Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 20 de 877 resultats

Indisciplinats, el cicle que trenca les disciplines

Indisciplinats, el cicle que trenca les disciplines Anònim (no verificat) dl., 29/11/2021 - 10:06
Image
Indisciplinats

La Capsa, Unzip i L’Artesà uneixen les seves forces per presentar Indisciplinats, el festival de les arts al Prat que estableix un diàleg entre disciplines i ofereix un programa conjunt i divers de propostes escèniques, musicals i d’arts visuals.

Aquest nou Indisciplinats ens farà revisar la nostra mirada sobre les arts i ens situarà en nous terrenys, lluny de les formes preestablertes. Una programació que vol contribuir a expandir l’expressió artística i ens presenta allò indisciplinat com a via per escapar dels espais prefixats. No es tracta d’anar més enllà de les disciplines sinó de trencar-les.

Durant aquests tres dies veurem propostes artístiques i comunitàries que ocuparan els diferents centres culturals de la ciutat per gaudir de la creació contemporània. Així, instal·lacions, exposicions, performances i trobades, universos sonors i dansa entraran en diàleg.

La instal·lació plàstico-sonora de cabosanranroque sobre l’obra poètica i teatral de Joan Brossa; un cos empresonat en el terrari de Crisálida que a través de la dansa acull figures i imatges que l’impulsen a un futur encara sense noms ni formes; i Várvara, de Bárbara Sánchez, un acostament feminista a l'arquetip cristià de Maria Magdalena partint de llocs aparentment tan dispars com la cultura valenciana del bacalao i la idea mística de l'èxtasi són algunes de les propostes escèniques d’aquesta segona edició del cicle.

Indisciplinats és també música i art sonor. A La Capsa ens podrem endinsar en l’univers sonor de la multi-instrumentista basca Elena Setién i les seves sinuoses atmosferes; Isabel do Diego portarà a l'escenari  DEPUEBLO,  el seu debut on desplega els seus orígens amb un folklore auster i brutalista ; i Wekafore revolucionarà la sala amb el seu nou projecte que defineix com teatre pop postmodern.

Totes aquestes propostes escèniques  en diàleg amb els projectes artístics de la convocatòria d’Unzip d’enguany. El viver de plantes de cures activat per Marguerita Isola; les performances travessades pels quatre elements que ens proposa el Ramón Guimaraes; una “altra merda d’exposició” en la què @otraputacuentadedibujos ens trasllada a la part més punk, derrotada i orgullosa de la ciutat; la recuperació del patrimoni acústic pratenc que fan la Ginebra Raventós i EMARX; i les obres de les artistes Vanesa Alami i Susana Vilchez, Enric Escofet i el col·lectiu El Desván.

El festival ens proposa itineraris d’un dia que connectaran els centres cívics de la ciutat, L’Escola d’Arts Visuals del Prat, el Centre d’Art Torre Muntadas, L’Artesà i La Capsa, però també és possible escollir dins del programa que es desenvoluparà de dijous a dissabte.  A més de les entrades per a cada activitat, el festival ofereix un abonament de 24€ que permetrà experimentar totes les accions del festival i gaudir de l’acompanyament al programa de cada dia amb diferents agents artístics i culturals: R. Marcos Mota (artista, comissària i investigadora, codirectora de El Palomar), la Sara Serrano (directora i mediaturga, component del col·lectiu Demoledora) i  Iara Solano (artista, productora escènica i comissària independent, fundadora de la companyia Sleepwalk Collective).

Venda d’entrades i tota la informació de les propostes a elprat.cat/indisciplinats  

La Capsa, el dispositiu /Unzip i el Teatre L’Artesà presenten el festival Indisciplinats, del 16 al 18 de desembre

La Capsa presenta la nova Guia Sonora del Prat

La Capsa presenta la nova Guia Sonora del Prat Anònim (no verificat) dv., 19/11/2021 - 19:38
Image
Guia Sonora

La Guia Sonora del Prat va néixer el 1998, a partir de la col·laboració de l'Associació de música La Clau, l'estudi de so Zero DB i La Capsa. Aquesta publicació va ser una revista-catàleg-cd que volia donar a conèixer els agents musicals de la ciutat, en un moment àlgid quant a bandes i iniciatives musicals al Prat.

L'any 2013 el concepte del projecte evoluciona i s'amplia. Aquesta vegada transformat en format blog amb la col·laboració de músics de la ciutat, amb un objectiu divulgatiu i de difusió de les músiques locals així com a espai repositori i de documentació actualitzada. Allà s'hi podia trobar tota la història i enllaços a les músiques, vídeos i imatges dels grups, cantautores i creadores sonores de la ciutat. Es van fer una trentena de publicacions, entre les quals es trobaven bandes ja desaparegudes o d'altres que es trobaven en el seu punt àlgid. Per citar alguns exemples, aquestes anaven des de "Turistas" o "Rumba Brava" fins a la "La Sombra del Átomo" o "Xavi Alias".

El 2020 es comença a preparar la nova Guia Sonora treballant juntament amb l'estudi de disseny del pratenc Dani Tamayo, Vera Tamayo,  per tal d’ actualitzar la imatge i fer-la més atractiva i funcional. Al mateix temps, hem revisat i actualitzat els antics arxius fent un treball de recerca i documentació i contactant amb músics i grups de la ciutat per tal d'estrenar la nova etapa amb cinquanta referències i amb l'objectiu d'ampliar-la periòdicament amb nous grups i projectes d'ara en endavant.

La presentació serà el proper dissabte 11 de desembre. Gaudirem d'una nit molt especial a la Sala que comptarà amb concerts d’alguns dels grups que componen aquesta publicació: Extra, la mítica banda pratenca dels vuitanta (que es reuneix expressament per aquesta ocasió), els Almendras Blues Band, amb la poderosa veu de la Mònica Escrig, i Zermeño, la banda de Heavy Rock amb lletres iròniques que torna als escenaris després d'estar uns anys aturats. A més, la nit acabarà de la millor manera possible amb un dels Djs referents del Prat, Víctor Campos, "Viyou", que farà un repàs de hits de totes les èpoques i també de grups de la ciutat.

A partir d’aquell dia, podreu accedir i consultar la Guia Sonora a través del nostre web.

Vens a celebrar-ho amb nosaltres? Reserva la teva entrada en aquest enllaç. 
T'hi esperem!

La celebració serà l'11 de desembre i comptarà amb les actuacions d'Extra, Almendras Blues Band i Zermeño

Concert: Marc Mata

Concert: Marc Mata Anònim (no verificat) dv., 19/11/2021 - 18:09

Cicle de músiques locals a La Capsa

Marc Mata és un cantautor de folk alternatiu en anglès, del Prat, amb influències com Ben Howard, Bon Iver i José González. A punt de publicar el seu nou treball, el qual compta amb la col·laboració del productor canadenc Afrakite, presentarà un set amb cançons dels seus anteriors treballs autoproduïts  i el seu nou EP titulat Black Bile, per primer cop en directe.

Image
El Bar
Actiu
Inactiu
Inactiu

Concert: Go Faster

Concert: Go Faster Anònim (no verificat) dj., 18/11/2021 - 18:11

Cicle de músiques locals a La Capsa

Go Faster és una banda pratenca de rock amb influències dels 70’s i 90’s amb el seu propi segell personal. Durant el seu procés creatiu no renuncies a estils com el funk, el blues o el soul.

Go Faster són Carlos Sánchez, Fran Dominguez, Gastón Supko i Mario Monfort.

 

Image
Inactiu

Concert: Elena Grueso

Concert: Elena Grueso Anònim (no verificat) dj., 18/11/2021 - 11:39

Cicle de músiques locals a La Capsa

La jove pratenca Elena Grueso i el Rafa Lagunas faran un duo amb temes originals i versions de temes de grans músics com Joan Manuel Serrat, Buika o Carlos Cano.

Concert gratuït al Bar de la Capsa

Image
-
El Bar
Actiu
Inactiu
Inactiu

Engega el #4Raons amb Nueva Vulcano i Ikram Bouloum

Engega el #4Raons amb Nueva Vulcano i Ikram Bouloum Anònim (no verificat) dc., 17/11/2021 - 19:59
Image

El cicle de concerts comunitaris #4Raons encara les darreres trobades entre artistes i col·lectius locals per a preparar la seva edició tardor, que tindrà lloc el dissabte 4 de desembre a La Capsa del Prat. Aquesta serà una edició que mescla tradició i modernitat, rock i revindicació. D'una banda, els Nueva Vulcano -referents de l'indie rock estatal- posaran música a les veus del col·lectiu Ni Un Pam de Terra, impulsors veïnals contra l'ampliació de l'Aeroport del Prat. I de l'altra, l'artista Ikram Bouloum mesclarà la seva electrònica cantada en amazigh, català i anglès amb el Cor de Gospel de l'Escola d'Arts en Viu.

La possible ampliació de l'aeroport i la seva afectació a nivell ecològic i urbanístic és un dels grans debats actuals en el nostre territori. És per això que els Nueva Vulcano, quan els responsables del cicle els van preguntar amb quin col·lectiu del Prat voldrien col·laborar, van proposar ràpidament abordar aquesta temàtica. La Plataforma Veïnal Ni Un Pam de Terra ja s'ha reunit dues vegades amb el grup per compartir reflexions sobre sostenibilitat, creixement i l'ampliació de l'aeroport. En una d'aquestes trobades, els Nueva i membres del col·lectiu han fet un recorregut per diferents punts del Prat que han sigut i són motiu de reivindicació a nivell urbanístic per part de la plataforma. Aquesta confluència entre el rock i la reivindicació donarà lloc a una col·laboració a l'escenari de La Capsa que tant el grup com el col·lectiu estan ultimant.

Abans dels Nueva + Ni Un Pam de Terra, l'escenari de La Capsa acollirà el talent electrònic de la cantant i DJ Ikram Bouloum, que poc després de publicar el seu primer EP, Ha-bb5, ja ha actuat a festival insternacionals com Sónar, MUTEK, Le Guess Who (Holanda) o MIL (Portugal). L'artista catalana, acompanyada del productor Mans-O, es troba en plena fase d'assajos amb el Cor de Gospel de l'Escola d'Arts en Viu del Prat per tal de presentar en el #4Raons una col·laboració arriscada: mesclar la veu més contemporània -cantada amb efectes i autotune- amb les veus tradicionals del gospel. L'experiment està sent molt estimulant tant pel Cor com per l'Ikram i el Mans-O, perquè els obliga a sortir de la seva zona de confort i arriscar per abraçar altres estils que aparentment no es tocarien mai. L'ambient dels assajos és distès i divertit i ha permès, a més de fer música plegats, compartir vivències personals que després s'han convertit en cançons. 

Tot llest, doncs, per una nit plena de risc, reivindicació i mescla d'estils. El 4 de desembre a la Capsa del Prat sabrem com aquestes trobades comunitàries acaben traduint-se sobre l'escenari.

El #4Raons encara les darreres trobades entre artistes i col·lectius locals per preparar la nova edició, que tindrà lloc el dissabte 4 de desembre. Aquesta serà una edició que mescla tradició i modernitat, rock i revindicació.

Guia Sonora del Prat

Un arxiu viu de les músiques de la ciutat. 

PROJECTE

Zona Acordonada: Raúl Cantizano expandeix la guitarra flamenca

Zona Acordonada: Raúl Cantizano expandeix la guitarra flamenca Anònim (no verificat) dc., 17/11/2021 - 10:29
Image

Aquest mes de novembre L’Artesà rep la visita de Raúl Cantizano i Los Voluble, artistes heterodoxes del flamenc que presentaran un concert  de guitarra preparada, híbrid i transmedia. Amb l’espectacle Zona Acordonada el 26 de novembre, la proposta parteix de la guitarra, l’electrònica, el flamenc i la creació audiovisual en directe, amb una clara intenció de desplaçar els punts de vista i reflexionar sobre la societat, el fet artístic i la cultura en l’actual “nova normalitat”.

El concert audiovisual d’aquests artistes planteja noves formes i metodologies de presentació del concert musical, utilitzant remescla audiovisual, noves tecnologies, art sonor, música experimental i flamenc. Raúl Cantizano i Los Voluble porten treballant junts des de l’any 2012 i ara, per a Zona Acordonada, afegeixen una capa transmedia que en moments de streaming 24/7 els permet presentar i dialogar d’altra manera amb el públic. Los Voluble, a més, són ja coneguts a L’Artesà, després de la presentació del seu espectacle Flamenco is not a crime la passada edició d’ Indisciplinats, sent una de les grans sorpreses del festival.

 

Guitarra flamenca preparada

El treball artístic de Raúl Cantizano s’ha centrat els últims anys en cercar noves formes d’expandir el seu instrument per generar un nou llenguatge musical, des de la lògica del hackeig creatiu. Així, s’incorporen elements electrònics dissenyats per a l’ocasió o processat de l’audio en viu amb sintetitzadors, amplificadors i efectes.

El músic oferirà també a L’Artesà una masterclass gratuïta de guitarra flamenca preparada el dimecres 24 a les 19:30h. Aquest taller pretén comunicar i mostrar un ampli ventall de tècniques per a tocar la guitarra flamenca que queden fora del convencional, tot d’una actitud sense prejudicis i lúdica. Raúl Cantizano explicarà com preparar la guitarra amb una sèrie de modificacions fent servir objectes: ponts alternatius, ventiladors adaptats, aplicacions ressonants i dispositius electrònics, que generen nous universos tímbrics.

 

Un concert transmedia

Los Voluble, artistes molt reconeguts pel seu llenguatge audiovisual propi, s’apropen a la creació musical de Raúl Cantizano des d’un desig de recerca. El seu objectiu és la trobada d’un nou mètode de treball orientat a un espai escènic digital i físic que la recent pandèmia ha avançat i incorporat a les nostres vides. Amb aquest espectacle conjunt experimenten i proposen una metodologia per a la narrativa escènica que sigui capaç d’integrar i repensar les convencions i rituals de les arts escèniques tradicionals i contemporànies. Tot amb el flamenc com una eina, un element més, proper al seu entorn cultural i ampliament desenvolupat per Cantizano.

Per a més informació i compra d’entrades, podeu consultar la web de L’Artesà.

El guitarrista i Los Voluble presenten la seva nova proposta transmedia a L’Artesà

La música urbana omple La Capsa

La música urbana omple La Capsa Anònim (no verificat) dt., 09/11/2021 - 13:57
Image

El mes de novembre a la Capsa comença protagonitzat per la música urbana. El tret de sortida el va donar el concert de Juicy Bae a la sala el passat dissabte, una de les noves veus del  trap nacional que més ressona i la van acompanyar les cantants de trap Aleesha i Taichu. Aquest, va ser el primer concert a peu dret i amb servei de bar després de molt de temps, omplint la sala de nou i tornant a viure la música en directe tal i com la recordàvem. 

Juicy Bae, també, serà una de les convidades del segon episodi del podcast comunitari Ràdio Hangar, que s'estrenarà el 14 de novembre al canal de Youtube de La Capsa i que també protagnitzarà la pratenca Irene Poncela (Poncelam). Ràdio Hangar vol cobrir l'actualitat de la música urbana a través del prisma de la nostra ciutat i el jovent que l'habita.

A més a més, per acabar d'arrodonir aquest petit cicle dedicat a la urbana i el talent local, el proper divendres 12 estrenarem la segona part del Directe a l’Estudi amb Poncelam i T-Cun. “Sigo esperando” és resultat dels mesos en els quals la Irene i l’Óscar van estar treballant a l’estudi de so de La Capsa. L’Antonio Miyagi els va ajudar a adaptar les cançons i transportar-les des de la producció electrònica a la interpretació en directe. 

Per anar fent boca, aquí teniu els vídeos de les edicións anteriors dels projectes! 

 

Propostes com el concert de Juicy Bae o l'estrena del segon episodi d'Hangar són els protagonistes de la primera quinzena de novembre

Indisciplinats: ISABEL DO DIEGO/ DEPUEBLO

Indisciplinats: ISABEL DO DIEGO/ DEPUEBLO Anònim (no verificat) dl., 08/11/2021 - 12:33

Després de publicar DEPUEBLO, un debut on desplegava els seus orígens amb un folklore auster i brutalista, Isabel Do Diego, identitat artística de Juan Diego Calzada, ens va descobrir en la seva òpera prima les diferents naturaleses musicals que li mouen. En l'arrel de la seva cançó habitaven sentiments musicals de la seva Andalusia natal, però abonades amb tota la vida polièdrica que l'artista cordovès ha experimentat en aquest temps i regades amb sonoritats tan angoixants com divertides o plaents. En la seva música hi havia lloc per a crits i murmuris, ressons melòdics tradicionals al costat de sonoritats futuristes, ressons rurals i industrials, missatges heretges i oracions, fantasies sexuals emocions castes. I molts beats, samplers i sintetitzadors. En les seves pròpies paraules, DEPUEBLO va ser una provocació a situar-se d'una manera primària, una invitació a col·locar-se de magenta.

Isabel Do Diego pren el seu nom del dels seus avis, Isabel i Diego, en un acte que vol ser homenatge, sí, però també reivindicació de la mescla i la igualtat, de les personalitats atomitzades que habiten en cadascun de nosaltres. Té una valentia musical sense límits, o el que és el mateix, una naturalitat artística que manifesta tota la senzillesa i complexitat que pugui tenir l'ésser humà, les diferents realitats que dormen en ell, tant les lluminoses com les fosques. Ja en la sorra de l'escenari, tot es compta i explica amb aquesta música híbrida que fa que els sentiments flamencs d'inici, aquells que li van veure néixer al seu poble natal, Vila del Riu, no siguin sinó subratllat d'unes sonoritats esquizofrèniques. Beneïda Isabel. Beneït Diego.

Aquesta activitat forma part d'Indisciplinats, un cicle de propostes escèniques, visuals, performatives i comunitàries que ocuparan els centres cívics de la ciutat, l’Escola d’Arts Visuals del Prat, el Centre d’Art Torre Muntadas, L’Artesà i La Capsa del 16 al 18 de desembre per gaudir de la creació artística contemporània.

Image
bestia sagrada
<p><strong>Preu</strong> 6 €</p>

INFORMACIÓ IMPORTANT COVID-19 

Seguint les restriccions actuals, a partir d’ara tots els concerts a la sala de La Capsa seran a peu dret i sense distàncies de seguretat. Caldrà portar la mascareta tota l’estona excepte en el moment de beure.

Per accedir al recinte caldrà mostrar i validar el certificat Covid emès per un servei públic de salut:

- Certificat de vacunació (han d'haver passat 14 dies des de l'última dosi)
- Certificat test d’antígens (48h abans) o PCR (fins a 72h abans). Les proves s'han de fer en un centre homologat per la Generalitat de Catalunya. Consulteu en aquest enllaç els laboratoris homologats.  
- Certificat de recuperació

Podeu descarregar el vostre certificat des de l’aplicació de La Meva Salut i verificar-lo a verificacovid.gencat.cat Cal portar el DNI original en el moment d’accedir al recinte.

Inactiu
Inactiu
Actiu

Els centres culturals recuperen els seus horaris d’atenció al públic i els espais de trobada a partir del 2 de novembre

Els centres culturals recuperen els seus horaris d’atenció al públic i els espais de trobada a partir del 2 de novembre Anònim (no verificat) dv., 29/10/2021 - 13:04
Image
sala_gran_palmira_domenech

A partir de dimarts 2 de novembre els centres culturals de la ciutat amplien els horaris d’atenció al públic i recuperen els espais de relació social i de lliure circulació als equipaments. La millora de la situació pandèmica i flexibilització de les mesures de prevenció, permetrà als usuaris tornar a gaudir dels espais de trobada i convivència, per compartir converses, fer activitats en grup, reunir-se o simplement passar una estona.

Es mantindran les mesures de protecció bàsiques, com són la mascareta i la higiene de mans. Caldrà evitar les aglomeracions i respectar l’aforament marcat pels diferents espais, amb una bona ventilació dels espais tancats. En tot moment s’hauran de seguir les indicacions del personal del centre.

Els horaris d’atenció al públic són:

Trobareu tota la informació de programació, activitats i nous projectes a les xarxes socials i webs dels diferents centres culturals.

La flexibilització de la normativa i les mesures sanitàries permeten recuperar els espais de trobada

Indisciplinats: WEKAFORE/ Emoción en Moción

Indisciplinats: WEKAFORE/ Emoción en Moción Anònim (no verificat) dj., 28/10/2021 - 17:21

L’artista multidisciplinar i actor Wekafore ens fa una presentació introductòria del món del seu proper projecte musical titulat “Emoción en moción” al que descriu com a teatre pop postomodern.

Acompanyat per una nova formació de musics i instrumentistes, Weka proposa noves interpretacions d’algunes de les composicions d’Egosex i ens brinda una primera escolta del seu nou treball.

Aquesta activitat forma part d'Indisciplinats, un cicle de propostes escèniques, visuals, performatives i comunitàries que ocuparan els centres cívics de la ciutat, l’Escola d’Arts Visuals del Prat, el Centre d’Art Torre Muntadas, L’Artesà i La Capsa del 16 al 18 de desembre per gaudir de la creació artística contemporània.

Image
wekafore
<p><strong>Preu</strong> 6 €</p>

INFORMACIÓ IMPORTANT COVID-19 

Seguint les restriccions actuals, a partir d’ara tots els concerts a la sala de La Capsa seran a peu dret i sense distàncies de seguretat. Caldrà portar la mascareta tota l’estona excepte en el moment de beure.

Per accedir al recinte caldrà mostrar i validar el certificat Covid emès per un servei públic de salut:

- Certificat de vacunació (han d'haver passat 14 dies des de l'última dosi)
- Certificat test d’antígens (48h abans) o PCR (fins a 72h abans). Les proves s'han de fer en un centre homologat per la Generalitat de Catalunya. Consulteu en aquest enllaç els laboratoris homologats.  
- Certificat de recuperació

Podeu descarregar el vostre certificat des de l’aplicació de La Meva Salut i verificar-lo a verificacovid.gencat.cat Cal portar el DNI original en el moment d’accedir al recinte.

Inactiu
Inactiu
Actiu

Indisciplinats: ELENA SETIÉN / Unifamiliar Minds

Indisciplinats: ELENA SETIÉN / Unifamiliar Minds Anònim (no verificat) dj., 28/10/2021 - 17:21

La donostiarra Elena Setién va tornar a la seva ciutat natal l’estiu de 2015. Fins aleshores, tenia ja recorreguda una important trajectòria musical a Dinamarca, on formava part del col·lectiu discogràfic ILK. La seva labor allà li va portar quatre nominacions als Grammes danesos del jazz i un guardó del ministeri de les arts daneses. El novembre del 2016 va editar el seu sisè treball, el segon en solitari. El disc, Dreaming of Earthly Things, va ser publicat per la discogràfica Enja/Yellowbird i va rebre el Premi Basc de la Música (Musika Bulegoa Sariak). Another King of Revolution, es va llançar el febrer de 2019 amb el prestigiós segell estadounidens Thrill Jokey. La revista britànica UNCUT va incloure el primer single Another Kind of Revolution a la seva playlist de l’edició de gener descrivint que "la cantautora basca conjura un món oníric Nyro-esco". Amb el seu últim treball, Unfamiliar Minds, amb el que dona continuitat a l'àlbum citat anteriorment, la donostiarra se situa com una de les veus femenines més personals de l'escena nacional. 

Aquesta activitat forma part d'Indisciplinats, un cicle de propostes escèniques, visuals, performatives i comunitàries que ocuparan els centres cívics de la ciutat, l’Escola d’Arts Visuals del Prat, el Centre d’Art Torre Muntadas, L’Artesà i La Capsa del 16 al 18 de desembre per gaudir de la creació artística contemporània.

 

Image
Elena Setién
<p><strong>Preu</strong> 6 €</p>

INFORMACIÓ IMPORTANT COVID-19 

Seguint les restriccions actuals, a partir d’ara tots els concerts a la sala de La Capsa seran a peu dret i sense distàncies de seguretat. Caldrà portar la mascareta tota l’estona excepte en el moment de beure.

Per accedir al recinte caldrà mostrar i validar el certificat Covid emès per un servei públic de salut:

- Certificat de vacunació (han d'haver passat 14 dies des de l'última dosi)
- Certificat test d’antígens (48h abans) o PCR (fins a 72h abans). Les proves s'han de fer en un centre homologat per la Generalitat de Catalunya. Consulteu en aquest enllaç els laboratoris homologats.  
- Certificat de recuperació

Podeu descarregar el vostre certificat des de l’aplicació de La Meva Salut i verificar-lo a verificacovid.gencat.cat Cal portar el DNI original en el moment d’accedir al recinte.

Inactiu
Inactiu
Actiu

Festa de presentació de la nova Guia Sonora del Prat

Festa de presentació de la nova Guia Sonora del Prat Anònim (no verificat) dl., 25/10/2021 - 12:32

Després de mesos de treball, el proper 11 de desembre s’estrena la nova Guia Sonora Del Prat. A partir d'aquest dia la podreu trobar al web de La Capsa amb un nou disseny inspirat en la imatge de fitxes d'arxivador, on podreu interactuar i accedir a materials sonors, gràfics o audiovisuals de les bandes de la ciutat.

Prenent el relleu de l'última versió del 2014 i amb forces renovades, la Guia Sonora del Prat esdevé una eina de consulta i descoberta interactiva de les bandes que han format part de la memòria musical de la ciutat i també de grups i solistes actuals. La Guia Sonora és un arxiu viu de la ciutat i a partir d'ara, ens posarem a treballar perquè estigui en constant creixement, augmentant gradualment el nombre de grups i solistes de la història de la ciutat i dels que vindran en un futur.

Per a l’estrena, gaudirem d'una nit molt especial a la Sala que comptarà amb alguns dels grups que composen aquesta publicació: Extra, la mítica banda pratenca dels 80 (que es reuneix expressament per aquesta ocasió), els Almendras Blues Band, amb la poderosa veu de la Mònica Escrig, i Zermeño, la banda de Heavy Rock amb lletres iròniques que torna als escenaris després d'estar uns anys aturats.

La nit acabarà de la millor manera possible amb un dels DJs referents del Prat, Víctor Campos, "Viyou", que farà un repàs de hits de totes les èpoques i també de grups de la ciutat.

Vine a celebrar-ho amb nosaltres!

Image
guia sonora
-
<p>Gratu&iuml;t amb reserva pr&egrave;via</p>

INFORMACIÓ IMPORTANT COVID-19 

Seguint les restriccions actuals, a partir d’ara tots els concerts a la sala de La Capsa seran a peu dret i sense distàncies de seguretat. Caldrà portar la mascareta tota l’estona excepte en el moment de beure.

Per accedir al recinte caldrà mostrar i validar el certificat Covid emès per un servei públic de salut:

- Certificat de vacunació (han d'haver passat 14 dies des de l'última dosi)
- Certificat test d’antígens (48h abans) o PCR (fins a 72h abans). Les proves s'han de fer en un centre homologat per la Generalitat de Catalunya. Consulteu en aquest enllaç els laboratoris homologats.  
- Certificat de recuperació

Podeu descarregar el vostre certificat des de l’aplicació de La Meva Salut i verificar-lo a verificacovid.gencat.cat Cal portar el DNI original en el moment d’accedir al recinte.

Inactiu
Inactiu
Actiu

Concert: Tarta Relena presenta Fiat Lux

Concert: Tarta Relena presenta Fiat Lux Anònim (no verificat) dl., 25/10/2021 - 12:24

Folk tronadet i Gregorià progressiu

Tarta Relena neix el 2016 com un projecte de dues cantants per explorar a cappella les sonoritats de diferents estils de músiques vocals. Lluny de voler crear un segell d’allò tradicional i de definir la mediterraneïtat, Tarta Relena treballa un repertori que va des de músiques de tradició oral fins a cançons d’autor que d’una manera o altra es relacionen amb l’àrea geogràfica del Mediterrani.

Tarta Relena canta des de la perspectiva que allò que anomenem folklore és un repertori viu i en moviment. Així doncs, aquesta realitat és modelable i es pot reinterpretar amb els instruments i sonoritats que tenim ara a l’abast. Una eina clau és l’electrònica amb què resignifiquen les melodies sense deixar de banda els seus orígens. L’estudi i el coneixement del recorregut i els contextos que han bressolat aquestes músiques obre les portes de l’experimentació cap a nous significats. En la feina de Tarta Relena hi ha també una voluntat de jugar a desdibuixar el concepte d’autoria, fent conviure melodies anònimes tradicionals i cançons pròpies de nova creació sota el mateix paraigua, tractant-les de la mateixa manera i posant al centre la transmissió oral, element central de la tradició.

Un dels punts forts del projecte és la complexitat en la senzillesa i la màxima expressió amb el mínim d’elements. En el treball del repertori hi conflueixen els recursos de diferents tècniques vocals (flamenco, líric, tradicional, jazz...), que permeten una vasta exploració de les possibilitats de la veu.

El gener de 2019 Tarta Relena va publicar el primer treball discogràfic titulat Ora Pro Nobis (The Indian Runners, 2019), Premi Enderrock de la crítica al millor disc de folk del 2019, que consta de vuit cançons a cappella amb una presència subtil de l’electrònica. L’abril del 2020, durant el confinament, publiquen el segon treball, Intercede Pro Nobis (The Indian Runners, 2020), reconegut per Rockdelux com el millor EP nacional del 2020, que incideix en la importància del diàleg entre la veu i l’electrònica.

Fiat Lux és el primer disc de llarga durada i és una exploració del concepte de ciclicitat a partir del record, la nostàlgia i l’evocació de sentiments. Els poemes d’amor que va escriure Safo de Lesbos o les cançons tradicionals sefardites tracten la mateixa problemàtica emocional a què ens enfrontem com a individus del 2021. Sigui a la Grècia arcaica, a l’època medieval o en plena pandèmia mundial, el jo passa pels mateixos processos de joia i dolor, els tanca i en recomença de nous, sense poder evitar el transcurs de les coses. Cada jo poètic s’il·lumina entremig de tots els altres per dir el que ha de dir.

A través de les històries de personatges poderosos i transcendents en el temps, com ara la Mare de Déu, Hildegarda de Bingen o la tribu de dones paixtu a l’Afganistan, s’explora l’atemporalitat i la transcendència d’aquestes veus i els seus discursos, tot revisitant-les i cantant-les des de la perspectiva actual.

Tarta Relena són:
Marta Torrella, veu i electrònica.
Helena Ros, veu i electrònica.

Fiat Lux és una coproducció de Tarta Relena i The Indian Runners amb:
(a)phònica – festival de la veu de Banyoles
La Marfà – Centre de creació musical de Girona
Idea, composició, direcció i interpretació: Marta Torrella i Helena Ros Producció sonora enregistrada: Òscar Garrobé i Juan Luis Batalla Producció sonora directe: Gerard Valverde Espai lumínic: Pol Mas de Xaxàs i Marc Arroyo - Oscila Studio Dramatúrgia: Roser Casamayor Moviment: Joaquín Collado - Antes Collado Vestuari: Pau Aulí Art: Clàudia Torrents – Arkivia Producció: Arnau Seguí i Oriol Barba - The Indian Runners

Image
Tarta Relena
<p>8&euro; anticipada / 12&euro; el mateix dia</p>

INFORMACIÓ IMPORTANT COVID-19 

Seguint les restriccions actuals, a partir d’ara tots els concerts a la sala de La Capsa seran a peu dret i sense distàncies de seguretat. Caldrà portar la mascareta tota l’estona excepte en el moment de beure.

Per accedir al recinte caldrà mostrar i validar el certificat Covid emès per un servei públic de salut:

- Certificat de vacunació (han d'haver passat 14 dies des de l'última dosi)
- Certificat test d’antígens (48h abans) o PCR (fins a 72h abans). Les proves s'han de fer en un centre homologat per la Generalitat de Catalunya. Consulteu en aquest enllaç els laboratoris homologats.  
- Certificat de recuperació

Podeu descarregar el vostre certificat des de l’aplicació de La Meva Salut i verificar-lo a verificacovid.gencat.cat Cal portar el DNI original en el moment d’accedir al recinte.

Inactiu
Inactiu
Actiu

L'Escola Sona

L'Escola Sona Anònim (no verificat) dl., 25/10/2021 - 12:21

L'Escola Sona és la vostra oportunitat per veure l'avanç dels combos de L'Escola d'Arts en Viu. Els combos són les agrupacions d'alumnes a semblança d'un grup de música estàndard, bateria, guitarra, baix, tecles, veus, vents, etc. Us hi esperem!

Image
L'Escola Sona
<p>Gratu&iuml;t amb reserva pr&egrave;via&nbsp;</p>
Actiu
Inactiu
Inactiu

L'Escola Sona

ESDEVENIMENT

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA