Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 20 de 85 resultats

Concert: Lildami

Concert: Lildami Anònim (no verificat) dt., 04/01/2022 - 10:33

Si 2021 va ser un any trepidant per Lildami arran de la publicació del seu segon disc d’estudi Viatge en espiral i amb una gira que el va portar a tocar a més de 50 escenaris, aquest 2022 segueix amb l’energia imparabla que el caracteritza.

Es troba immers en la publicació de la mixtape Cal Damià, que compta amb col·laboracions com Huntza, Kickbombo, Xavibo o Sr. Chen, i el 5 de febrer comença una nova gira a La Capsa on presentarà les seves noves produccions, a més de fer un repàs pels hits de Viatge en espiral Flors mentre visqui. 

Amb missatges allunyats de les drogues i el sexisme i una trajectòria intensa, Lildami s’ha convertit en el portaveu de la música urbana cantada en català. És l’únic artista de l’escena que ha guanyat el Premi Cerverí a Millor lletra (2019) i dos anys consecutius el Premi Enderrock a Millor artista de hip-hop i de músiques urbanes. A més del seu projecte musical, Lildami també serà el promotor del Maleducats, el primer festival internacional de música urbana de Catalunya.

Lildami - Veu
Emotional Goku - Veu
Sr. Chen – DJ

Image
Lildami
<p>10&euro; anticipada / 15&euro; el mateix dia&nbsp;</p>
Inactiu
Inactiu
Actiu

Indisciplinats, el cicle que trenca les disciplines

Indisciplinats, el cicle que trenca les disciplines Anònim (no verificat) dl., 29/11/2021 - 10:06
Image
Indisciplinats

La Capsa, Unzip i L’Artesà uneixen les seves forces per presentar Indisciplinats, el festival de les arts al Prat que estableix un diàleg entre disciplines i ofereix un programa conjunt i divers de propostes escèniques, musicals i d’arts visuals.

Aquest nou Indisciplinats ens farà revisar la nostra mirada sobre les arts i ens situarà en nous terrenys, lluny de les formes preestablertes. Una programació que vol contribuir a expandir l’expressió artística i ens presenta allò indisciplinat com a via per escapar dels espais prefixats. No es tracta d’anar més enllà de les disciplines sinó de trencar-les.

Durant aquests tres dies veurem propostes artístiques i comunitàries que ocuparan els diferents centres culturals de la ciutat per gaudir de la creació contemporània. Així, instal·lacions, exposicions, performances i trobades, universos sonors i dansa entraran en diàleg.

La instal·lació plàstico-sonora de cabosanranroque sobre l’obra poètica i teatral de Joan Brossa; un cos empresonat en el terrari de Crisálida que a través de la dansa acull figures i imatges que l’impulsen a un futur encara sense noms ni formes; i Várvara, de Bárbara Sánchez, un acostament feminista a l'arquetip cristià de Maria Magdalena partint de llocs aparentment tan dispars com la cultura valenciana del bacalao i la idea mística de l'èxtasi són algunes de les propostes escèniques d’aquesta segona edició del cicle.

Indisciplinats és també música i art sonor. A La Capsa ens podrem endinsar en l’univers sonor de la multi-instrumentista basca Elena Setién i les seves sinuoses atmosferes; Isabel do Diego portarà a l'escenari  DEPUEBLO,  el seu debut on desplega els seus orígens amb un folklore auster i brutalista ; i Wekafore revolucionarà la sala amb el seu nou projecte que defineix com teatre pop postmodern.

Totes aquestes propostes escèniques  en diàleg amb els projectes artístics de la convocatòria d’Unzip d’enguany. El viver de plantes de cures activat per Marguerita Isola; les performances travessades pels quatre elements que ens proposa el Ramón Guimaraes; una “altra merda d’exposició” en la què @otraputacuentadedibujos ens trasllada a la part més punk, derrotada i orgullosa de la ciutat; la recuperació del patrimoni acústic pratenc que fan la Ginebra Raventós i EMARX; i les obres de les artistes Vanesa Alami i Susana Vilchez, Enric Escofet i el col·lectiu El Desván.

El festival ens proposa itineraris d’un dia que connectaran els centres cívics de la ciutat, L’Escola d’Arts Visuals del Prat, el Centre d’Art Torre Muntadas, L’Artesà i La Capsa, però també és possible escollir dins del programa que es desenvoluparà de dijous a dissabte.  A més de les entrades per a cada activitat, el festival ofereix un abonament de 24€ que permetrà experimentar totes les accions del festival i gaudir de l’acompanyament al programa de cada dia amb diferents agents artístics i culturals: R. Marcos Mota (artista, comissària i investigadora, codirectora de El Palomar), la Sara Serrano (directora i mediaturga, component del col·lectiu Demoledora) i  Iara Solano (artista, productora escènica i comissària independent, fundadora de la companyia Sleepwalk Collective).

Venda d’entrades i tota la informació de les propostes a elprat.cat/indisciplinats  

La Capsa, el dispositiu /Unzip i el Teatre L’Artesà presenten el festival Indisciplinats, del 16 al 18 de desembre

Engega el #4Raons amb Nueva Vulcano i Ikram Bouloum

Engega el #4Raons amb Nueva Vulcano i Ikram Bouloum Anònim (no verificat) dc., 17/11/2021 - 19:59
Image

El cicle de concerts comunitaris #4Raons encara les darreres trobades entre artistes i col·lectius locals per a preparar la seva edició tardor, que tindrà lloc el dissabte 4 de desembre a La Capsa del Prat. Aquesta serà una edició que mescla tradició i modernitat, rock i revindicació. D'una banda, els Nueva Vulcano -referents de l'indie rock estatal- posaran música a les veus del col·lectiu Ni Un Pam de Terra, impulsors veïnals contra l'ampliació de l'Aeroport del Prat. I de l'altra, l'artista Ikram Bouloum mesclarà la seva electrònica cantada en amazigh, català i anglès amb el Cor de Gospel de l'Escola d'Arts en Viu.

La possible ampliació de l'aeroport i la seva afectació a nivell ecològic i urbanístic és un dels grans debats actuals en el nostre territori. És per això que els Nueva Vulcano, quan els responsables del cicle els van preguntar amb quin col·lectiu del Prat voldrien col·laborar, van proposar ràpidament abordar aquesta temàtica. La Plataforma Veïnal Ni Un Pam de Terra ja s'ha reunit dues vegades amb el grup per compartir reflexions sobre sostenibilitat, creixement i l'ampliació de l'aeroport. En una d'aquestes trobades, els Nueva i membres del col·lectiu han fet un recorregut per diferents punts del Prat que han sigut i són motiu de reivindicació a nivell urbanístic per part de la plataforma. Aquesta confluència entre el rock i la reivindicació donarà lloc a una col·laboració a l'escenari de La Capsa que tant el grup com el col·lectiu estan ultimant.

Abans dels Nueva + Ni Un Pam de Terra, l'escenari de La Capsa acollirà el talent electrònic de la cantant i DJ Ikram Bouloum, que poc després de publicar el seu primer EP, Ha-bb5, ja ha actuat a festival insternacionals com Sónar, MUTEK, Le Guess Who (Holanda) o MIL (Portugal). L'artista catalana, acompanyada del productor Mans-O, es troba en plena fase d'assajos amb el Cor de Gospel de l'Escola d'Arts en Viu del Prat per tal de presentar en el #4Raons una col·laboració arriscada: mesclar la veu més contemporània -cantada amb efectes i autotune- amb les veus tradicionals del gospel. L'experiment està sent molt estimulant tant pel Cor com per l'Ikram i el Mans-O, perquè els obliga a sortir de la seva zona de confort i arriscar per abraçar altres estils que aparentment no es tocarien mai. L'ambient dels assajos és distès i divertit i ha permès, a més de fer música plegats, compartir vivències personals que després s'han convertit en cançons. 

Tot llest, doncs, per una nit plena de risc, reivindicació i mescla d'estils. El 4 de desembre a la Capsa del Prat sabrem com aquestes trobades comunitàries acaben traduint-se sobre l'escenari.

El #4Raons encara les darreres trobades entre artistes i col·lectius locals per preparar la nova edició, que tindrà lloc el dissabte 4 de desembre. Aquesta serà una edició que mescla tradició i modernitat, rock i revindicació.

Zona Acordonada: Raúl Cantizano expandeix la guitarra flamenca

Zona Acordonada: Raúl Cantizano expandeix la guitarra flamenca Anònim (no verificat) dc., 17/11/2021 - 10:29
Image

Aquest mes de novembre L’Artesà rep la visita de Raúl Cantizano i Los Voluble, artistes heterodoxes del flamenc que presentaran un concert  de guitarra preparada, híbrid i transmedia. Amb l’espectacle Zona Acordonada el 26 de novembre, la proposta parteix de la guitarra, l’electrònica, el flamenc i la creació audiovisual en directe, amb una clara intenció de desplaçar els punts de vista i reflexionar sobre la societat, el fet artístic i la cultura en l’actual “nova normalitat”.

El concert audiovisual d’aquests artistes planteja noves formes i metodologies de presentació del concert musical, utilitzant remescla audiovisual, noves tecnologies, art sonor, música experimental i flamenc. Raúl Cantizano i Los Voluble porten treballant junts des de l’any 2012 i ara, per a Zona Acordonada, afegeixen una capa transmedia que en moments de streaming 24/7 els permet presentar i dialogar d’altra manera amb el públic. Los Voluble, a més, són ja coneguts a L’Artesà, després de la presentació del seu espectacle Flamenco is not a crime la passada edició d’ Indisciplinats, sent una de les grans sorpreses del festival.

 

Guitarra flamenca preparada

El treball artístic de Raúl Cantizano s’ha centrat els últims anys en cercar noves formes d’expandir el seu instrument per generar un nou llenguatge musical, des de la lògica del hackeig creatiu. Així, s’incorporen elements electrònics dissenyats per a l’ocasió o processat de l’audio en viu amb sintetitzadors, amplificadors i efectes.

El músic oferirà també a L’Artesà una masterclass gratuïta de guitarra flamenca preparada el dimecres 24 a les 19:30h. Aquest taller pretén comunicar i mostrar un ampli ventall de tècniques per a tocar la guitarra flamenca que queden fora del convencional, tot d’una actitud sense prejudicis i lúdica. Raúl Cantizano explicarà com preparar la guitarra amb una sèrie de modificacions fent servir objectes: ponts alternatius, ventiladors adaptats, aplicacions ressonants i dispositius electrònics, que generen nous universos tímbrics.

 

Un concert transmedia

Los Voluble, artistes molt reconeguts pel seu llenguatge audiovisual propi, s’apropen a la creació musical de Raúl Cantizano des d’un desig de recerca. El seu objectiu és la trobada d’un nou mètode de treball orientat a un espai escènic digital i físic que la recent pandèmia ha avançat i incorporat a les nostres vides. Amb aquest espectacle conjunt experimenten i proposen una metodologia per a la narrativa escènica que sigui capaç d’integrar i repensar les convencions i rituals de les arts escèniques tradicionals i contemporànies. Tot amb el flamenc com una eina, un element més, proper al seu entorn cultural i ampliament desenvolupat per Cantizano.

Per a més informació i compra d’entrades, podeu consultar la web de L’Artesà.

El guitarrista i Los Voluble presenten la seva nova proposta transmedia a L’Artesà

Almeuritme

El dia de la música al Prat és sinònim d’Almeuritme. Uns clips audiovisuals que busquen desplaçar la mirada entorn del dia de la música.

 

PROJECTE

Meló_Dia 2014

La festa popular de l’art i la música en un ambient festiu i estiuenc

PROJECTE

Meló_Dia 2018

Del Pop elegant al rap en català passant pel swing

PROJECTE

Meló_Dia 2017

Un nou Meló_Dia al Fondo d'en Peixo

PROJECTE

Meló_Dia 2013

Dansa, teatre, música i arts visuals de la ciutat

PROJECTE

#4Raons

Amb els temps que vivim no volem muntar només concerts “bonics”. Hem optat per demanar a la música alguna cosa més.

PROJECTE

Músiques balcàniques amb Jordi Urpí

Cartografies de la diàspora

PROJECTE

Paraula de Dones 2018

Les Riot Llobregrrrls

PROJECTE

Almeuritme 2021

Amb tot.

PROJECTE

Almeuritme 2020

Bon dia.

PROJECTE

Almeuritme 2019

Aeropuerto del Prat.

PROJECTE

Almeuritme 2018

Estáis aquí.

PROJECTE

Almeuritme 2017

Música i memòria.

PROJECTE

Almeuritme 2016

Alegria

PROJECTE

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA