‘Audiovisual Comunitari’ al Centre Cívic Palmira Domènech, ‘Música i territori’ a La Capsa, ‘Art i educació’ a l'Escola d'Arts Visuals del Prat i dues opcions que només podran desbloquejar els i les jugadores locals: les modalitats ‘Exposició’ i ‘Projectes Audiovisuals’, impulsades pel Centre d’Art Torre Muntadas.

Entrar per algun d’aquests camins implica oblidar-se de territoris coneguts per trobar-se en espais ambigus, híbrids , porosos, desconcertants, amb textures sorprenents.

Bonus

El dilluns 13 de març, les "game masters" del programa /Unzip, portaran a terme un taller a l’Escola d’Arts Visuals del Prat en el qual es facilitarà una guia bàsica de construcció de dossier, exercicis pràctics en modalitat multijugador, presentació comentada de la convocatòria, exemples d'altres edicions i resolució de dubtes. A més, una part de la sessió està especialment adreçada a agents locals que es vulguin presentar a la modalitat Exposició.

El sentit del taller és compartir eines i recursos per aprendre trucs i nous moviments per avançar de pantalla i arribar a espectaculars escenaris finals.

Per assistir-hi, es necessita inscripció prèvia a unzip@gmail.com

Convocatòria oberta de l’1 de març al 13 d’abril. Més informació  al web d’Unzip Arts Visuals.

Descobreix els grups que assagen als bucs de La Capsa!

Descobreix els grups que assagen als bucs de La Capsa! Anònim (no verificat) dl., 13/02/2023 - 15:56
Image

El passat divendres 10 de febrer, es va celebrar la tercera edició del Sopar de Bucs. Una vetllada dedicada a totes aquelles persones que assagen als bucs de La Capsa, amb la intenció de compartir opinions, recomanacions i intercanviar coneixement i experiència. Un espai on conèixer a altres grups, crear connexions i afavorir a la col·laboració entre artistes del territori.

La nit va acabar amb un micro obert que va servir com a mostra del talent musical present a les nostres instal·lacions. Un talent que, com es va evidenciar, no entén d’edats sinó de passió, com van demostrar The Blue Majer's o els One A.M.

Tot i que aquest esdeveniment va quedar de portes cap a endins, des de La Capsa estem desenvolupant diferents interfícies a través de les quals es pugui obtenir informació de tots els grups que assagen als bucs.

Per una banda, a l’apartat de Bucs del nostre web, podreu trobar els diferents grups amb una breu descripció, fotografia, vídeo i link a les seves xarxes socials.

Per altra banda, al nostre Instagram podreu trobar un recull d’històries destacades que presenten a alguns dels grups que assagen a La Capsa.

Des del metal fins al blues, descobreix la gran varietat de grups que assagen als bucs!

Assabenta't de la gran varietat de grups que fan sonar les instal·lacions de La Capsa

Noves actualitzacions de la Guia Sonora del Prat

Noves actualitzacions de la Guia Sonora del Prat Anònim (no verificat) dl., 06/02/2023 - 19:28
Image

Com ja sabeu, la Guia Sonora és un testimoni escrit, visual i sonor de la història de la música al Prat. Aquesta publicació va néixer amb la voluntat de ser un arxiu viu de les músiques de la ciutat, donant cabuda a la història ja escrita i la que està per esdevenir.  Després d’un 2022 amb tres noves actualitzacions de 4 bandes a cada edició i un concert per presentar-les, arribem aquest any amb 54 bandes dins de la Guia Sonora. Enguany farem 4 actualitzacions, introduint 16 bandes més a la Guia Sonora.

Per obrir boca de tot el que descobrirem, tenim aquesta primera actualització on podrem veure quatre noves bandes amb històries molt diferents d’entre elles. Començant per la més antiga, tenim al grup Alta Tensión, que van ser un dels pioners del rap al Prat als anys 80, i que va obrir el camí a artistes com Eat Meat, Mucho Muchacho o Zemo. També podràs descobrir a Fe Ciega, una banda de Hard Rock que va néixer al 1995 i que gràcies a la gravació d’un “maxi” titulat “ Per tu i per nosaltres”, que es va presentar a la ja històrica Sala Casino, van arribar a tocar per tota l’àrea metropolitana de Barcelona i van fer desenes d’entrevistes a ràdios locals de tota espanya. Seguim amb Suko que l’any 2005 va enregistrar la seva primera maqueta titulada  “Paisajes de Aquarela”  per posicionar-se dins del panorama espanyol del Rap. Per acabar tenim a la banda més novell de les quatre, Venturi Republic, que és un quintet d’amics que exploren paisatges musicals per transmetre emocions i sentiments perseguint fer conviure sons i ritmes per sortir de les línies establertes. 

Amb tota aquesta informacio, ja no teniu excusa per endinsar-vos dins d’aquesta Guia Sonora del Prat i poder conèixer d’on venim, on estem i cap a on caminem.

 

La Guia Sonora continua fent-se gran amb noves bandes.

Radio Hangar 02x03

El col·lectiu Sudor ens visita a Ràdio Hangar

 

 

PROJECTE

Nous Plats Combinats al Bar de La Capsa

Nous Plats Combinats al Bar de La Capsa Anònim (no verificat) dl., 23/01/2023 - 18:27
Image

Podríem afirmar que els plats combinats  del Bar de La Capsa són ja tota una institució gastrosocial de la ciutat? Ja sabeu, només escollint el plat principal i els seus acompanyaments, podeu trobar l’equilibri perfecte i fer dels migdies laborables un petit oasi.  

Amb l’entrada del 2023, El Bar de La Capsa vol trobar el maridatge perfecte per aquelles nits de cap de setmana en les que no hi ha programació en viu als escenaris de l’equipamenti així omplir de música tots els racons de La Capsa

És per això que a partir del febrer, arriben els Plats Combinats també a les nits! Com a plat principal les millors seleccions musicals a càrrec de Djs de la ciutat. I els acompanyaments, a demanda: un sopar, unes copes amb amics, uns bailoteos, potser, qui sap, fer algun match en viu... I és que aquests Plats Combinats busquen oferir una experiència gastromusical, de proximitat o, per dir-ho d’una altra manera, animar el cotarro

La primera degustació musical  serà el dissabte 4 de febrer i per celebrar-ho, amb un tàndem de luxe: amb Leire Dj i Eric Dj  a les 23:30. I properament, Rubio Platino DJ el dissabte 11!

Trobareu tota la programació de Plats Combinats al perfil d’Instagram del Bar de La Capsa. Seguiu-los per estar atentes a les properes sessions! 

Les nits al Bar de La Capsa, ara amb Djs!

Ràdio Hangar 02x03

ESDEVENIMENT

Paraula de Dones 2023: El Guateque. Vols participar-hi?

Paraula de Dones 2023: El Guateque. Vols participar-hi? Anònim (no verificat) dc., 11/01/2023 - 16:49
Image

"Guateque", segons la RAE és una festa de caràcter casolà, on es berena i es balla. Segons el director Blake Edward és un conjunt d'atrocitats en una festa de l'alta societat. I, seguint aquestes premisses, per a La Capsa és el punt de partida del nou procés artístic i participatiu del Paraula de Dones 2023, de la mà de  l'Alba Rihe, dama de companyia d'aquest "embolao."

L'humor, l'error, l'escena, el cos, la veu, la música i les ganes de festa seran els plats principals d'aquest procés artístic. Hem organitzat diferents trobades, per experimentar amb la creació de textos, de música, per compartir i trobar juntes el moviment que desdibuixi la frontera entre l'escenari i el públic i crear juntes aquesta festa, el nostre singular “guateque”.

Després de la primera trobada el passat  24 de gener, us convidem a assistir als 3 tallers que tindran lloc els propers 14, 21 i 28 de febrer, de 19 a 21h.

Si teniu ganes de participar-hi, no dubteu en inscriure-us aquí! Les inscripcions romandran obertes fins al proper 9 de febrer.

Si teniu dubtes o no podeu venir aquell dia, escriviu  a info@lacapsa.org o passeu a veure’ns!

I reserveu-vos l’11 de març per fer el nostre GUATEQUE amb totes, tots i totxs les que vulgueu venir... Us esperem!

El punt de partida d’aquesta nova edició serà l'humor, l'error, l'escena, el cos, la veu, la música i les ganes de festa

Concert: Bitxe presenta "Intempèrie"

Concert: Bitxe presenta "Intempèrie" Anònim (no verificat) dl., 09/01/2023 - 17:41

En Bitxe torna a casa! Aquest cop per tancar el cercle que va obrir fa uns anys amb “Cançons de fusta” i amb “Boira".  Aquesta vegada en format de trio, amb els grans Robert “Revorbert” i en Salva Granadero,  per presentar-nos el seu darrer treball, “Intempèrie”, que completa la trilogia! Així que si voleu saber el final, haureu de ser-hi!  

Amb una sonoritat més elèctrica, Bitxe s’endinsa en aquest treball amb un grapat de noves cançons escrites des del mateix lloc però tocades amb més contundència.
Estem encantats de compartir amb vosaltres una nit tan especial, acompanyats d’amics a dalt i a baix de l’escenari, us hi esperem!

Image
bitxe
<p><strong>Preu:</strong>&nbsp;6,5&euro;<br />
<strong>Tarifa Joves.Prat</strong>: 5,5&euro;</p>
Inactiu
Inactiu
Actiu

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA