Cerca
Mostrant 1 - 20 de 98 resultats
Obertes les inscripcions per a una nova edició del Campus d'Estiu
Obertes les inscripcions per a una nova edició del Campus d'Estiu Anònim (no verificat) dc., 24/05/2023 - 15:37
Un any més els i les joves d'entre 12 i 17 anys del Prat tenen a l'estiu l'oportunitat de viure dues setmanes intensives de creació artística amb un Campus Interdisciplinar pensat conjuntament entre L'Escola d'Arts en Viu, Teatre L'Artesà i La Capsa. El Campus d'Arts en Viu és una activitat de creació interdisciplinar a partir de la dansa, la música i el teatre per a joves. La idea en aquestes dues setmanes de casal d'estiu és gaudir juntes, compartint un procés de creació multidisciplinària on cadascuna posa a la disposició del grup les eines artístiques que coneix o li agradaria conèixer més (música, dansa, veu, mitjans digitals, etc.) per crear alguna cosa en comú, però sobretot per gaudir del procés de creació. Les participants podran despertar les seves habilitats artístiques i ser protagonistes de l’ocupació de l’escena de forma col·laborativa. Aquesta nova edició tindrà lloc del 26 de juny al 7 de juliol i les inscripcions ja estan obertes des del portal web dedicat a les activitats d'estiu a la ciutat.
El campus compta amb la participació d’un col·lectiu d’artistes professionals i del professorat de música, teatre i dansa de L’Escola d’Arts en Viu i en edicions anteriors ha comptat amb la participació d'artistes com Manuela Infante, Sònia Gómez, David Espinosa, Pere Jou&Aurora Bauzà o el col·lectiu Demoledora. Per a l'edició de 2023, els artistes convidats són Juan Ayala i Miguel Oyarzun amb el seu projecte de teatre comunitari Selfi, que reflexiona sobre l'autopercepció de l'adolescència en la societat de l'espectacle, amb un taller que resulta en una peça escènica i un col·loqui amb el públic. Juan Ayala (Madrid, 1978) i Miguel Oyarzun (Madrid, 1983) col·laboren des de 2010 fent teatre, performance i esdeveniments públics amb i sobre la gent que participa en ells. Els seus projectes, tant amb professionals com comunitaris, han estat presentats en el Teatro Español, La Casa Encendida, el Teatro de la Abadía y Matadero de Madrid, el Festival de Almagro o el Teatro Central de Sevilla, entre molts altres.
Què significa ser adolescent en la societat de l'espectacle? Què sabem les persones adultes d'ells? Què passa quan arriben a l'institut? Com es perceben ell@s mateix@s? En el taller activat per Juan Ayala i Miguel Oyarzun s'investigarà què significa ser adolescent en el nostre present i com aquesta generació s'enfronta a un món en el qual es multipliquen les pantalles fora i dins de l'escola, transitant de manera constant entre la realitat i la ficció. Amb Selfi, un grup de joves oferirà una instantània, un retrat comú i un tutorial sobre el seu moment vital que ens convidarà a reflexionar.
Com i quan inscriure's
No cal tenir coneixements previs d'aquestes disciplines per a participar-hi. L'horari de dilluns a divendres és de 10 a 13h i el preu s'aplica amb un sistema de tarifació social. Les inscripcions es poden realitzar presencialment a l'edifici de Torre Balcells en horari de 16 a 21h, escrivint a l'email lescoladartsenviu@elprat.cat, o directament en el següent formulari. El telèfon de contacte del Centre Cultural Torre Balcells és el 934794505.

SoPerifèric: Festivals, circuits i grups emergents

TFG d'Ana Cruz
Concert final de grau de la Fundació Conservatori del Liceu de Barcelona de l'Ana Cruz, amb l'acompanyament de l'equip de La Capsa.
PROJECTETFG de l'Ana Cruz: "Túnel"
TFG de l'Ana Cruz: "Túnel" Anònim (no verificat) dt., 02/05/2023 - 16:41
Aquest divendres a les 20h, tindrà lloc la presentació del TFG de l'Ana Cruz, "Túnel", a La Capsa. Aquesta acció forma part del dispositiu d'acompanyament als per a estudiants pratencs d'Arts en Viu que realitzen el seu treball final de grau universitari. El Teatre L’Artesà juntament amb La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu volen acompanyar en aquest moment de transició a l’alumnat d’estudis superiors d’arts en viu de la ciutat. El projecte es va posar en marxa al 2020 i des de llavors ja s’han acompanyat a 8 alumnes de diverses disciplines, oferint suport en les diferents fases del treball, en funció de cada especialització: ajut a la conceptualització, cessió d’espais d’assaig, recolzament amb el disseny de la producció tècnica i un acompanyament per poder fer front la seva comunicació. De fet, el projecte és un punt d’inici per continuar treballant, un espai de continuïtat i de comunitat on poder interconnectar-se amb altres agents creatius de la ciutat.
El projecte: “Túnel”
L'Ana ha cursat els seus estudis superiors musicals en l’especialitat d’interpretació del Baix elèctric en Jazz i Música Moderna a la Fundació Conservatori del Liceu de Barcelona. Túnel descriu, en un recull de sis temes propis, tot el recorregut i les vivències durant aquests quatre últims anys cursant els estudis superiors de música i el creixement tant humà com professional en els aspectes d’instrumentista i música. Ens endinsarem dins d’aquest Túnel per poder escoltar des del jazz més convencional al més contemporani fins a arribar a estils més moderns explotant totes les possibilitats del baix elèctric, moltes vegades amagat pels racons més inospits de l’escenari.
Qui és l’Ana?
L’Ana Cruz és una jove música formada a l’Escola d’Arts en Viu del Prat de Llobregat i a la Fundació Conservatori del Liceu. Actualment, és la baixista de diversos projectes on ha pogut tocar al costat d’artistes com Joina, Marta Knight, Sonso f Med, Amanda Álvaro, Abril Gabrielle tocant a escenaris com el del Mercat de Música de Vic, Festival Eurosonic, Festival Esperanzah entre d’altres.
Us esperem aquest divendres a les 20h a La Sala de La Capsa, l'accés serà gratuït!
Escarxofa & Jazz 2023
Escarxofa & Jazz 2023 Anònim (no verificat) dl., 17/04/2023 - 18:38
El passat diumenge va tenir lloc la quinzena edició de l'Escarxofa & Jazz, una de les festes més esperades del Prat i emmarcada dins les Festes de la Carxofa. Amb una edició anterior que va resultar ser un èxit, les expectatives per aquesta edició estaven pels núvols. Unes expectatives que no només es van complir, sinó que es van superar: un temps immillorable, el ja clàssic arròs amb carxofa i uns músics que van elevar la festa a un altre nivell.
Ja de bon matí, l'associació gastrocultural Les Escarxofes del Prat van establir-se a la plaça per començar a preparar el seu arròs per a 1000 persones, un procés que va culminar a les 14 quan les llargues cues van començar a avançar sota el crit de "Ja podeu passar a recollir l'arròs!". Cal remarcar l'agilitat d'aquest procés, que no hagués estat possible sense la dedicació i la cura que totes les membres de l'associació demostren any rere any.
La Big Band de L'Escola d'Arts en Viu presents al festival
La Ferri i el Fermi van ser els mestres de cerimònies, que van donar vida a la Carxofa i al Jazz i van conduir la jornada, presentant als artistes i informant els assistents de la logística de l'esdeveniment. Els encarregats d'obrir aquesta quinzena edició van ser els membres de la Big Band de L'Escola d'Arts en Viu. La formació, integrada per un total de 18 alumnes joves i adults, va poder actuar a l'escenari professional de l'Escarxofa, a la plaça Joan Garcia Nieto just davant de La Capsa, un equipament en el qual molts d'aquests alumnes fan classes o en són usuaris dels seus bucs d'assaig.
La Big Band va oferir un repertori de tres quarts d'hora centrat especialment en alguns dels temes més destacats de la mítica formació de funky Tower of Power, com Soul vaccination o So very hard to go. La Big Band també va interpretar dos estandars clàssics de jazz com són April in Paris i Vine street rumble. Per als diferents temes de Tower of power la Big Band va comptar amb la col.laboració de les alumnes de cant Eva Soler, Marta Coca, Núria Humaran, Irene Rosiña i Maribel Coca, que es van encarregar de cantar els diferents temes i fer-ne els cors.
Un cartell per no parar de ballar
Asia Knox, DJ resident i productora de Noche Romántica a Barcelona, va ser l'encarregada de fer que les esperes entre concerts es convertissin en petits oasis de diversitat musical llatinoamericana (boogaloo, house merengue, salsa, cúmbia...), fent aixecar al públic de les seves respectives cadires.
La jornada va continuar amb el refinat jazz de l'Alba Careta Group, la trompetista i cantant bagenca va demostrar la seva experiència adquirida tocant a formacions com JM Jazz World Orchestra o Balkan Paradise Orchestra, interpretant el repertori sensible i visceral del seu últim treball "Teia".
A la tarda, les taules ja començaven a buidar-se per a omplir la zona de ball, on Tito Ramírez va accelerar els bpms de la jornada oferint Rythm&Blues, Rock&Roll, Soul... una gran varietat de ritmes que van generar una sensació compartida de bon rollo entre el públic.
Ja amb els ànims pels núvols, van trepitjar l'escenari La Perra Blanco Trio per a celebrar un final de festa explosiu. Aquest power trio inspirat per la música dels anys 50, van demostrar dalt de l'escenari una potència i un magnetisme que va elevar, si és que encara es podia, la quinzena edició de l'Escarxofa&Jazz.
Sota un sol esmorteït, vam acomiadar la jornada, que va complir sens dubte totes les expectatives i va deixar un dia que totes recordarem!

#4Raons 2022
El 22 d’octubre del 2022 es va celebrar una nova edició del #4raons, el cicle que prova de modificar les relacions amb els artistes. L'objectiu d’aquest projecte és múltiple: col·laborar a fons amb un artista de fora del Prat per tal que s'empelti de l'esperit de la ciutat a través d'algun col·lectiu local així com enfortir el teixit cultural i social del Prat a través de la música. Ser un espai de trobada on conèixer-nos, reconèixer-nos i celebrar-nos.
PROJECTE
#4Raons
Amb els temps que vivim no volem muntar només concerts “bonics”. Hem optat per demanar a la música alguna cosa més.
PROJECTE
Almeuritme 2022
"Si Tuviera" d'Alondra Bentley
PROJECTE#Almeuritme
El dia de la música al Prat és sinònim d’Almeuritme. Uns clips audiovisuals que busquen desplaçar la mirada entorn del dia de la música.
PROJECTE

Alba Morena presenta Las Dos Edades
