Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 20 de 1049 resultats

Depedro en concert

Depedro en concert Anònim (no verificat) dl., 28/11/2022 - 12:32

Depedro en concert

Gira “Máquina de piedad”

Depedro és el projecte musical de Jairo Zavala iniciat en 2008. Depedro és un home bo, però també és un púgil de pegada seca i directa. És un home amb un optimisme innat, però també ha estat pres de la desesperança. “Màquina de pietat” s'acosta a un Depedro amb una humanitat sincera i empàtica.

Amb tot allò ja caminat, Jairo Zavala se sosté sobre un eix ferm. Els seus dots naturals, basats en l'energia i l'ànim, són presents. El seu nou “Máquina de piedad” no és un disc de neguit o redempció, és un àlbum que treballa sobre l'experiència conscient. Sobre el pur present que ens aborda. Per sobre de pandèmies, de crisis, d'ansietats, la vida continua. Així ho canta Jairo:“y cuando vuelva a rugir la vida/y cuando el miedo se quede sin guardias/agárrate a mis huesos/que siguen en pie/luchando por ti”.

Diu d’ell el periodista Ángel Carmona de Radio3 que Depedro “torna a rugir la vida, Jairo no s'amaga, però aquesta vegada no va a pit descobert. S'ha embuatat l'ànima per a colpejar en uns temps de disputa constant on no es pot baixar la guàrdia al present.”

Una proposta en col·laboració amb La Capsa

 

 

Image
Inactiu

La nit més freda de l'any: Bocc + Òsserp + Avern

La nit més freda de l'any: Bocc + Òsserp + Avern Anònim (no verificat) dj., 24/11/2022 - 10:47

Celebrem la nit més freda de l'any amb un triple concert de metal extrem amb: 

BOCC
Fan un doom/death metal amb vibres d'sludge i punk. Són de Barcelona i presenten Dolça mort en els llims del Rec Comtal. 

Avern
Això de Avern és difícil de classificar, a ells els agrada dir que el seu so és fruit d'una nit de luxúria entre la cabra de Bathory i Pig Champion de Poison Idea. Metall podrit amb ànima punk per a fans de Craft i Celtic Frost, punk per a heavies, stench-*core pudent... digueu-li com vulgueu, el que és clar és que la seva proposta no et deixa indiferent i són un mal pla si sofreixes de les cervicals.

Òsserp
Després de més de 5 anys Ósserp presenta nou llarga durada, aquesta vegada amb una formació ja consolidada des d'abans de la gestació d'aquest. “Els nous cants de la Sibil·la” va ser gravat per Aleix Archs en l'estudi Labedoble i masteritzat per Arthur Rizk (Black Curse, Pissgrave, Power Trip…). El artwork de la portada va ser realitzat per Paolo Girardi (Hyperdontia, Black Breath...). El disc manté l'essència dels anteriors treballs de la banda, tan fàcil de reconèixer com difícil de definir. Parlar d'un disc de death/*grind queda curt, ja que més enllà de tenir uns ritmes accelerats trobem clares influències del death metal americà dels 90, així com harmonies i atmosferes més pròpies del black metal. Embolicat en la mitologia habitual de la banda, el disc tracta sobre la insignificància de l'home en l'univers i de com aquest lluita per a mantenir-se etern, presentant al Ósserp com la reencarnació de la Sibil·la (personatge de la mitologia mediterrània) que anuncia el final de la món.

 

Image
<p><strong>Preu:</strong>&nbsp;12,5&euro;<br />
<strong>Anticipada:</strong>&nbsp;8,5&euro;<br />
<strong>Tarifa Joves.Prat</strong>: 5&euro;</p>

<p>&nbsp;</p>
Inactiu
Inactiu
Actiu

La Biblioteca Antonio Martín, Indisciplinada

La Biblioteca Antonio Martín, Indisciplinada Anònim (no verificat) dj., 17/11/2022 - 14:05

Què és el festival i a quins escenaris té lloc

El festival Indisciplinats es basa en propostes artístiques, concretament aquelles relacionades amb l’escena, les arts visuals, performances i comunitat. Les experiències s’articulen en diferents escenaris que connecten les activitats del programa i que tenen lloc als diferents equipaments de la ciutat: centres cívics, l'Escola d'Arts Visuals del Prat, el Centre d'Art Torre Muntadas, Teatre l'Artesà i La Capsa.

Breu recull del fons bibliogràfic artístic de la Biblioteca

Per a cada espectacle, la biblioteca posa a l’abast d’organitzadors i assistents un tast del seu fons bibliogràfic. L’objectiu és difondre les activitats i mostrar una petita selecció de llibres sobre cada temàtica aprofitant la programació Indisciplinats de cada equipament.


Teatre L'Artesà

Noche cañón- Sociedad Doctor Alonso. 24 novembre, 20.00 h. Sobre com generar text dins del gènere del monòleg còmic de forma pròpia.   
 • Cómo orquestar una comedia: los recursos más serios para crear los gags, monólogos y textos cómicos más desternillantes, de John Vorhaus
 • El Arte de los monólogos cómicos, de Gabriel Córdoba.
That's the story of my life - Macarena Recuerda Sheperd. 25 novembre, 20.00 h. Autobiografia audiovisual en què l'autora i directora construeix la seva pròpia vida en directe a través de flaixos de memòria que s'enllacen entre ells.
 • No soy yo: autobiografía, performance y los nuevos espectadores, d’Estrella de Diego
 • Género queer: una autobiografia, de Maia Kobabe
Toná - Luz Arcas / La Phármaco. 25 novembre, 22.00 h. Peça de folklore andalús que indaga sobre la fugacitat, la mort i la memòria.  
 • Cante por Cante: discolibro didáctico de flamenco
 • Las Rutas del flamenco en Andalucía, de Juan Vergillos
Postfunció i sessió de Dj amb Ona. 25 novembre, 23.30 h. Productora i Dj del Prat, l’Ona relliga la sensibilitat al ball a través de la fusió i curació de ritmes contundents onírics, trancey-house, breakbeat, bleeps i àcid dels 90 i 2000.
 • Aprendiz de DJ : manual para la preparación de sesiones de vídeo DJ: técnico en vídeo DJ y sonido : ejercicios y prácticas, d’Ismael Rivas
 • Yo, DJ. III. Sé DJ y siéntete DJ, de Jordi Carreras
Taller "Il·lusionisme performatiu"-  Macarena Recuerda. 26 novembre, 11.00 h. Taller familiar sobre la màgia de l'escena des de la perspectiva de l'art de l'il·lusionisme.
 • Experimentos sencillos sobre ilusiones ópticas, de Michael A. DiSpezio
 • Sombras: aprende a crear 100 sombras de animales, de Sophie Collins
Taller "Revolución" Amb Luz Arcas / La Phármaco.  26 novembre, 12.30 h. A partir d’una pauta física compartida es treballa la revolució, el canvi profund.
 • Coreografía: método básico de creación de movimiento, de Sandra Cerny Minton
 • Ballar em fa feliç: 22 històries de dansa i vida, de Marina Vinardell i Isabel Vinardell

Centre Cívic Palmira Domènech

La pols que cau del cel - Cristopher Ruiz. 24 novembre, 17.00 h. Projecte de cinema col·lectiu analògic. Proposta de fer cinema en primera persona, plural, col·laborativament i amb intenció comunitària. 
 • La Cultura del cine: introducción a la historia y la estética del cine, de Vicente J. Benet
 • El Cinema amateur al Prat, coordinat per Margarida Gómez Inglada
Cosas sin Importancia - Didac Rocho. 26 novembre, 20.00 h. Exposició resultant del procés d’experimentació de l’artista amb el mitjà audiovisual, textos i gràfics, telèfon mòbil i narratives simultànies.
 • Fotografía imposible: fotografías surrealistas que desafían a nuestra percepción, d’Agata Toromanoff
 • El Fotógrafo de bolsillo: cómo tomar buenas fotografías con el teléfono, de Mike Kus


Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa

De copas con la Tía Mame - Equip Tía Mame. 26 novembre, 17.00 h. Websèrie divulgativa que exposa temes d'actualitat amb entrevistes de caràcter informal i humorístic.
 • Diez preguntas eternas: sabiduría para el viaje de la vida, de Zoë Sallis
 • La Mirada obscena: vint converses sobre creació escènica,  de Lluïsa Cunillé


 La Capsa

Las Dos Edades - Alba Morena. 24 novembre, 22.00 h. Viatge conceptual i artístic on s’interrelacionen gèneres musicals diversos i s'harmonitzen disciplines com el teatre i la dansa.  
 • El que m'agradaria que la dansa fos, de Cesc Gelabert
 • Trapologia: cròniques gonzobizarres de la nova música urbana, de Borja Bagunyà i Max Besora
Fulu Miziki Kollektiv + Oniria Sister. 26 novembre, 22.00 h. Grup d’artistes Eco-Friendly-Afro-futurista-Punk-Enssemble amb base al cor de l’Àfrica, fabricants dels seus propis instruments a partir d’objectes trobats a les escombraries. DJ Oniria Sister s’encarrega de tancar la nit. 
 • Basura y reciclaje, de  Rosie Harlow y Sally Morgan
 • Beginner's guide to African funk


Centre d'Art Torre Muntadas

Bestiario del Delta - Erico Pesin.  26 novembre, 12.00 h. Creació d'un bestiari fantàstic d'éssers imaginaris que podrien habitar el delta del riu i altres espais peculiars del Prat de Llobregat.
 • Retrobestiari : 40 anys del renaixement del bestiari fantàstic i popular de Catalunya (des dels anys 70 fins al segle XXI), d’Heribert Masana
 • Costumari popular del Prat de Llobregat: equinocci de tardor, de Núria Trilla i Ibern, Ma José Baños i Sánchez

 Més informació sobre entrades, abonaments, inscripcions a www.elprat.cat/indisciplinats

Serveis actius de la Biblioteca   

El servei de préstec EBiblio ofereix llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg col·lectiu Aladí i  al catàleg AtΣna.

Són diverses les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152, les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.


 

La biblioteca recolza amb el seu fons el festival Indisciplinats, propostes escèniques, visuals, performatives i comunitàries que ocuparan els centres cívics de la ciutat, l’Escola d’Arts Visuals del Prat, el Centre d’Art Torre Muntadas, Teatre L’Artesà i La Capsa els últims dies de novembre

#4Raons 2022

El 22 d’octubre del 2022 es va celebrar una nova edició  del #4raons, el cicle que prova de modificar les relacions amb els artistes. L'objectiu d’aquest projecte és múltiple:  col·laborar a fons amb un artista de fora del Prat per tal que s'empelti de l'esperit de la ciutat a través d'algun col·lectiu local així com enfortir el teixit cultural i social del Prat a través de la música. Ser un espai de trobada on conèixer-nos, reconèixer-nos i celebrar-nos.

PROJECTE

Leonard Cohen serà el protagonista d’una nova edició del cicle El Descompositor

Leonard Cohen serà el protagonista d’una nova edició del cicle El Descompositor Anònim (no verificat) dj., 10/11/2022 - 18:34
Image

El Descompositor és un club d’escolta i descoberta de músiques de forma compartida, un espai de trobada amb un convidat que, a partir d’un tema o d’un estil musical concret anirà filant un seguit de cançons i ens ajudarà a ubicar-les en el temps, en l’espai, en les ideologies que amaguen… Des dels seus inicis han passat per El Descompositor músics i experts com Miqui Puig, Gemma Humet, Kiko Amat, Dani Nel·lo, Paco Loco o Lady R.

El proper dijous 17 de novembre reprenem aquest cicle amb una nova edició al voltant de la imprescindible figura del músic i poeta Leonard Cohen. El recorregut a través de la vida i obra del cantautor canadenc, la farà Alberto Manzano, autor de diverses biografies i amic personal del músic És escriptor, poeta, traductor, assagista, periodista i productor musical i ha editat discos sobre Leonard Cohen o traduït més d’un centenar de les seves lletres de cançons però també de Bob Dylan i Patti Smith, entre d’altres.

Li hem demanat Alberto Manzano que ens faci un petit tast del què compartirà amb nosaltres a la seva xerrada: 

“Conocí a Leonard Cohen con su famosa gabardina azul y un sombrero gris de ala ancha. Pasó ante mí con paso lento y se detuvo frente a una catedral gótica cuyas agujas se pierden en las alturas - aunque prefiere el románico, “Es más bajo, está más cerca del corazón,” me dijo. Nos sentamos en las escaleras de una ciudad costera bajo el denso silencio de la fresca brisa. Le vi dormirse en el suelo con sus botas como almohada. Es humilde, elegante y libre. Camina rápido y habla despacio. Dice lo que piensa, y mañana te dirá otra cosa. He visto sus serenos ojos verdes perseguir a las mujeres y encender una vela a María Magdalena. Era un hombre del pasado, que vivía el presente, mirando el futuro.”

Tant si sou incondicionals de Leonard Cohen com si simplement, voleu descobrir la seva figura, ampliar horitzons, gaudir de la música i la seva història en comunitat... us esperem el pròxim dijous 17 de novembre a les 19h a La Capsa!

El 17 de novembre, Alberto Manzano visitarà La Capsa per fer un recorregut per la vida i obra del músic i poeta canadenc

L’edició de tardor del #4raons va sorprendre amb col•laboracions inèdites marcades per l’electrònica i el talent local

L’edició de tardor del #4raons va sorprendre amb col•laboracions inèdites marcades per l’electrònica i el talent local Anònim (no verificat) dj., 27/10/2022 - 17:49
Image

El passat 22 d’octubre es va celebrar una nova edició  del #4raons, el cicle que prova de modificar les relacions amb els artistes. L'objectiu d’aquest projecte és múltiple:  col·laborar a fons amb un artista de fora del Prat per tal que s'empelti de l'esperit de la ciutat a través d'algun col·lectiu local així com enfortir el teixit cultural i social del Prat a través de la música. Ser un espai de trobada on conèixer-nos, reconèixer-nos i celebrar-nos.

Crònica de la nit: trobades improbables i música electrònica

Les Eines & 2Boobies va ser la col·laboració que va obrir la nit a sala de  La Capsa.  L'Ivó, la Vane i la Núria van sorprendre amb un set que, abanderant un so kraut, no deixava de comportar-se com talls pop, melòdics i sòlids, d'aquells que ja estàs corejant en una primera escolta. La maquinària modular de l'Ivó - el científic del trio -, la percussió i la guitarra de la Núria o els teclats i la veu de la Vane eren suficient motiu per a gaudir del concert, però a més a més una sèrie de projeccions van conduir-nos pel fil conceptual del concert: l'Electrò, la partícula elemental que ens conforma a totes.

Després d'una petita pausa per assumir tot el que havíem vist, van pujar a l'escenari l'Eric i l'Albert. El dúo Siesta, vestits com a pastors del techno, de negre, a mig camí entre Blade i Chimo Bayo, van fer ressonar els seus beats a través dels subs de la sala. D’entre el públic, un personatge que només podríem descriure com una Castanyera-Goblin,  va enfilar-se per la boca de l'escenari, entonant cançons populars amb la veu d'Alvin y las Ardillas. El Fermi – la Castanyera-Goblin -, va liderar el conjunt - ¿ F-iesta ? – amb una energia, una actitud i una entrega, que van fer del concert un moment tan memorable com el primer concert dels Sex Pistols. L'estil impossible de catalogar del trio va fer ballar i cantar a tota la sala amb cançons  com Els Cavallers o Sol Solet i els van fer esdevenir himnes.  

Només acabar, la festa es va traslladar al Bar i és que Dj Vilches tenia preparada una sessió de bingo musical. Era la segona incursió d’aquesta proposta a La Capsa i aquest cop, ja sense restriccions, va cobrar una nova dimensió arreplegant més de 70 persones de totes les edats rient, ballant i desitjant cridar el bingo. (Estimada guanyadora, si estàs llegint això, passa per l'oficina recollir-les!)

Tornem a la sala! Aquest cop el mood havia canviat: a l’escenari, la Claraguilar trepitjava amb delicadesa les tecles dels seus sintetitzadors. Les diferents veus i els beats, s'allongaven i s'enroscaven com les trajectòries d'algunes aus, suaus, ràpides i etèries. La seva barreja d'ambient i techno, no deixava de recordar a les composicions de post-rock quant a estructures reconeixibles, amb melodies memorables i passatges progressius. Cap al final de l’actuació, un cor de veus es va aparèixer d'entre el públic, i totes les persones que el conformaven – més de 30! – van pujar les escales, ocupant l’escenari i rodejant la Claraguilar, formant una sola veu amb ella. El Cor d'Adults de L'Escola d'Arts en Viu  va mostrar del que era capaç en tan sols 3 assajos i, sota la batuta de la Carla Azanuy, ens va fer emocionar a tots plegats.

Per tancar la nit, Dj Vilches va tornar a pujar a l'escenari del Bar, aquest cop, amb els seus vinils més estimats. La salsa, el guaguancó, els ritmes llatins i caribenys van posar la cirera del pastís d’aquesta jornada de celebració en comunitat.

El procés previ

Al #4Raons provem de modificar les relacions amb els artistes, generant processos de treball i noves maneres de relacionar-se a través de la música. Els directes que van podeu gaudir-se el dissabte 22, es van estar coent durant prop de dos mesos abans del gran dia.

En el cas de les col·laboracions entre Siesta/Fermi i l’Ivó/2Boobies, des de La Capsa se’ls va proporcionar uns espais de creació i assaig en què van passar-se moltes hores cuinant el seu set. Va ser un procés que els va fer replantejar certs aprenentatges artístics i redescobrir-se en llocs abans insospitables.

Per preparar la col·laboració entre Claraguilar i el Cor d’Adults de L’Escola d’Arts en Viu, es va fer un primer treball entre la compositora i la Carla Azanuy (professora de L’Escola) en el que es van seleccionar i arranjar les cançons que protagonitzarien aquesta simbiosi. La segona part d’aquest procés va tenir lloc a Torre Balcells, que on durant dos dijous, la Clara i el Cor d’Adults van  treballar conjuntament, quedant meravellats  de com la màgia podia produir-se tan ràpid entre tantes persones.

Els pratencs Arnau Garcia i el Pau Amat, artistes audiovisuals, van encarregar-se de documentar tot aquest procés en analògic. Us el mostrarem ben aviat, estigueu atents!

Fermi, Siesta, 2Boobies, Les Eines, el Cor d’Adults de L’Escola i Claraguilar van protagonitzar una nit plena de màgia
#4raons 2022: Fermi/Siesta/2Boobies/Les Eines/Claraguilar/Cor d'Adults de L'Escola

Indisciplinats: creació lliure i desbordant

Indisciplinats: creació lliure i desbordant Anònim (no verificat) dl., 24/10/2022 - 13:29
Image

Enguany, el programa s’arrela al Prat com les males herbes: ple de propostes artístiques que connecten i repensen els contextos de creació. Propostes pol·linitzadores que generen nous microclimes, aporten nutrients i biodiversitat, a la vegada que també poden ser una trampa (com les males herbes) de la que és possible no voler escapar.

Indisciplinats posa en escena als diferents equipaments que impulsen el programa d’Arts Visuals de la ciutat (els Centres Cívics Jardins de la Pau, Sant Jordi-Ribera Baixa i Palmira Domènech), l'Escola d'Arts Visuals del Prat i el Centre d'Art Torre Muntadas; així com espais que promouen les arts vives com són L'Artesà i La Capsa. Exposicions, espectacles, instal·lacions, laboratoris, concerts, sessions dj i activitats gratuïtes i de pagament.

 

Arts visuals polifacètiques

Aquests set dies de festival ens obriran una finestra per la que treure el cap i veure els projectes que s'han estat portant a terme durant l'any com a part de la Convocatòria d'Arts Visuals /Unzip. Compartint-nos l'estat en què es troben i fent visibles les comunitats i els espais de generació i creació que els han donat forma; un interval suspens en el temps multidisciplinari i polifacètic on fotografia, dibuix, performance, pràctiques comunitàries, audiovisual, fanzín i experimentació sonora ompliran la ciutat per gaudir de la creació contemporània. 

Les artistes Ida Barbati i  Valentina Gaia amb el seu projecte “Cossos en escolta”, ens conviden a explorar diferents maneres d'expressar-se amb l'art des de la col·lectivitat, activant micropolítiques tot qüestionant les normes heteropatriarcals radicades actualment en la societat. Cristopher Ruiz amb “La pols que cau del cel” proposa a un grup eclèctic de persones elaborar una carta fílmica de manera grupal, com una mena de càpsula en el temps sota una mirada intergeneracional. El projecte “Eres Basura” impulsat per Lara Martínez activa processos de creació a partir de la recollida d'escombraries al delta del Llobregat que culmina amb una sessió de música experimental i instruments elaborats amb els objectes de rebuig trobats durant la ruta. Joana Capella i Roc Domingo amb “Un gegant a Unzip” exploren el folklore i la creació de gegants de la ciutat aprofundint en la realitat mediambiental de l’entorn per posar en relació discursos ecologistes amb les expressions populars i possibilitar altres imaginaris sobre el paisatge i la cultura heretada. Erico Pesin i el seu imaginari de ficció, ens planteja la creació d'un bestiari fantàstic d'éssers que podrien habitar el delta del riu i altres espais peculiars del Prat de Llobregat. “De copas con la Tía Mame” és una web sèrie liderada per Tía Mame, presentadora drag que ens parlarà sobre temes d’actualitat tot explotant el clixé de l'entrevista a figures expertes associat a l'alta cultura, en un to informal i irònic, alhora crític amb el model de consum audiovisual convencional. Dídac Rocho confia en esdeveniments a petita escala per conformar el projecte audiovisual “Cosas sin importancia”; gravat des de la seva rutina de treball amb un telèfon mòbil, observant i connectant aspectes quotidians anodins seguint el ritme idiosincràtic de la ciutat. 

 

Arts en viu de trànsit i catarsi 

La veu de la creació femenina serà protagonista dels espectacles que es podran veure a L’Artesà. Sociedad Doctor Alonso passen per la malla poètica els mecanismes de l'humor. Sofia Asencio es proposa investigar els seus protocols, particularment en relació a la paraula dita, al treball de text... I del monòleg còmic passarem a una autobiografia audiovisual narrada amb la tècnica stop-motion d’animació d’objetes amb Macarena Recuerda. L’Artesà rebrà també "Toná", una preciosa peça de folklore andalús de Luz Arcas/La Phármaco que indaga sobre la fugacitat, la mort i la memòria; perquè ballar la mort és la millor manera de celebrar la vida, una catarsi individual i col·lectiva. Creació en femení. Text, cos, hibridació de llenguatges. Tot a punt per traspassar els límits escènics i fins i tot al vestíbul de L’Artesà tindrà lloc una proposta conjunta amb La Capsa, amb una sessió de DJ després de "Toná". Serà amb la dj i productora pratenca Ona, amb una sessió que combinarà ritmes contundents onírics, trancey-house, breakbeat, bleeps i àcid dels 90 i 2000.

Indisciplinats és també música i art sonor. A La Capsa transitarem des de l’elèctronica a la música urbana, passant per la música clàssica, el flamenc i els gèneres alternatius amb Alba Morena i la presentació del seu treball "Las Dos Edades". Fulu Miziki Kollectiv, que venen d’un futur on els humans s'han reconciliat amb la mare terra i amb ells mateixos, inundaran la sala amb la seva proposta d’orquestra  Eco-Friendly-Afro-Futurista-Punk, en la que els instruments són fets amb objectes trobats a les escombraries. Els seguirà una sessió d’Oniria Sister, amb una selecció de música funk, disco, afrobeat, brasilera, reggae i electrònica. AL-V tancarà el festival amb el seu remolí de música incòmoda, arriscada i d’alta càrrega visual amb un ritual funerari propi; un directe que passarà de les ombres a la llum, la rave i la celebració infinita. 

 

Amfitrions i molt més

L’amfitrió és aquell que té convidats a casa, aquell que en especial els atén adequadament i els brinda les seves atencions. Així és com ens hem imaginat juntes les amfitriones indisciplinades. Algú que et pot acompanyar,  pels carrers de la ciutat per compartir processos de creacions, espectacles i concerts.Les amfitriones són tres creadores relacionades amb la ciutat i ens acompanyaran de dijous a diumenge.


Més informació sobre entrades, abonaments, inscripcions i molt més a www.elprat.cat/indisciplinats

Del 21 al 27 de novembre tindrà lloc una nova edició del festival organitzat conjuntament per /Unzip, La Capsa i Teatre L’Artesà

Postfunció i sessió de Dj amb Ona

Postfunció i sessió de Dj amb Ona Anònim (no verificat) dl., 17/10/2022 - 12:15

Ona és productora i DJ del Prat de Llobregat. Neix a una família de músics i després de catorze anys de violí i estudis musicals troba la inspiració i el refugi a la música electrònica. Ona busca amb cada sessió despertar la sensibilitat al ball a través de la fusió i curació de ritmes contundents onírics, trancey-house, breakbeat, bleeps i àcid dels 90 i 2000. Viu en una constant recerca de noves experiències sensorials i veu la música influenciada pel seu estat anímic, viatjant a les diferents dimensions que la diversitat musical proposa. 

 

Image
-
Inactiu

Torna Ràdio Hangar, amb nous convidats i en una localització especial!

Torna Ràdio Hangar, amb nous convidats i en una localització especial! Anònim (no verificat) dj., 13/10/2022 - 14:43
Image

En aquesta ocasió hem volgut posar l’accent sobre els filmmakers. Figures essencials dins de la música urbana, un gènere gairebé indivisible del món audiovisual. Com ja acostumem a fer, hem convidat a un referent de fora de la ciutat, Phara33 i a un pratenc, PrimeraDivisión, per a conversar amb ells sobre què significa ser un creador audiovisual, quines han estat les seves experiències, i perquè no, conèixer algunes anècdotes de la seva carrera.

Per aquest programa, a més a més, ens hem mudat a un lloc molt especial: a Ràdio Rambles, al cor de la Rambla de les Flors de Barcelona. Aquest quiosc situat davant del Palau de la Virreina, és un estudi de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona de la qual en formem part. Ens van convidar a fer el programa en directe amb motiu de les Festes de la Mercè, dins del marc de Ràdio Associa’t i no vam poder dir que no!

Per aquells que s’hi enganxin en aquesta segona temporada, us expliquem que Ràdio Hangar és un projecte de La Capsa en format de videopodcast que està dirigit per joves del Prat i busca cobrir l'actualitat musical tant a dins com a fora de les nostres fronteres.

El projecte es nodreix del talent local, de totes aquelles persones del Prat que hi vulguin participar. És una ràdio jove i comunitària, conduïda per la comunitat i feta per a gent de la comunitat. En aquest segon any d’emissió busquem continuar amb la freqüència  bimensual. Continuarem convidant artistes locals i de fora de la ciutat per a donar visibilitat al que succeeix al territori tot sense perdre de vista el que s'està fent a l'àrea metropolitana.

El funcionament de la ràdio és el següent: una figura responsable, el curador, dinamitza els programes de ràdio, s'encarrega de les locucions i gestiona un equip de col·laboradors. Cada un d'aquests col·laboradors dissenya el seu espai i en genera el contingut, per després presentar-lo davant de les càmeres.

Podreu seguir els episodis a través dels canals de YouTube i Spotify de La Capsa. També anirem mostrant contingut extra a través de IGTV.

L'equip de col·laboradors en aquest primer programa són: Óskar Fanelli, com a presentador, Mel, Edgar X, com a col·laboradors davant de les càmeres i amb Crespo i Victor Cobo i Morad darrera d'elles. Tot i que l’equip ja està en funcionament, si us interessa tot el que envolta el projecte, apropeu-vos a la Capsa i us explicarem més! 

Us esperem el diumenge 16 d’octubre a les 12h amb el primer episodi de la temporada als canals de Youtube i Spotify de La Capsa.

Aquest diumenge dia 16 estrenem segona temporada de Ràdio Hangar amb els filmmakers Phara33 i PrimeraDivisión com a protagonistes

El #4Raons a punt per celebrar la seva edició més electrònica i carregada de talent local

El #4Raons a punt per celebrar la seva edició més electrònica i carregada de talent local Anònim (no verificat) dl., 10/10/2022 - 19:16
Image

S'acosta un nou #4Raons - el cicle de concerts comunitaris a La Capsa - i com sempre, no sabem què en sortirà! Barreges impossibles, col·laboracions inèdites entre col·lectius i artistes, jocs musicals participatius... El que podem confirmar és que aquesta és una de les edicions més electròniques, ja que totes les propostes contenen aquest element. D'una banda, la compositora i productora Claraguilar està treballant amb el cor d'adults de L'Escola d'Arts en Viu del Prat, i la barreja de sons sintetitzats amb la cruesa de més de trenta veus en directe promet ser emocionant.

D'altra banda, aquest #4Raons treballa més que mai amb el talent local, i amb l'objectiu de mesclar escenes que comparteixen ciutat però que no solen compartir escenari: el cantant Fermi i els productors Siesta porten dies tancats a un dels bucs d'assaig de la Capsa per crear un espectacle conjunt on es barrejarà l'electrònica més ballable amb el pop més fi, i també amb un toc d'humor. No serà l'única barreja local: el kraut electrònic de Les Eines es fusionarà amb el rock i l'energia de la Nuri i la Vane de Heidi & the Boobies, oferint-nos un concert psicodèlic i inclassificable.

Com a mestre de cerimònies i DJ, el #4Raons torna a comptar amb l'actor i melòman Jordi Vilches, que ja va col·laborar l'any passat amb el grup de Cos i Ball del C.C. Palmira Dòmènech. Si l'any passat Vilches va enamorar i divertir el públic pratenc malgrat les resticcions pandèmiques, aquest any el seu BingoJam promet ser una gran festa plena de ball i sabrosura.

Com sempre, l'objectiu del #4Raons és múltiple: és col·laborar a fons amb un artista de fora del Prat per tal que s'empelti de l'esperit de la ciutat a través d'algun col·lectiu local, però també és enfortir el teixit cultural i social del Prat a través de la música. Ser un espai de trobada on conèixer-nos, reconèixer-nos i celebrar-nos.

Tot això passarà el dissabte 22 d'octubre a partir de les 20:30h (obrirem portes a les 20h). Aconsegueix la teva entrada en aquest enllaç.

Us hi esperem!

Tindrà lloc el 22 d’octubre a La Capsa amb un programa de trobades aparentment impossibles

Vols formar part del projecte “Eres Basura”?

Vols formar part del projecte “Eres Basura”? Anònim (no verificat) dl., 03/10/2022 - 16:59
Image

“Eres Basura” és el projecte seleccionat a la modalitat Música i Territori, impulsada per La Capsa, dins la convocatòria /UNZIP 2022. “Eres Basura” és  una branca més de “El club del fracaso”, un projecte de processos de creació amb pocs recursos i autoedició que la Lara Martínez va iniciar l’any 2020.

El projecte és una proposta de Lara Martínez en col·laboració amb Pilar Talavera i l’acompanyament de David Faure. 

Fer música sense tenir-ne ni idea

“Eres Basura” és un projecte contra el cànon artístic que a partir de la unió de pràctiques ecologistes i de música experimental proposa generar dinàmiques de creació musical col·lectives a La Capsa. 

El projecte preten apropar la brossa, tan ideal com física, al centre. En el sentit de pràctiques que podem considerar de rebuig, ja sigui perquè no entren dins del que coneixem com a bona música , sigui perquè és difícil d’escoltar o és de mal gust. Però també les escombraries físiques que es recullen en passejades pel Delta i que acabaran fent música (o soroll). Amb aquestes dinàmiques el projecte proposa una reflexió al voltant de què vol dir el talent artístic, la pràctica ecològica i els processos de co-creació.

Així, el projecte posa èmfasi en el procés i en el fer a partir del que generem i tenim a prop.  A la vegada, el projecte treballarà des del  connectar amb el desig i l'alegria de fer, des de la noció de regal i del retorn a la comunitat com una cosa que pot ser alegre i divertida.

Participa-hi! Calendari i accions del projecte

"Ees Basura" s'activa a partir de tres processos principals: la recollida d'escombraries als Espais Naturals del Delta de Llobregat i a la platja del Prat; sessions de creació de música experimental amb les escombraries i la creació d'una peça musical col·lectiva amb gràfica pròpia i un videoclip. Per a totes aquestes accions, l'artista col·laborarà amb amigues, conegudes i desconegudes, que aportaran el seu bagatge a les diferents pràctiques. 

El dissabte 8 d’octubre tindrà lloc la primera acció d’aquest procés, la recollida d’escombraries. Farem una sortida col·lectiva pel camí de la platja i els Espais Naturals del Riu en la que netejarem aquests espais i reciclarem la brossa per a crear els nostres objectes musicals i sonors. Acabarem a La Capsa (12:30h), amb una sessió de vermut, presentació del fanzine “Gaviota basurera” amb l’editorial td papeles i el descobriment dels instruments musicals del David Faure, acompanyant del projecte, amb els que podrem jugar i inspirar-nos col·lectivament. 

El punt de sortida serà a plaça Catalunya (davant de l’entrada a la plaça porxada del Cèntric Espai Cultural) a les 10h i arribarem a La Capsa a les 12.30h per començar el vermut sonor. Es pot participar a tota la jornada però també només a una de les dues parts! 

El divendres 14 d’octubre  de 17.45 a 20h serà el torn del taller de spoken word i soroll “Bolsanegra” a càrrec de Pilar Talavera a La Sala de La Capsa. Es tracta d’un taller on desfer-nos del que ja no volem a través de l’spoken word i de fer música amb escombraries. En aquest cas, les places són limitades. 

Posteriorment, s’organitzaran i es calendaritzaran les sessions de creació col·lectiva amb les persones participants. 

Si vols formar part d’aquesta experiència o tens algun dubte, només has d’esciure un correu electrònic a elclubdelfracas@gmail.com indicant a quines sessions vols participar.

Per estar al dia del procés i novetats del projecte, seguiu els canals d’Instagram de La Capsa i de la Lara Martínez. Us hi esprem! 

El dissabte 8 d’octubre tindrà lloc la primera acció del projecte, que proposa generar dinàmiques de creació musical col·lectives a partir de la unió de pràctiques ecologistes i de música experimental

Una tardor plena de música a La Capsa

Una tardor plena de música a La Capsa Anònim (no verificat) dj., 29/09/2022 - 14:37
Image

Amb l’entrada d’octubre i havent carregat les piles després de Festa Major, la música en viu torna a la sala i envaeix tots els espais de l’equipament amb tot tipus de propostes i gèneres: del rap al metal passant per l’indie, el punk o el blues. 

Un octubre protagonitzat pel talent local

El primer concert de la temporada serà el d'Alfred García el 14 d'octubre a la sala gran del Teatre L’Artesà. Serà la primera data de 1TOUR, una sèrie de concerts preliminars a la pròxima gira d'Alfred García, 1997 & 2001 TOUR, en la qual presentarà el seu segon i tercer disc, actualment en enregistrament. El músic pratenc cantarà cançons pertanyents al seu primer disc, 1016, i estrenarà el seu disc, 1997, en directe, al costat d'algunes noves cançons del seu pròxim disc, 2001. Aquesta proposta forma part de la programació de la nova temporada de Teatre L'Artesà, les entrades per la qual sortiran a la venda el proper dimarts, 4 d'octubre, a les 17h.

El 21 d’octubre reprenem el cicle de concerts Guia Sonora, amb dos dels grups que s'hi incorporen en aquesta nova edició:  Sanatorium (Trash-Metal) i Malos Tragos (Punk-Rock).  Un dia després, el 22  d’octubre, celebrarem el #4Raons Tardor, que segueix aprofundint en la col·laboració i la creació comunitària en una edició especialment electrònica i pujada de BPMs! Comptarem amb la productora i multiinstrumentista CLARAGUILAR que treballarà amb un el Cor d’Adults de L’Escola d’Arts en Viu, una trobada inèdita que promet ser emocionant. També tindrem dues simbiosis de talent local: què passarà quan es barregin el house dels Siesta amb el pop i l'humor de Fermi? I quan es mesclin el kraut de Can Ràbia amb el rock i l'energia de la Nuri i la Vane de Heidi & the Boobies

Per acabar el mes d’octubre, el dia 29, LaBandaTonPare i Jack’s Sons compartiran escenari. Dues bandes, dos estils, un escenari compartit. Una banda d’origen pratenc davant d’una banda d’origen americà. Són bandes amigues i volen confrontar els seus estils repassant el millor del rock’n’roll de sempre, les versions de clàssics dels 80 de LaBandaTonPare en contraposició al R&R més genuí dels Jack’s Sons

Al novembre, retrobaments inesperats!

El mes de novembre serà d'allò més especial, ja que tenim la sort de poder acollir un dels dos concerts del retrobament de La Costa Brava després de quinze anys. El dia 5 el grup saragossà farà un repàs de la seva trajectòria en una nit que promet ser memorable.   

També comptarem amb el grup de rap Las Ninyas del Corro, aquest conjunt de l'extrarradi de Barcelona tocarà a la Sala el dia 11. Tot seguit canviarem de gènere però sense perdre l'esperit disruptiu, i és que el dijous 17 de novembre celebrem una nova edició del Decompositor, el club d’escolta i descoberta de músiques de forma compartida, aquest cop dedicat a Leonard Cohen i a càrrec d’Alberto Manzano, autor de diverses biografies i amic personal del músic canadenc.

Tancarem el mes amb un Micro Obert a l’escenari Bar, una eina infal·lible per conèixer l'estat de salut de la música pratenca! Músics de bucs, alumnes de l'Escola d’Arts en Viu, músics residents al Prat  o amics d'amics s'hi deixen passar per l’escenari per a compartir la seva obra,  efectuar el seu primer directe o posar a prova les seves composicions més recents. Una oportunitat única per fer teixit!

Un desembre ben eclèctic

El 3 de desembre, La Plata arriba a l’escenari de La Capsa per presentar Acción Directa, el seu segon llarga durada, amb la companyia de les Pinpilinpussies, unes barcelonines carregades de noise i punk, que presentaran el seu treball Hipocondría. El 10 de desembre tornem a ocupar l’escenari del Bar amb la proposta de Laura Sam i Juan Escribano, que presentaran  “La Voz en Contra”, un treball a on l'spokenword i l'electrònica es donen la mà per a generar cançons com cops de puny.

I abans de Nadal, tornem a terres pratenques amb la presentació de “Migente”, el primer treball de llarga durada de Fermi, la meitat de Tronco, liderant el seu projecte en solitari, que per primer cop vindrà acompanyat del dream team, la seva banda.

No podem acabar l’any, però, sense celebrar plegats al Bar una nova Jam Session: reserveu-vos  el 18 de desembre!


A banda de la programació, durant aquesta temporada de tardor seguirem treballant en projectes de formació, creació i pràctiques comunitàries! Si voleu saber tot el que tenim entre mans, podeu consultar el nostre web o seguir-nos a les xarxes socials. Us hi esperem!

Xerrades, cançó protesta, punk, indie, música local i molta energia a la programació de nova temporada! Entrades a la venda a partir d'avui a les 17 h

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA