Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 20 de 1389 resultats

Ja podeu escoltar l'àlbum del Dispositiu de Cançó Protesta Experimental!

Ja podeu escoltar l'àlbum del Dispositiu de Cançó Protesta Experimental! Anònim (no verificat) dt., 25/03/2025 - 17:09
Image

El  “Dispositiu de Cançó Protesta Experimental” va ser el projecte seleccionat a la convocatòria Música i Territori /UNZIP 2024, i aprofitant que ja està disponible l’àlbum del DCPX, publicat per Discs NoIA, segell per a artistes que tenen una actitud crítica o bel·ligerant cap a la IA, us volem explicar d’on va sorgir aquest projecte i quines fases va tenir abans de donar com a fruit aquestes 4 peces finals de creació col·lectiva i experimental.  
 
El Dispositiu de Cançó Protesta Experimental té els seus inicis el juliol de 2024, on l’Ivó Valdivielso acompanyat de l’Òscar Martínez va generar diverses trobades amb persones vinculades a l’associacionisme i l’activisme per a explorar plegades les lluites que remouen i vinculen a la ciutadania del Prat, entre elles van participar-hi la Carmen Lago i la Pili Barroso de Roda Blava, la Marta Mouns d’Orgull Pota Blava i la Laia Gluk de Ni un Pam de Terra

Arran d'aquests intensos diàlegs, van sorgir quatre temàtiques compartides a reivindicar en aquest dispositiu: les dificultats de les persones amb mobilitat reduïda, el maltractament de la fauna urbana, el no reconeixement de la diversitat de gènere i la destrucció de l’àmbit natural. En aquests debats, l’Alícia, la Naomi, la Mercè i l’Oriol, un equip de joves escriptores de l’associació Tinta Blava, van elaborar cròniques de les discussions com a eina per a inspirar la següent fase del projecte, ja centrada en la creació de les cançons protesta. 

Després d’una petita pausa a l’estiu, es va iniciar la composició sota la premissa de realitzar una peça per a cadascuna de les lluites establertes. Aquí és on l’equip s’amplia i comencen a formar-ne part persones amb sensibilitats creatives d’allò més diverses: des de la música folk, passant per la composició algorítmica i les percussions experimentals, fins a arribar a la poesia més disruptiva. L’objectiu va ser traslladar les reivindicacions al llenguatge musical, fugint de l’ortodòxia, utilitzant el so com a matèria primera, i navegant lliurement entre estils i textures sòniques. Les participants Laia Glük, David Faure, Ramón Casamajó, Félix Denuit van crear les obres musicals que podeu trobar a l’àlbum.  
 
Però no només es va explorar la part sonora, sinó que paral·lelament al procés creatiu, es va aprofundir en noves maneres de composició musical. Així doncs, a l’octubre, el col·lectiu TOPLAP van organitzar un taller obert al públic sobre Live Coding, una tècnica de creació sonora i visual, basada en la programació amb codi informàtic en temps real. 

Els nervis i la intriga per veure el resultat final d’un procés que lligava tantes lluites, persones i formes d’expressió va anar creixent fins al 17 de novembre, dia en què el resultat va ser presentat a La Capsa. Amb la sala plena de gom a gom, i ben acompanyades de vermut, totes les persones involucrades en la creació col·lectiva, i d’altres que venien a descobrir el DCPX, es van veure immerses en un viatge sonor espectacular. Una jornada que va reflectir la importància de les contribucions de totes les persones que han passat pel projecte, així com les connexions que s’han creat arran del dispositiu. 
 
Per si us ho vau perdre, esteu de sort: al canal de YouTube del DCPX, podeu veure un meravellós videoresum del procés. També us animem que doneu un cop d’ull al seu web, on podreu trobar un recull de totes les fases i agents implicats en el projecte, tot acompanyat de meravelloses fotografies d’Òscar Lapinza

 

 

 

El passat 17 de novembre, en el marc d’Indisciplinats, es presentava el resultat de “Dispositiu de Cançó Protesta Experimental”, projecte seleccionat a la convocatòria Música i Territori /UNZIP 2024.

L'Elena Grueso participa al Directe a l'Estudi de La Capsa!

L'Elena Grueso participa al Directe a l'Estudi de La Capsa! Anònim (no verificat) dt., 18/03/2025 - 16:14
Image

El passat 4 de febrer, vam enregistrar un nou Directe a l'Estudi de la mà de la pratenca Elena Grueso. Aquest projecte permet que grups de la ciutat visitin el nostre estudi per enregistrar una de les seves cançons, per a descobrir la varietat i la qualitat de les bandes d'aquest territori.

L'Elena ha enfocat la seva educació i aprenentatge musical al Prat de Llobregat. És multiinstrumentista, ha estudiat la carrera d'interpretació vocal en el Jazz i la Música Moderna al Conservatori Superior de Música del Liceu, i ha participat a musicals, concerts propis i amb altres artistes, bandes de versions, entre d'altres. El passat novembre de 2024 va presentar el seu primer EP "Intro: Génesis" a La Capsa i a la Fundació Conservatori Liceu, emmarcat dins el seu Treball Final de Grau dels seus estudis.

Des d’aleshores, i com a continuïtat d’aquesta primera obra, la pratenca està desenvolupant un nou EP que sortirà el novembre del 2025 i que canvia de format; aquest esdevé més petit, íntim i electrònic, i té l’objectiu de ser un reflex de la seva experiència vital i del seu gran somni: tenir una identitat artística pròpia i poder connectar amb el públic mitjançant l'honestedat i la bellesa, creant un entorn segur. L’Elena s’endinsa en el passat; en els seus records, les seves pors i les seves febleses com a eina per a l’autoconeixement i la fortalesa personal, com a eina per a un futur millor.

Al Directe a l’Estudi s’avança "Mi Primer Amor", una de les cançons d’aquesta nova proposta a manera de transició d’un EP a l’altre: la música està esdevenint més electrònica que abans, el format és més petit, i, tot i que es manté l’essència artística, el gènere musical canvia, així com els temes de les lletres. “Mi Primer Amor” tracta sobre una relació passada i sobre el record que es manté en el temps d’aquesta persona. És una reflexió sobre com canvien les coses amb temps i perspectiva, i com ens podem enfortir a la llarga d’haver superat situacions complexes i relacions tòxiques amb persones del nostre voltant.

El vídeo el va gravar i muntar el també pratenc Sergio Blanco, i ja està disponible al canal de YouTube de La Capsa!

Participants del directe:
Elena Grueso - Veu
Clara Bosch - Teclat i veu
Natalia Delgado - Teclat i veu
Alfredo Giménez - Baix
Joan Vilalta - SPD
Eva Soler i Anna Gayete - Producció, estilisme i llums
Sergio Blanco - Vídeo

 

 

La multiinstrumentista pratenca Elena Grueso va enregistrar una de les cançons del seu pròxim EP a l'estudi de so de La Capsa.

Escarxofa & Jazz 2024

 

L’arròs amb carxofa, el sol d’estiu i els ritmes més candents van omplir la Plaça Joan Garcia Nieto un any més!

PROJECTE

Descobreix totes les novetats del "Book Clubbing" de La Capsa!

Descobreix totes les novetats del "Book Clubbing" de La Capsa! Anònim (no verificat) dt., 18/02/2025 - 16:24
Image

En aquest 2025, el Book Clubing al Prat no s’atura. Després de descobrir a Kim Gordon, el panorama urbà dels 2010 al nostre país i perquè mai s’hauria d’infravalorar a Céline Dion, continuem amb les lectures musicals.

Febrer arriba fort amb un viatge a l'univers de Julio Iglesias amb “Hey! Julio Iglesias y la conquista de América” de Hans Laguna. A més a més, un cop acabi la sessió del 27 de febrer, es podrà gaudir del club d’escolta i descoberta de músiques de forma compartida, conegut com El Descompositor, amb l’autor del llibre (gratuït i obert a tothom!).

Entrada la primavera, entendre la música que ens va deixar Nova York post-11S, amb la coneguda bíblia del indie-rock “Nos Vemos en el Baño” de Lizzy Goodman. Història oral i riffs de guitarra al ritme de The Strokes, durant la sessió del 27 de març.

Continuant amb aquest format literari, l’abril ens portarà el gènere que comprèn tots els gèneres que han fet bellugar les Balears amb “Baleàric”, sessió en què ens acompanyarà un dels seus autors, Luis Costa.

I per tancar aquesta primera edició del nostre club de lectura, i preparar-nos per la temporada estival de festivals, però aquest cop amb una mirada crítica i sent conscients dels nostres actes, llegirem l’assaig del periodista i crític musical Nando Cruz, “Macrofestivales: El agujero negro de la música”. I si la lectura ens desperta dubtes, tindrem la sort de poder comptar amb l'autor i poder parlar obertament de les contradiccions que comporten aquestes noves pràctiques culturals.

Com veieu, el Book Clubbing no és només llegir llibres, també és compartir opinions plegades, parlar amb autores i autors, repassar referents i recomanar música, lectures i molt més. Les inscripcions són gratuïtes i estan obertes, podeu venir a les sessions que vulgueu, i disposem d'exemplars dels llibres a la Biblioteca Antonio Martín. Us hi esperem!

 

Els pròxims mesos, el Club de Lectura de La Capsa comptarà amb activitats i la presència d'autors en les trobades.

Especial "Connectats" en directe des de La Capsa

Especial "Connectats" en directe des de La Capsa Anònim (no verificat) dl., 10/02/2025 - 13:01

El ‘Connectats’ és el magazín de tardes de elprat.ràdio. Per celebrar el dia mundial de la ràdio es farà un programa especial a La Capsa que es podrà seguir en directe des de la sala de concerts. 

El ‘Connectats’ és un magazín coproduït per elprat.ràdio, Cugat Mèdia, Ràdio Sabadell, Ràdio municipal de Terrassa, Ràdio Ciutat de Badalona i Ràdio Castellar, que s’emet cada tarda de 16 a 18 a les sis ràdios metropolitanes. Tot gràcies a partir d’un format innovador que neix de la col·laboració de les diferents ràdios locals i el suport de La Xarxa i que ja suma cinc temporades.

Com a novetat d’enguany, el ‘Connectats’ incorpora un resum del més destacat de la setmana, que s’emet cada dissabte, a les 16:45, amb reemissió els diumenges. Podeu recuperar tot el contingut, a la carta, al web de elprat.ràdio.  

Image
Inactiu

Almeuritme 2024

"Adelante Bonaparte" de Standstill

PROJECTE

#4Raons Tardor 2024

Remei de Ca la Fresca, Arrel, Ven'nus i A Tota Màquina en un 4Raons únic i sorprenent!

PROJECTE

Dispositiu de Cançó Protesta Experimental

Projecte guanyador de l'edició 2024. Convocatòria /UNZIP, modalitat "Música i Territori"

PROJECTE

#4Raons de tardor: costura, serigrafia i molta improvisació!

#4Raons de tardor: costura, serigrafia i molta improvisació! Anònim (no verificat) dl., 09/12/2024 - 18:56
Image

El passat 26 d'octubre vam acollir l'última edició del #4Raons de la temporada, una nit multigeneracional amb música, poesia, més música, un bingo musical, impro musical, autèntiques veteranes del fil i l'agulla i maquinària d'estampació tèxtil. Sí, una combinació predestinada a l'èxit (comunitari).

Ja sabem que sabeu què és el #4Raons, però aquest cop aprofitarem les paraules amb les que les meravelloses persones d’Arrel van definir aquest procés – des de dins! -.

“Potser (si has sigut puntual) t’estàs preguntant per què hi ha unes dones ensenyant a cosir mocadors a La Capsa. Si has vist el cartell d’aquesta nit, és possible que no entenguis com és que hi diu que s’estamparan samarretes al moment, o ben segur veuràs que durant un dels concerts puja gent del Prat a l’escenari que no té res a veure amb el grup. La resposta és que estàs al #4Raons i, per tant, aquesta no és una nit de concerts convencional.

Una explicació: per tal de crear una alternativa als espectacles convencionals en què les artistes arriben, fan el seu show, marxen i prou, va néixer aquesta quimera/garbuix anomenada #4Raons. Aquest projecte busca transformar la relació tradicional entre les artistes i la ciutat, fomentant una col·laboració més profunda i significativa. Per aconseguir-ho, es convida a propostes musicals de fora del Prat a col·laborar amb associacions i grups de la ciutat, fomentant crear un intercanvi artístic enriquidor. I així, és com el grup de costura de CC St Jordi Ribera Baixa “ A tota màquina”, L’Escola d'Arts en Viu, el Teatre Kaddish i L'Associació d'Escriptores i Escriptors del Prat Tinta Blava s’han colat el dia d’avui, a la nit de concerts de La Capsa”

Així doncs, a l’elenc protagonista d’aquesta nit hi vam trobar a Remei de Ca La Fresca – el grup arbucienc de moda - que van fer tot un procés al conèixer-se amb alumnes de L’EAV, del Teatre Kaddish i escriptores de Tinta Blava, per a adaptar musicalment dues peces, l'una escrita per l'Alícia de TintaBlava i l’altre de la poeta palestina Rafeef Ziadah. També el col·lectiu Arrel, que en un principi només (!) havia d’encarregar-se de la relatoria del procés va fer un pas endavant i ens van ajudar a conèixer a les dones del grup de costura A Tota Màquina, amb les que van fer una pancarta, dissenyar mocadors i estampar roba – a més de portar un pastís de Santiago deliciós -. El seu treball relator – o relatista? – el podeu trobar una mica més a baix, penjat d’alguna manera a l’entorn digital sobre el qual estem escrivint (i podeu venir a buscar el vostre exemplar físic a La Capsa!). A més a més, per acabar la nit s’hi van sumar la Ven’nus i el bingo musical presentat per l’Enric i la Laia, la nostra parella capgrossa de confiança que van fer entrega de dos premis.

Així doncs, ja no us podem dir que no us expliquin per què ja us estem explicant i tot això pertany ja, al passat recent però inaccessible dels nostres bons records comunitaris. Ara bé, si amb tot això us hem fet ballar l’aigua als ulls espereu a la pròxima edició - i no hi falteu! -, que serà al maig, amb caloreta i molta germanor.

 

 

Una edició més, el #4Raons ens porta una barreja d'allò més inusual, que sempre acaba teixint una nit inoblidable.

Neix "BookClubbing", el club de lectura de La Capsa!

Neix "BookClubbing", el club de lectura de La Capsa! Anònim (no verificat) dt., 12/11/2024 - 10:24
Image

El passat dijous 24 d’octubre, va tenir lloc la primera trobada de Book Clubbing, el nou club de lectura de La Capsa. Amb “Girl in a band” de Kim Gordon, ens vam endinsar en aquesta primera trobada juntament amb els sis primers bookclubbers. També ens va acompanyar l’Eva Sebastián, amb qui hem ideat el club de lectura i qui exercirà com a moderadora de totes les trobades vinents.

Aquesta proposta va sorgir amb la intenció de generar un espai on pensar la música des d’un altre vessant, en aquest cas la lectura, i generar conversa i debat amb totes les participants que es vulguin apropar a La Capsa. En les pròximes sis sessions vinents, passarem per diversos moments i testimonis, posant la mirada en les diferents maneres d’escriure sobre música.

La pròxima sessió serà el dijous 28 novembre, i li tocarà a la música urbana amb “Making Flus” de El Bloque. Un llibre que emmarca un relleu generacional i el naixement d’una escena que ha deixat empremta, deixant-nos artistes com C. Tangana, La Zowi o Alizzz. Per a aprofundir més i millor en la temàtica, ens acompanyarà una de les membres d’El Bloque, l’Aïda Camprubí. Des de fanzines i punk a dirigir el Festival BAM amb l’Afluent, programadora, gestora cultural, presentadora i crítica cultural, no podíem desitjar una millor companyia.

I si la música urbana no és lo teu, cap problema. Fins al mes de maig estarem llegint un ampli repertori de temàtiques i gèneres que et podrien interessar: el mes de gener el dedicarem a “Música de mierda” de Carl Wilson, un assaig que investiga el mal gust i la sensibleria musical a través de l’èxit de Céline Dion. Al febrer llegirem “HEY! Julio Iglesias y la Conquista de América” de Hans Laguna, una anàlisi a la seva rellevància social més enllà del mem. Al març, “Nos vemos en el baño” de Lizzy Goodman, un relat oral sobre el renaixement cultural a Nova York els primers anys del nou mil·leni. Si t’agrada el clubbing, no et pots perdre la sessió de l’abril, on parlarem sobre “Baleàric” de Luis Costa i Christian Len, la història d’una de les meques del clubbing mundial: Eivissa. I al maig acabarem aquesta primera edició de Book Clubbing amb “Macrofestivales: el agujero negro de la música” de Nando Cruz, qui es submergeix en la història i secrets dels caps de setmana de confetis, polseres, llums i concerts.

Però no ens quedarem només en les pàgines, sinó que comptarem amb col·laboracions molt especials. Així que no ens perdis la pista perquè ben aviat ho anunciarem.

Les inscripcions són gratuïtes i estaran obertes permanentment (no cal venir a tot el curs, pots apuntar-te als llibres que més et vinguin de gust). Un cop t'inscriguis, t'avisarem perquè puguis anar a buscar el teu llibre a la biblioteca del Prat de forma gratuïta. T’hi esperem!

Sis sessions on llegirem sobre diversos moments de l'història de la música amb col·laboracions molt especials.

El Dispositiu de Cançó Protesta Experimental a Indisciplinats!

El Dispositiu de Cançó Protesta Experimental a Indisciplinats! Anònim (no verificat) dt., 29/10/2024 - 12:32
Image

El DCPX (Dispositiu de Cançó Protesta Experimental) encara la seva recta final, preparant ja el concert de presentació del pròxim dia 17 de novembre, emmarcat dins d'Indisciplinats,  festival de creació lliure i desbordant que tindrà lloc del 13 al 17 de novembre al Prat. Han estat uns mesos intensos, plens d’aprenentages, moltes alegries i alguns inesperats girs de guió, però d’això hauria de tractar un dispositiu de creació experimental, no?

El projecte va tenir el punt de partida al juliol, amb diverses trobades amb ciutadanes i activistes del Prat amb les que vam compartir converses sobre les seves lluites en l’àmbit social. Les quatre reivindicacions que van presentar al DCPX són: les dificultats de les persones amb mobilitat reduïda, el maltractament de la fauna urbana, el no reconeixement de la diversitat de gènere i la destrucció de l’àmbit natural.

Un equip d’escriptores de l’associació Tinta Blava van elaborar les cròniques de les nostres discussions, textos que hauran de servir per inspirar la següent fase del projecte: la creació de les cançons protesta.

Passat l’estiu, iniciem la fase de composició de les peces musicals. Tenim clar que volem realitzar una peça per cadascuna de les temàtiques recollides i per això impliquem a persones amb sensibilitats creatives d’allò més diverses: des de la música folk, passant per la composició algorítmica i les percussions experimentals, fins arribar a la poesia més disruptiva. L’objectiu és traslladar les reivindicacions al llenguatge musical, fugint de l’ortodòxia, utilitzant el so com a matèria prima, i navegant lliurement entre estils i textures sòniques

En paral·lel al procés creatiu, des del DCPX hem investigat noves maneres de composició musical, capaces d’expressar l’esperit popular, obert i explorador del projecte. Hem aprofundit en l’estudi del Live Coding, una tècnica de creació sonora i visual, basada en la programació amb codi informàtic en temps real. Com a resultat d’aquest procés d'investigació, el passat 17 d’octubre vam organitzar un taller obert al públic d'introducció a la creació algorítmica, on 2 membres del col·lectiu TOPLAP ens va oferir una immersió en aquesta fascinant tècnica.

Ja queden pocs dies per l’estrena del resultat final del DCPX. Estem nervioses, intrigades i emocionades pel mostrar el resultat final. Serà posible expressar tants conceptes en un concert? Com ens ho farem per lligar tecnologia i cançó popular? Com lligarà reivindicació i art?  Veniu, veniu, que ho veurem totes juntes!

Si vols consultar tota la programació d'Indisciplinats, és tan fàcil com fer clic aquí, t'hi esperem!

El projecte seleccionat a la convocatòria Música i Territori /UNZIP 2024 presentarà el resultat final el pròxim diumenge 17 de novembre en el marc d'Indisciplinats.

Els projectes de la convocatòria d’arts visuals /Unzip arriben a la fase final

Els projectes de la convocatòria d’arts visuals /Unzip arriben a la fase final Anònim (no verificat) dl., 28/10/2024 - 18:53
Image

La Convocàtoria /Unzip entra en la fase final. Al llarg dels darrers quatres mesos els artistes han desenvolupat els seus projectes amb la col·laboració de múltiples persones participants, entitats i acompanyaments professionals.

Aquests projectes han treballat al voltant de temes de memòria, espais de convivència i relacions interespècie, tot explorant formes d’expressió que traspassen disciplines i s’endinsen en el que compartim: allò que preservem com a comunitat i la creativitat amb què ho fem viu.

Aquesta edició de la convocatòria a més, s’ha inscrit en el marc de la biennal d’art Manifesta 15 Barcelona Metropolitana, que aborda diferents temàtiques relacionades amb les urgències socioecològiques i reptes de futur de la nostra societat.

Així, la convocatòria s’ha plantejat no només com un reflector de les realitats locals sinó també com un laboratori de creació des d’on assajar noves formes de comprensió i acció. Els projectes han posat de relleu conflictes i equilibris al voltant de temes com els drets naturals i animals, la petjada ecològica, l’impacte de formes antropocèntriques d’entendre l’urbanisme o la memòria individual i col·lectiva. Una sèrie de propostes que tenen la intenció de tractar temes clau de la contemporaneïat a través de l’art.

Projectes de la Convocatòria /Unzip 2024

Fotografia i societat: El árbol

Iniciativa de Sergio Blanco que reuneix imatge i poesia per explorar un arbre del Delta del Llobregat com a protector de memòries locals. Al Centre Cívic Jardins de la Pau, s’inaugura una mostra final, en forma d’exposició col·lectiva, on l’artista i les persones participants compartiran fotografies i altres formes artístiques resultat de les seves reflexions sobre els espais que ens són importants com a individus i comunitat. La continuació d’un procés que ha partit de passejos fotogràfics i sessions de creació compartides durant mesos i que ara s’obre a tothom.

Art al barri: Laboratori de càpsules del temps

Projecte amb què Rosa Lendinez i persones veïnes del Prat, a través de diverses sessions inspirades en l’art contemporani i materials propis, han creat escultures que reflecteixen vivències de les participants, tot convertint-les en càpsules de memòria. En el context del festival, es presentarà una mostra del que ha estat el procès, on l’escultura es converteix en un llenguatge comunitari per compartir i preservar experiències personals que esdevenen col·lectives.

Audiovisual comunitari: Els Meows veïns

Un assaig filmic, produït per Xavi Esteban i David Tejedor, que convida a conèixer les colònies felines del Prat i la relació humana amb els gats. Dintre de la programació d’Indisciplinats, es realitzarà una projecció del film i una “Cercatvila” per visitar aquestes colònies de gats amb l’explicació d’una persona voluntària que se’n cuida. Tot plegat culminarà en un moment de vermut especialment felí que homenatja la història de relació amb els gats al Prat.

Música i territori: Dispositiu de Cançó Protesta Experimental (DCPX)

Iniciativa de creació col·lectiva i denúncia social que combina la poesia, el codi informàtic i electrònica d’avantguarda. El Dispositiu de Cançó Protesta Experimental (DCPX), amb Ivó Valdivielso, ha establert una plataforma on les reivindicacions locals prenent forma de peça audiovisual i sonora. L’últim dia del festival,es presentarà l’obra col·lectiva resultant en un espectacle carregat de ritmes experimentals, debats i energia social.

Art i educació: Taules

“Taules” és un projecte de mediació d’ Auri Alos, que ha obert en aquesta ocasió un procés comunitari d’experimentació artística que intersecciona amb l’àmbit de la gastronomia. El projecte obre i tanca Indisciplinats amb dues propostes: un tastet de la programació que es desplegarà al llarg de la setmana de festival i un esmorzar de cloenda, amb les participants del Laboratori d’experimentació artística-gastronòmica.

Exposició: "Propagació gràfica d'un palomar"

L'exposició de Santiago Sepulveda al Centre d’Art Torre Muntadas discorre a partir d'una situació específica i complexa: l’enderroc d’un bloc d’edificis a la finca adjacent als jardins del centre que amb el temps s’havia convertit en un hàbitat per a una població nombrosa de coloms. Des de l’exploració amb el mitjà gràfic, l’artista ens planteja si és possible tenir en compte convivències interespècie per a imaginar altres relacions amb l’espai i la vida. A la inauguració, estem convidades a copiar, imprimir i intervenir documents que ha fet servir en la seva recerca.

Indisciplinats: una setmana de desbordaments creatius al Prat

El festival Indisciplinats és el moment de mostra pública i conjunta dels diferents projectes artístics de la Convocatòria /Unzip. El festival – una col·laboració entre la xarxa de nodes /Unzip, La Capsa i el Teatre L’Artesà– esdevé el medi propici per a la connexió amb l’art més experimental i la comunitat. 

Del 13 al 17 de novembre exposicions, performances, instal·lacions, laboratoris i concerts connecten amb la realitat local del Prat, i també plantegen noves manifestacions expressives i diàlegs artístics. La cita promet una setmana vibrant, on les obres de creació i activitats paral·leles posen en joc maneres d’entendre la comunitat com un acte de creativitat constant i col·lectiva.

Segueix /Unzip Arts Visuals, La Capsa i L’Artesà per mantenir-te al dia de tota la programació, i no perdre’t aquest festival de creació lliure i desbordant!

La majoria d’activitats són gratuïtes. L’abonament Indisciplinats permet accedir a més a tots els espectacles de pagament.

Els diferents projectes artístics es presentaran del 13 al 17 de novembre, dins del festival Indiscipliplinats

La Biblioteca Antonio Martin amplia el seu fons musical amb materials provinents de La Capsa

La Biblioteca Antonio Martin amplia el seu fons musical amb materials provinents de La Capsa Anònim (no verificat) dc., 23/10/2024 - 12:20

Les biblioteques tenen un paper clau facilitant l’accés a la música i als materials audiovisuals a tota la ciutadania. I, malgrat el progressiu augment dels sistemes de streaming, es constata un interès sostingut pels formats tradicionals per part de les persones usuàries.

La Capsa, com a centre referent de la música moderna a la ciutat, rep nombrosos materials discogràfics de projectes musicals. Amb la voluntat de fer aquests materials més accessibles, La Capsa ha donat a la Biblioteca Antonio Martin molts d’aquests materials que responen a un ventall ampli d’estils musicals.

Cal destacar en la donació, la presència de discs de bandes locals que faciliten l’accés a la creació musical de la ciutat amb grups com Els Gaiters del Llobregat, Melting State, La Banda Ton Pare, Alfred Garcia. També s’ha incorporat al fons un recull amb totes les versions de les sardanes realitzades per músics de la ciutat per Festa Major.

Un cop finalitzat el procés de catalogació realitzat per l’equip de la Biblioteca, els nous fons ja són consultables a través del catàleg col·lectiu Aladí i del catàleg AtΣna i es poden demanar en préstec.

En concret, aquesta donació es pot trobar fàcilment a la Biblioteca gràcies a una etiqueta que especifica la procedència del material del “Fons La Capsa”. 

 

 

 

El projecte cultural dona 125 CD que es sumen al fons de la Biblioteca fent més accessibles músiques de la ciutat i altres propostes del circuit musical català i espanyol

Tota la música que vulguis a La Capsa!

Tota la música que vulguis a La Capsa! Anònim (no verificat) dt., 08/10/2024 - 18:36
Image
NOVA TEMPORADA
Amb un regust d'un estiu que ja ens sembla llunyà, necessitem la il·lusió de la novetat per a fer d'aquest primer trimestre una experiència menys grisa. I si aquesta il·lusió va acompanyada de música, doncs encara millor. A La Capsa ens hem pres a pit aquest propòsit i val a dir que ens han quedat uns mesos replets de programació variada que no us podeu perdre.

Un octubre terroríficament variat
El mes d'octubre comença el dijous 10 recuperant el Codi Font Audiovisual de la mà dels grans Dorian, on aquests compartiran amb nosaltres les influències audiovisuals que han sigut clau en la seva trajectòria artística. Diumenge 13 tindrà lloc una nova Jam Session conduïda per l'Alumnat de l'Escola d'Arts en Viu, l'escenari perfecte per a l'experimentació i les noves connexions entre músics. Tant ens agrada escoltar música com parlar d'aquesta, i on millor per fer-ho que al cicle de xerrades SoPerifèric? Aquest mes tindrà lloc el dimecres 16 i la temàtica serà l'eina més aclamada del moment: la Intel·ligència Artificial. També podrem escoltar els Vint Vinils que han marcat la vida de l'Alfred Crespo el dijous 17. Per si no en teníeu prou aquest mes, el dissabte 19 torna el festivalet de música emergent Afores Fest amb Marisol Eichborn, Edgar Allan Pop, Slow Connection, Julia Amor, Galgo Diamante i Club Excursionista de l'Escolta DJs B2B Les Watusi DJs. També inaugurem "Book Clubbing" el nou Club de Lectura de La Capsa on les cançons, els àlbums, els concerts, les gires i els festivals, a més d'escoltar-se, també es llegeixen. Començarem comentant "Girl in a Band" de Kim Gordon el dijous 24 al Bar de La Capsa. Acomiadarem l'octubre amb un #4Raons de Tardor, on la música, l'experimentació i la sorpresa sempre s'ajunten donant lloc a nits molt especials per a tothom, a dalt i a baix de l'escenari. Enguany ens acompanyaran Remei de Ca La Fresca, integrants del Teatre Kaddish i alumnes de L'Escola d'Arts en Viu en forma de Jam Session experimental. També comptarem amb l'Enric i la Laia per a una nova edició de Bingo Jam. Tot documentat per Arrel, col·lectiu pratenc que treballa al voltant de l'ecologisme, el feminisme i l'educació a través de les arts plàstiques. Reserva't el dissabte 26 perquè hi haurà moltes més sorpreses...

Dark Novembre & Hot Desembre
Encetarem el novembre amb el pratenc Robert Gómez, també conegut com a Revolbert. Blues rock amb molta passió el dissabte 9. El mes de novembre també és sinònim del festival de creació lliure i desbordant: Indisciplinats! Encara no podem revelar els noms, però us aconsellem que us reserveu del 13 al 17 perquè serà una gran edició. També tindrà lloc una nova edició del tan estimat Micro Obert el diumenge 24, data infal·lible per a conèixer el panorama musical de la ciutat i voltants i passar un vespre de diumenge ben acompanyat. Acabarem dissabte 30 amb una segona edició del Dark Eargasm, una nit dedicada als amants del metal i els seus múltiples subgèneres!

Al desembre ens arribarà l'escalfor amb Las Migas, pur talent i èxit, guanyadores del Latin Grammy al Millor Disc Flamenc. El seu homenatge a la rumba farà tremolar La Capsa i a tots els presents, així que millor reserveu-vos el dia 14 de desembre. No podrà faltar una Jam Session per a tancar l'any i vibrar plegats diumenges 15. I tornaran els Vint Vinils amb Nurita Sánchez, de qui segur coneixeu la trajectòria sota els noms Dj Nu o Meow DJ. Coneixement i gust musical a mansalva!

I us preguntareu, segur que no hi caben més coses, que no hi haurà cap sorpresa ni novetat aquest trimestre, oi? Doncs aneu ben equivocats, qui us penseu que som? Atents perquè venen sorpreses, i ben grosses. De moment un podem dir: reserveu-vos el 28 de desembre, ja ens donareu les gràcies després!

A banda de la programació, durant aquesta temporada de tardor seguim amb la mirada en la formació, la creació i les pràctiques comunitàries! Si voleu saber tot el que tenim entre mans, podeu consultar el nostre web o seguir-nos a les xarxes socials. Us hi esperem!

La nova programació de La Capsa s'expandeix i desdibuixa els límits: soperifèric, club de lectura, festivalets,... No et perdis res i apunta bé a l'agenda!

Una tardor plena de música a La Capsa

Una tardor plena de música a La Capsa Anònim (no verificat) dt., 08/10/2024 - 18:36
Image

Amb l’entrada d’octubre i havent carregat les piles després de Festa Major, la música en viu torna a la sala i envaeix tots els espais de l’equipament amb tot tipus de propostes i gèneres: del rap al metal passant per l’indie, el punk o el blues. 

Un octubre protagonitzat pel talent local

El primer concert de la temporada serà el d'Alfred García el 14 d'octubre a la sala gran del Teatre L’Artesà. Serà la primera data de 1TOUR, una sèrie de concerts preliminars a la pròxima gira d'Alfred García, 1997 & 2001 TOUR, en la qual presentarà el seu segon i tercer disc, actualment en enregistrament. El músic pratenc cantarà cançons pertanyents al seu primer disc, 1016, i estrenarà el seu disc, 1997, en directe, al costat d'algunes noves cançons del seu pròxim disc, 2001. Aquesta proposta forma part de la programació de la nova temporada de Teatre L'Artesà, les entrades per la qual sortiran a la venda el proper dimarts, 4 d'octubre, a les 17h.

El 21 d’octubre reprenem el cicle de concerts Guia Sonora, amb dos dels grups que s'hi incorporen en aquesta nova edició:  Sanatorium (Trash-Metal) i Malos Tragos (Punk-Rock).  Un dia després, el 22  d’octubre, celebrarem el #4Raons Tardor, que segueix aprofundint en la col·laboració i la creació comunitària en una edició especialment electrònica i pujada de BPMs! Comptarem amb la productora i multiinstrumentista CLARAGUILAR que treballarà amb un el Cor d’Adults de L’Escola d’Arts en Viu, una trobada inèdita que promet ser emocionant. També tindrem dues simbiosis de talent local: què passarà quan es barregin el house dels Siesta amb el pop i l'humor de Fermi? I quan es mesclin el kraut de Can Ràbia amb el rock i l'energia de la Nuri i la Vane de Heidi & the Boobies

Per acabar el mes d’octubre, el dia 29, LaBandaTonPare i Jack’s Sons compartiran escenari. Dues bandes, dos estils, un escenari compartit. Una banda d’origen pratenc davant d’una banda d’origen americà. Són bandes amigues i volen confrontar els seus estils repassant el millor del rock’n’roll de sempre, les versions de clàssics dels 80 de LaBandaTonPare en contraposició al R&R més genuí dels Jack’s Sons

Al novembre, retrobaments inesperats!

El mes de novembre serà d'allò més especial, ja que tenim la sort de poder acollir un dels dos concerts del retrobament de La Costa Brava després de quinze anys. El dia 5 el grup saragossà farà un repàs de la seva trajectòria en una nit que promet ser memorable.   

També comptarem amb el grup de rap Las Ninyas del Corro, aquest conjunt de l'extrarradi de Barcelona tocarà a la Sala el dia 11. Tot seguit canviarem de gènere però sense perdre l'esperit disruptiu, i és que el dijous 17 de novembre celebrem una nova edició del Decompositor, el club d’escolta i descoberta de músiques de forma compartida, aquest cop dedicat a Leonard Cohen i a càrrec d’Alberto Manzano, autor de diverses biografies i amic personal del músic canadenc.

Tancarem el mes amb un Micro Obert a l’escenari Bar, una eina infal·lible per conèixer l'estat de salut de la música pratenca! Músics de bucs, alumnes de l'Escola d’Arts en Viu, músics residents al Prat  o amics d'amics s'hi deixen passar per l’escenari per a compartir la seva obra,  efectuar el seu primer directe o posar a prova les seves composicions més recents. Una oportunitat única per fer teixit!

Un desembre ben eclèctic

El 3 de desembre, La Plata arriba a l’escenari de La Capsa per presentar Acción Directa, el seu segon llarga durada, amb la companyia de les Pinpilinpussies, unes barcelonines carregades de noise i punk, que presentaran el seu treball Hipocondría. El 10 de desembre tornem a ocupar l’escenari del Bar amb la proposta de Laura Sam i Juan Escribano, que presentaran  “La Voz en Contra”, un treball a on l'spokenword i l'electrònica es donen la mà per a generar cançons com cops de puny.

I abans de Nadal, tornem a terres pratenques amb la presentació de “Migente”, el primer treball de llarga durada de Fermi, la meitat de Tronco, liderant el seu projecte en solitari, que per primer cop vindrà acompanyat del dream team, la seva banda.

No podem acabar l’any, però, sense celebrar plegats al Bar una nova Jam Session: reserveu-vos  el 18 de desembre!


A banda de la programació, durant aquesta temporada de tardor seguirem treballant en projectes de formació, creació i pràctiques comunitàries! Si voleu saber tot el que tenim entre mans, podeu consultar el nostre web o seguir-nos a les xarxes socials. Us hi esperem!

Xerrades, cançó protesta, punk, indie, música local i molta energia a la programació de nova temporada! Entrades a la venda a partir d'avui a les 17 h

Book Clubbing

Club de Lectura de La Capsa

PROJECTE

#4Raons Primavera 2024

Ojalà Estë Mi Bici, Follia Fest i el col·lectiu Free't ens han apropat als racons més polítics de la música a través de xerrades, soundpainting i concerts.

PROJECTE

Cinema i Música 2024

Ana Cruz i Sergio Rojas, Hector Botija i Carlos García Reche, Missing Textures.

PROJECTE

Un any més d’experimentació musical col·lectiva amb Antropoloops!

Un any més d’experimentació musical col·lectiva amb Antropoloops! Anònim (no verificat) dv., 26/07/2024 - 11:22
Image

 

Després de l’experiència en 2023, aquest curs a La Capsa i L’Artesà hem tornat a experimentar amb l’eina d’Antropoloops en el marc d’uns laboratoris en què alumnes de l’INS Ribera Baixa i l’INS Salvador Dalí han posat en comú els seus gustos musicals per acabar creant més de 40 peces sonores.

Antropoloops no és una persona, ni un animal, ni una cosa: és una eina que fa música. Gràcies a aquesta eina podem retallar, enganxar, reproduir i gravar sons i músiques que ja existeixen i crear les nostres noves bandes sonores. Tot plegat, entenent la remescla musical com un espai de joc, de trobada i d’experimentació per acabar generant un arxiu sonor situat en les experiències de l’alumnat.

Aquest curs, la premissa dels alumnes de 1r i 3r d’ESO de l’Institut Ribera Baixa ha estat escollir cançons que escoltem de forma compartida. Aquella cançó que sempre cantem amb la família la Nit de Nadal. O la que sona en tots els viatges en cotxe amb els teus germans. Potser aquella que ballava la teva àvia els diumenges mentre escombrava. O la que poses amb els col·legues entre classe i classe... Les cançons que escoltem en comunitat no sonen igual que les playlists que ens posem amb auriculars en la intimitat, així que, en Rubén Alonso i en Fran Torres, membres del col·lectiu Antropoloops, ens van convidar a repensar les nostres identitats col·lectives per acabar mesclant i remesclant una mena de multivers musical.

El grup de 2n d’ESO de l’Institut Salvador Dalí va centrar la seva exploració en la presència de la llengua catalana en la música de diversos moments històrics. Així, vam jugar amb material que anava des de les lletres reivindicatives de la Nova Cançó fins el Millonària de Rosalia. Tot això, després d’haver entrevistat les seves famílies sobre la diversitat lingüística de les músiques del nostre dia a dia. El resultat va ser un collage sonor connectat amb la nostra identitat cultural que els alumnes van presentar en públic a la sala de La Capsa davant de companys i família. Una experiència que de ben segur tots i totes les participants recordaran!

Aquesta activitat neix a partir de la col·laboració entre Teatre l'Artesà i La Capsa, en el marc del projecte educatiu Camins Vius, un dels projectes educatius del teatre que proposa als centres educatius gaudir de les Arts en Viu en la seva plenitud, creant espais d’intercanvi i col·laboració entre els artistes que treballen al teatre i diverses escoles públiques del Prat de Llobregat, per convidar a veure, tocar, experimentar, posar cos i reflexionar a partir de tot un seguit d'activitats pensades i creades específicament per a la comunitat educativa.

Si et pica la curiositat de saber com funciona aquesta eina, tu també pots entrar-hi i formar part d’aquesta remescla! A la web d’Antropoloops es pot accedir al dispositiu creat el curs passat pels alumnes amb tots els seus loops!

 

La Capsa i L’Artesà s’uneixen una vegada més per desenvolupar un projecte amb alumnat de Secundària en el marc de Camins Vius

Al novembre, nova edició del festival Indisciplinats a la ciutat del Prat

Al novembre, nova edició del festival Indisciplinats a la ciutat del Prat Anònim (no verificat) dj., 25/07/2024 - 11:41
Image

A la tardor tornarà Indisciplinats, el festival de les arts al Prat que estableix un diàleg entre disciplines i ofereix un programa conjunt i divers de propostes escèniques, musicals i d’arts visuals. El festival ha anunciat les dates de la seva quarta edició, que tindrà lloc del 13 al 17 de novembre a diferents equipaments de la ciutat.

Durant gairebé una setmana podrem tastar diferents propostes artístiques i comunitàries que ocuparan els centres culturals de la ciutat per gaudir de la creació contemporània. Es podran visitar de manera deslocalitzada instal·lacions, exposicions, performances, trobades, universos sonors i concerts que entraran en diàleg.

Pràctiques artístiques i comunitàries que germinen a la tardor

Els projectes becats per la Convocatòria /Unzip i impulsats pels equipaments que configuren la xarxa (els centres cívics Jardins de la PauSant Jordi-Ribera Baixa i Palmira Domènech; l'Escola d'Arts Visuals del Prat i el Centre d'Art Torre Muntadas) obriren els seus processos de treball durant el festival. Un moment en què presentar al públic tot el treball artístic i comunitari que han anat gestant durant els darrers mesos. Projectes que incideixen en les relacions interespècies, la memòria, les cures i també que aprofundeixen en les tensions entre els espais urbans i naturals.

Indisciplinats és un espai obert i festiu on aquests processos artístics poden ensenyar el contacte que han anat teixint  amb el context de creació local i amb altres persones interessades en l’art.

Arts en viu sense disciplines

Pel que fa a les arts en viu, el Teatre L’Artesà i La Capsa s’uniran un any més per oferir una programació que trenca les lògiques i els espais convencionals. Així, Indisciplinats és el moment de veure propostes que es mouen entre llenguatges audiovisuals, performance, noves dramatúrgies, nous enfocaments de la música en directe... És, a més, el moment de veure els espais d’aquests equipaments culturals transformats, amb vermuts ben irreverents a la terrassa de La Capsa, sessions nocturnes d’electrònica al vestíbul de L’Artesà o concerts de petit format al bar de La Capsa. Tot això disponible amb un abonament conjunt que, per un preu molt reduït, permetrà gaudir de totes les propostes. A la tardor podreu consultar tot el programa detallat però, de moment, reserveu-vos les dates!

L’Artesà, La Capsa i els centres de la xarxa /Unzip preparen un any més el festival Indisciplinats, que veurà la llum del 13 al 17 de novembre.

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA