ALMEURITME FESTIVAL

Almeuritme 2020

Bon dia.

Compartir a:

Un any més, el cap de setmana del 21 de juny a La Capsa es celebra el Dia de la Música (i el solstici d’estiu) presentant el nou vídeo de l’#Almeuritme.

Aquesta vegada, però, no va ser “tan fàcil” – que mai ho és! -, arribar a assolir els objectius del projecte, ja que el confinament va arribar just a la meitat del procés de creació. Els assajos havien arrencat, la versió de la cançó estava encaminada i el concepte audiovisual que es volia treballar era totalment diferent del que s'acaba fent. Però sembla que allà a on hi ha dificultat hi ha enginy i tots els participants del projecte es van saber adaptar i reinventar.

Així, aquest #Almeuritme 2019 és diferent de qualsevol altre que s’hagi fet abans: les gravacions d’àudio i vídeo es van fer amb els materials que cadascú tenia a casa, la producció ha estat a distància i, fins i tot, hi ha una bateria construïda amb material reciclat! En definitiva, és una captura del temps en el qual s’ha creat.

ELS ASSAJOS

Aquest any participen vint-i-cinc músics de totes les edats. Tots ells inscrits a través de la convocatòria oberta durant el mes de febrer. Aquest any comptem amb la participació dels Pets, que els van acompanyar durant tres assajos per tal de construir entre tots la versió del Bon Dia, el tema més emblemàtic del grup.

El dijous 5 de març va ser el primer assaig. Després de fer les presentacions en Lluís Gavaldà (Veu i guitarra) i en Joan Reig (Bateria), van parlar de com va sorgir la inspiració a l’hora de compondre el Bon Dia i què vol transmetre la cançó. Tots es van sorprendre quan en Lluís va explicar que si t’hi fixes bé en la lletra de la cançó, descobreixes que no és un cant tan optimista, ja que està plena de personatges i situacions negatives. Parla d’aquells dies que estàs trist o enfadat però que, encara que no  ho vulguis, fa un dia radiant i brilla el sol sobre el teu cap ple de núvols. Però al final la gent se l’ha feta seva i és un himne a la vida, ple de llum.

Us deixem un vídeo per a què veieu com va anar la sessió:

El segon dia es va centrar en la versió caribenya del Bon Dia que va sorgir al final de l’assaig de la setmana anterior. En Joan Reig va estar una bona estona repassant veus amb els cantants per tal d’adaptar la melodia al nou ritme. També es va decidir canviar la tonalitat original del tema perquè quedava una mica baix per la tessitura dels cantants i la vam apujar un to i mig.
Després d’aquests canvis, la cançó ja sonava força bé i si no, aquí en teniu la prova:

 

Malauradament, el tercer assaig amb tots els músics i Els Pets mai no s'arriba a fer. Uns dies després del segon assaig, es declara l’estat d’alarma pel coronavirus.
Després de reflexionar-ho i parlar amb totes les parts implicades al projecte, vam estar d’acord que seria una llàstima no tirar endavant la desena edició de l’Almeuritme i que, a l’hora, continuar treballant col·lectivament, tot i que des de casa, podia ser una bona manera d’animar a la gent en aquest nou escenari d’aïllament i obrir una finestra gràcies a la música. Tots els músics van acceptar engrescadament aquest canvi de rumb del projecte.
Durant el mes d'abril els músics van enregistrar les interpretacions des de casa seva, cadascú amb els mitjans dels quals disposava i sempre amb el suport tècnic i creatiu de l’equip de La Capsa i la productora de vídeo Tots Sants. Aquí podeu veure alguns participants explicant la seva experiència i les seves impressions de l’#Almeuritme 2020:

 

PRESENTACIÓ DEL VÍDEO

La presentació del vídeo es va fer a la sala, asseguts i respectant la distància de seguretat. Els convidats van ser tots aquells que hi van participar: des dels músics, a la productora Elsabeth, l’Escola d’Arts en Viu del Prat o els mateixos Els Pets – sense en Lluís Gavaldà, ja que viu a Londres -. L’estranyesa d’haver de celebrar una presentació en aquestes circumstàncies es va convertir ràpidament en caliu quan la cara del Lluís va aparèixer a la pantalla gran, felicitant i agraint a tots els participants la feina feta.

 

Tot seguit, una veu en off va dir:

 

Plogui o nevi, la música fa que surti el sol. En aquesta primavera tan plujosa i conflictiva, La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu del Prat han decidit arremangar-se perquè tothom tingui un bon dia. Un any més i ja en són 10, els músics del Prat han cantat des de les seves cases perquè el “Bon dia” del Lluís Gavaldà i companyia arribi també a les vostres. Per celebrar el final d’aquest estat d’alarma, ara que les places tornen a omplir-se de gent i l’estiu està al cap de carrer, és el millor moment per cantar tots junts que avui fa bon dia. Sol i música, amics i amigues!

 

I amb aquestes paraules es va donar el tret de sortida a la presentació de l’#Almeuritme2020. Un Almeuritme que, tot i ser el més accidentat de la història del projecte, també és aquell amb més càrrega simbòlica.

 

Aquí teniu el resultat final:

 

CONTINGUT RELACIONAT

#4Raons 2023

El 28 d’octubre del 2023 es celebrarà una nova edició  del #4raons, el cicle que prova de modificar les relacions amb els artistes. L'objectiu d’aquest projecte és múltiple:  col·laborar a fons amb un artista de fora del Prat per tal que s'empelti de l'esperit de la ciutat a través d'algun col·lectiu local així com enfortir el teixit cultural i social del Prat a través de la música. Ser un espai de trobada on conèixer-nos, reconèixer-nos i celebrar-nos.

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA