ESCARXOFA & JAZZ

Escarxofa al Balcó 2020

Un complex vitamínic perfecte!

Compartir a:

Tot i la situació de confinament, la Carxofa Prat segueix sent aquesta primavera un element entorn del qual s’estan articulant diverses iniciatives ciutadanes. Prop d’un miler de pratencs i pratenques van seguir diumenge passat, 19 d’abril, l’edició virtual del tradicional Escarxofa&Jazz, que cada any ofereix el millor maridatge d’arròs amb carxofes i bona música tant de jazz com d’altres estils musicals. Els organitzadors de l’esdeveniment, La Capsa i l’Associació Gastronòmica Cultural les Escarxofes del Prat, van traslladar aquest festival a les xarxes sota el títol “Escarxofa&Jazz al balcó”, amb la complicitat i la participació de la ciutadania.

Entre les 12 i les 16 h, a través del canal de Youtube  de La Capsa, es van emetre vídeos i cançons, que fins a 900 persones van seguir en directe.  A més, des de l’organització, es va animar a la ciutadania a compartir a les xarxes socials amb el hashtag #Escarxofalbalcó les imatges de com celebraven al balcó, o dins de de casa, aquesta jornada. En total, es van compartir més de 100 vídeos i fotos sobre el tema.

Tres actuacions en directe i moltes sorpreses

El presentador d’aquesta edició va ser Albert Riballo, qui va ser l'encarregat de dinamitzar les sessions de música en directe. La primera actuació, a l’hora del vermut, va la de ser Marc Garcia, poeta i cantautor pratenc, que va dedicar la seva  sessió a fer un recorregut de les grans figures de la cançó d’autor que han fet jazz; i a l’inrevés, dels grans mestres del jazz que han versionat la cançó d’autor. Tot seguit, Jose Valderrama, estudiant de musicologia i saxofonista, així com alumne de L’Escola d’Arts en Viu, va compartir  a l’hora de dinar una selecció musical amb temes de jazz realitzats en els últims vint anys, gaudint de la fusió estilística i els recursos electrònics. Per acabar, la sessió de sobretaula va anar a càrrec de Sonia Frizzante, de les Escarxofes del Prat, que va preparar una recopilació tant de cançons de grups que han passat per edicions anteriors de l’Escarxofa&jazz com d’altres propostes.

A més, la jornada va estar repleta de sorpreses. Les Balkan Paradise Orchestra van compartir en primícia la seva versió confinada de Essence, el tercer tema del seu nou disc, Odissea. De la mateixa manera, el grup pratenc Lajonkollective, que just acaba d’estrenar el seu nou disc Surtra, va presentar la recepta de confinament, una  reversió del “For H” de Kenny Wheeler. L’esdeveniment també va comptar amb la col·laboració del Prat Ràdio.

Prèviament a la celebració de l’Escarxofa&Jazz al balcó, els Centres Cívics Palmira Domènech i Sant Jordi-Ribera Baixa també van compartir un receptari per a l’ocasió amb el hashtag #CuinemPerCuidar. Així mateix, els organitzadors van compartir recomanacions musicals en xarxa, a través de llistes de Spotify; o propostes de cartells ideats per a aquesta celebració. A més, des de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament, s’han compartit durant els darrers dies continguts sobre el valor de la carxofa en la tradició cultural i històrica de la ciutat. 

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA