Cerca
Mostrant 1 - 20 de 126 resultats
Neix "BookClubbing", el club de lectura de La Capsa!
Neix "BookClubbing", el club de lectura de La Capsa! Anònim (no verificat) dt., 12/11/2024 - 10:24El passat dijous 24 d’octubre, va tenir lloc la primera trobada de Book Clubbing, el nou club de lectura de La Capsa. Amb “Girl in a band” de Kim Gordon, ens vam endinsar en aquesta primera trobada juntament amb els sis primers bookclubbers. També ens va acompanyar l’Eva Sebastián, amb qui hem ideat el club de lectura i qui exercirà com a moderadora de totes les trobades vinents.
Aquesta proposta va sorgir amb la intenció de generar un espai on pensar la música des d’un altre vessant, en aquest cas la lectura, i generar conversa i debat amb totes les participants que es vulguin apropar a La Capsa. En les pròximes sis sessions vinents, passarem per diversos moments i testimonis, posant la mirada en les diferents maneres d’escriure sobre música.
La pròxima sessió serà el dijous 28 novembre, i li tocarà a la música urbana amb “Making Flus” de El Bloque. Un llibre que emmarca un relleu generacional i el naixement d’una escena que ha deixat empremta, deixant-nos artistes com C. Tangana, La Zowi o Alizzz. Per a aprofundir més i millor en la temàtica, ens acompanyarà una de les membres d’El Bloque, l’Aïda Camprubí. Des de fanzines i punk a dirigir el Festival BAM amb l’Afluent, programadora, gestora cultural, presentadora i crítica cultural, no podíem desitjar una millor companyia.
I si la música urbana no és lo teu, cap problema. Fins al mes de maig estarem llegint un ampli repertori de temàtiques i gèneres que et podrien interessar: el mes de gener el dedicarem a “Música de mierda” de Carl Wilson, un assaig que investiga el mal gust i la sensibleria musical a través de l’èxit de Céline Dion. Al febrer llegirem “HEY! Julio Iglesias y la Conquista de América” de Hans Laguna, una anàlisi a la seva rellevància social més enllà del mem. Al març, “Nos vemos en el baño” de Lizzy Goodman, un relat oral sobre el renaixement cultural a Nova York els primers anys del nou mil·leni. Si t’agrada el clubbing, no et pots perdre la sessió de l’abril, on parlarem sobre “Baleàric” de Luis Costa i Christian Len, la història d’una de les meques del clubbing mundial: Eivissa. I al maig acabarem aquesta primera edició de Book Clubbing amb “Macrofestivales: el agujero negro de la música” de Nando Cruz, qui es submergeix en la història i secrets dels caps de setmana de confetis, polseres, llums i concerts.
Però no ens quedarem només en les pàgines, sinó que comptarem amb col·laboracions molt especials. Així que no ens perdis la pista perquè ben aviat ho anunciarem.
Les inscripcions són gratuïtes i estaran obertes permanentment (no cal venir a tot el curs, pots apuntar-te als llibres que més et vinguin de gust). Un cop t'inscriguis, t'avisarem perquè puguis anar a buscar el teu llibre a la biblioteca del Prat de forma gratuïta. T’hi esperem!
El Dispositiu de Cançó Protesta Experimental a Indisciplinats!
El Dispositiu de Cançó Protesta Experimental a Indisciplinats! Anònim (no verificat) dt., 29/10/2024 - 12:32El DCPX (Dispositiu de Cançó Protesta Experimental) encara la seva recta final, preparant ja el concert de presentació del pròxim dia 17 de novembre, emmarcat dins d'Indisciplinats, festival de creació lliure i desbordant que tindrà lloc del 13 al 17 de novembre al Prat. Han estat uns mesos intensos, plens d’aprenentages, moltes alegries i alguns inesperats girs de guió, però d’això hauria de tractar un dispositiu de creació experimental, no?
El projecte va tenir el punt de partida al juliol, amb diverses trobades amb ciutadanes i activistes del Prat amb les que vam compartir converses sobre les seves lluites en l’àmbit social. Les quatre reivindicacions que van presentar al DCPX són: les dificultats de les persones amb mobilitat reduïda, el maltractament de la fauna urbana, el no reconeixement de la diversitat de gènere i la destrucció de l’àmbit natural.
Un equip d’escriptores de l’associació Tinta Blava van elaborar les cròniques de les nostres discussions, textos que hauran de servir per inspirar la següent fase del projecte: la creació de les cançons protesta.
Passat l’estiu, iniciem la fase de composició de les peces musicals. Tenim clar que volem realitzar una peça per cadascuna de les temàtiques recollides i per això impliquem a persones amb sensibilitats creatives d’allò més diverses: des de la música folk, passant per la composició algorítmica i les percussions experimentals, fins arribar a la poesia més disruptiva. L’objectiu és traslladar les reivindicacions al llenguatge musical, fugint de l’ortodòxia, utilitzant el so com a matèria prima, i navegant lliurement entre estils i textures sòniques
En paral·lel al procés creatiu, des del DCPX hem investigat noves maneres de composició musical, capaces d’expressar l’esperit popular, obert i explorador del projecte. Hem aprofundit en l’estudi del Live Coding, una tècnica de creació sonora i visual, basada en la programació amb codi informàtic en temps real. Com a resultat d’aquest procés d'investigació, el passat 17 d’octubre vam organitzar un taller obert al públic d'introducció a la creació algorítmica, on 2 membres del col·lectiu TOPLAP ens va oferir una immersió en aquesta fascinant tècnica.
Ja queden pocs dies per l’estrena del resultat final del DCPX. Estem nervioses, intrigades i emocionades pel mostrar el resultat final. Serà posible expressar tants conceptes en un concert? Com ens ho farem per lligar tecnologia i cançó popular? Com lligarà reivindicació i art? Veniu, veniu, que ho veurem totes juntes!
Si vols consultar tota la programació d'Indisciplinats, és tan fàcil com fer clic aquí, t'hi esperem!
Els projectes de la convocatòria d’arts visuals /Unzip arriben a la fase final
Els projectes de la convocatòria d’arts visuals /Unzip arriben a la fase final Anònim (no verificat) dl., 28/10/2024 - 18:53La Convocàtoria /Unzip entra en la fase final. Al llarg dels darrers quatres mesos els artistes han desenvolupat els seus projectes amb la col·laboració de múltiples persones participants, entitats i acompanyaments professionals.
Aquests projectes han treballat al voltant de temes de memòria, espais de convivència i relacions interespècie, tot explorant formes d’expressió que traspassen disciplines i s’endinsen en el que compartim: allò que preservem com a comunitat i la creativitat amb què ho fem viu.
Aquesta edició de la convocatòria a més, s’ha inscrit en el marc de la biennal d’art Manifesta 15 Barcelona Metropolitana, que aborda diferents temàtiques relacionades amb les urgències socioecològiques i reptes de futur de la nostra societat.
Així, la convocatòria s’ha plantejat no només com un reflector de les realitats locals sinó també com un laboratori de creació des d’on assajar noves formes de comprensió i acció. Els projectes han posat de relleu conflictes i equilibris al voltant de temes com els drets naturals i animals, la petjada ecològica, l’impacte de formes antropocèntriques d’entendre l’urbanisme o la memòria individual i col·lectiva. Una sèrie de propostes que tenen la intenció de tractar temes clau de la contemporaneïat a través de l’art.
Projectes de la Convocatòria /Unzip 2024
Fotografia i societat: El árbol
Iniciativa de Sergio Blanco que reuneix imatge i poesia per explorar un arbre del Delta del Llobregat com a protector de memòries locals. Al Centre Cívic Jardins de la Pau, s’inaugura una mostra final, en forma d’exposició col·lectiva, on l’artista i les persones participants compartiran fotografies i altres formes artístiques resultat de les seves reflexions sobre els espais que ens són importants com a individus i comunitat. La continuació d’un procés que ha partit de passejos fotogràfics i sessions de creació compartides durant mesos i que ara s’obre a tothom.
Art al barri: Laboratori de càpsules del temps
Projecte amb què Rosa Lendinez i persones veïnes del Prat, a través de diverses sessions inspirades en l’art contemporani i materials propis, han creat escultures que reflecteixen vivències de les participants, tot convertint-les en càpsules de memòria. En el context del festival, es presentarà una mostra del que ha estat el procès, on l’escultura es converteix en un llenguatge comunitari per compartir i preservar experiències personals que esdevenen col·lectives.
Audiovisual comunitari: Els Meows veïns
Un assaig filmic, produït per Xavi Esteban i David Tejedor, que convida a conèixer les colònies felines del Prat i la relació humana amb els gats. Dintre de la programació d’Indisciplinats, es realitzarà una projecció del film i una “Cercatvila” per visitar aquestes colònies de gats amb l’explicació d’una persona voluntària que se’n cuida. Tot plegat culminarà en un moment de vermut especialment felí que homenatja la història de relació amb els gats al Prat.
Música i territori: Dispositiu de Cançó Protesta Experimental (DCPX)
Iniciativa de creació col·lectiva i denúncia social que combina la poesia, el codi informàtic i electrònica d’avantguarda. El Dispositiu de Cançó Protesta Experimental (DCPX), amb Ivó Valdivielso, ha establert una plataforma on les reivindicacions locals prenent forma de peça audiovisual i sonora. L’últim dia del festival,es presentarà l’obra col·lectiva resultant en un espectacle carregat de ritmes experimentals, debats i energia social.
Art i educació: Taules
“Taules” és un projecte de mediació d’ Auri Alos, que ha obert en aquesta ocasió un procés comunitari d’experimentació artística que intersecciona amb l’àmbit de la gastronomia. El projecte obre i tanca Indisciplinats amb dues propostes: un tastet de la programació que es desplegarà al llarg de la setmana de festival i un esmorzar de cloenda, amb les participants del Laboratori d’experimentació artística-gastronòmica.
Exposició: "Propagació gràfica d'un palomar"
L'exposició de Santiago Sepulveda al Centre d’Art Torre Muntadas discorre a partir d'una situació específica i complexa: l’enderroc d’un bloc d’edificis a la finca adjacent als jardins del centre que amb el temps s’havia convertit en un hàbitat per a una població nombrosa de coloms. Des de l’exploració amb el mitjà gràfic, l’artista ens planteja si és possible tenir en compte convivències interespècie per a imaginar altres relacions amb l’espai i la vida. A la inauguració, estem convidades a copiar, imprimir i intervenir documents que ha fet servir en la seva recerca.
Indisciplinats: una setmana de desbordaments creatius al Prat
El festival Indisciplinats és el moment de mostra pública i conjunta dels diferents projectes artístics de la Convocatòria /Unzip. El festival – una col·laboració entre la xarxa de nodes /Unzip, La Capsa i el Teatre L’Artesà– esdevé el medi propici per a la connexió amb l’art més experimental i la comunitat.
Del 13 al 17 de novembre exposicions, performances, instal·lacions, laboratoris i concerts connecten amb la realitat local del Prat, i també plantegen noves manifestacions expressives i diàlegs artístics. La cita promet una setmana vibrant, on les obres de creació i activitats paral·leles posen en joc maneres d’entendre la comunitat com un acte de creativitat constant i col·lectiva.
Segueix /Unzip Arts Visuals, La Capsa i L’Artesà per mantenir-te al dia de tota la programació, i no perdre’t aquest festival de creació lliure i desbordant!
La majoria d’activitats són gratuïtes. L’abonament Indisciplinats permet accedir a més a tots els espectacles de pagament.
Tota la música que vulguis a La Capsa!
Tota la música que vulguis a La Capsa! Anònim (no verificat) dt., 08/10/2024 - 18:36 Un octubre terroríficament variat
El mes d'octubre comença el dijous 10 recuperant el Codi Font Audiovisual de la mà dels grans Dorian, on aquests compartiran amb nosaltres les influències audiovisuals que han sigut clau en la seva trajectòria artística. Diumenge 13 tindrà lloc una nova Jam Session conduïda per l'Alumnat de l'Escola d'Arts en Viu, l'escenari perfecte per a l'experimentació i les noves connexions entre músics. Tant ens agrada escoltar música com parlar d'aquesta, i on millor per fer-ho que al cicle de xerrades SoPerifèric? Aquest mes tindrà lloc el dimecres 16 i la temàtica serà l'eina més aclamada del moment: la Intel·ligència Artificial. També podrem escoltar els Vint Vinils que han marcat la vida de l'Alfred Crespo el dijous 17. Per si no en teníeu prou aquest mes, el dissabte 19 torna el festivalet de música emergent Afores Fest amb Marisol Eichborn, Edgar Allan Pop, Slow Connection, Julia Amor, Galgo Diamante i Club Excursionista de l'Escolta DJs B2B Les Watusi DJs. També inaugurem "Book Clubbing" el nou Club de Lectura de La Capsa on les cançons, els àlbums, els concerts, les gires i els festivals, a més d'escoltar-se, també es llegeixen. Començarem comentant "Girl in a Band" de Kim Gordon el dijous 24 al Bar de La Capsa. Acomiadarem l'octubre amb un #4Raons de Tardor, on la música, l'experimentació i la sorpresa sempre s'ajunten donant lloc a nits molt especials per a tothom, a dalt i a baix de l'escenari. Enguany ens acompanyaran Remei de Ca La Fresca, integrants del Teatre Kaddish i alumnes de L'Escola d'Arts en Viu en forma de Jam Session experimental. També comptarem amb l'Enric i la Laia per a una nova edició de Bingo Jam. Tot documentat per Arrel, col·lectiu pratenc que treballa al voltant de l'ecologisme, el feminisme i l'educació a través de les arts plàstiques. Reserva't el dissabte 26 perquè hi haurà moltes més sorpreses...
Dark Novembre & Hot Desembre
Encetarem el novembre amb el pratenc Robert Gómez, també conegut com a Revolbert. Blues rock amb molta passió el dissabte 9. El mes de novembre també és sinònim del festival de creació lliure i desbordant: Indisciplinats! Encara no podem revelar els noms, però us aconsellem que us reserveu del 13 al 17 perquè serà una gran edició. També tindrà lloc una nova edició del tan estimat Micro Obert el diumenge 24, data infal·lible per a conèixer el panorama musical de la ciutat i voltants i passar un vespre de diumenge ben acompanyat. Acabarem dissabte 30 amb una segona edició del Dark Eargasm, una nit dedicada als amants del metal i els seus múltiples subgèneres!
Al desembre ens arribarà l'escalfor amb Las Migas, pur talent i èxit, guanyadores del Latin Grammy al Millor Disc Flamenc. El seu homenatge a la rumba farà tremolar La Capsa i a tots els presents, així que millor reserveu-vos el dia 14 de desembre. No podrà faltar una Jam Session per a tancar l'any i vibrar plegats diumenges 15. I tornaran els Vint Vinils amb Nurita Sánchez, de qui segur coneixeu la trajectòria sota els noms Dj Nu o Meow DJ. Coneixement i gust musical a mansalva!
I us preguntareu, segur que no hi caben més coses, que no hi haurà cap sorpresa ni novetat aquest trimestre, oi? Doncs aneu ben equivocats, qui us penseu que som? Atents perquè venen sorpreses, i ben grosses. De moment un podem dir: reserveu-vos el 28 de desembre, ja ens donareu les gràcies després!
A banda de la programació, durant aquesta temporada de tardor seguim amb la mirada en la formació, la creació i les pràctiques comunitàries! Si voleu saber tot el que tenim entre mans, podeu consultar el nostre web o seguir-nos a les xarxes socials. Us hi esperem!
Book Clubbing
Club de Lectura de La Capsa
PROJECTEAl novembre, nova edició del festival Indisciplinats a la ciutat del Prat
Al novembre, nova edició del festival Indisciplinats a la ciutat del Prat Anònim (no verificat) dj., 25/07/2024 - 11:41A la tardor tornarà Indisciplinats, el festival de les arts al Prat que estableix un diàleg entre disciplines i ofereix un programa conjunt i divers de propostes escèniques, musicals i d’arts visuals. El festival ha anunciat les dates de la seva quarta edició, que tindrà lloc del 13 al 17 de novembre a diferents equipaments de la ciutat.
Durant gairebé una setmana podrem tastar diferents propostes artístiques i comunitàries que ocuparan els centres culturals de la ciutat per gaudir de la creació contemporània. Es podran visitar de manera deslocalitzada instal·lacions, exposicions, performances, trobades, universos sonors i concerts que entraran en diàleg.
Pràctiques artístiques i comunitàries que germinen a la tardor
Els projectes becats per la Convocatòria /Unzip i impulsats pels equipaments que configuren la xarxa (els centres cívics Jardins de la Pau, Sant Jordi-Ribera Baixa i Palmira Domènech; l'Escola d'Arts Visuals del Prat i el Centre d'Art Torre Muntadas) obriren els seus processos de treball durant el festival. Un moment en què presentar al públic tot el treball artístic i comunitari que han anat gestant durant els darrers mesos. Projectes que incideixen en les relacions interespècies, la memòria, les cures i també que aprofundeixen en les tensions entre els espais urbans i naturals.
Indisciplinats és un espai obert i festiu on aquests processos artístics poden ensenyar el contacte que han anat teixint amb el context de creació local i amb altres persones interessades en l’art.
Arts en viu sense disciplines
Pel que fa a les arts en viu, el Teatre L’Artesà i La Capsa s’uniran un any més per oferir una programació que trenca les lògiques i els espais convencionals. Així, Indisciplinats és el moment de veure propostes que es mouen entre llenguatges audiovisuals, performance, noves dramatúrgies, nous enfocaments de la música en directe... És, a més, el moment de veure els espais d’aquests equipaments culturals transformats, amb vermuts ben irreverents a la terrassa de La Capsa, sessions nocturnes d’electrònica al vestíbul de L’Artesà o concerts de petit format al bar de La Capsa. Tot això disponible amb un abonament conjunt que, per un preu molt reduït, permetrà gaudir de totes les propostes. A la tardor podreu consultar tot el programa detallat però, de moment, reserveu-vos les dates!
Arriba la 16a edició de l'Escarxofa&Jazz!
Arriba la 16a edició de l'Escarxofa&Jazz! Anònim (no verificat) dv., 22/03/2024 - 18:46
S'apropen les Festes de la Carxofa, i per tant, l'Escarxofa&Jazz, un esdeveniment organitzat conjuntament amb l'associació Les Escarxofes del Prat i La Capsa. Una jornada on gaudir de bona música i de la gastronomia de proximitat.
El pròxim 14 d'abril celebrem la 16a edició i com de costum, tenim preparats tots els elements necessaris per estar a l'alçada dels anys anteriors. Segueix llegint per a no perdre't les novetats més fresques d'aquest esdeveniment que, combinat amb bona companyia i música de qualitat, de ben segur serà memorable.
Música
Començarem el festival amb Adrian Cunningham Gypsy Quartet, ritme, improvisació i energia que uneix el swing i el gypsy jazz. La festa continuarà amb JF Trio, una formació a cavall entre el jazz, la música electrònica i el pop, la combinació perfecte per anar fent gana. Seguirem amb Les Testarudes, nou dones que reivindiquen la presència femenina als escenaris, creant un espai per a empoderar-se dins el món de la música i ocupant el seu espai i estils masculinitzats com l'ska i el rocksteady. I per a acabar d'elevar la festa, gaudirem del directe explosiu de Bigblack Rhino, que mesclen estils de música negra en un potent i sensible repertori que no us podeu perdre. La cirereta del pastís serà la Dj Meow aka DJ Nu, que punxarà els seus vinils entre banda i banda amb sessions que combinen rock'n'roll amb garage, sixties, rhythm and blues, ..., la millor manera d'animar la festa!
Menú i tiquets
Les Escarxofes del Prat ens prepararan un arròs melós amb l'escarxofa del Delta i de postres pa de pessic amb la flor morada de la República. També hi haurà opció vegana, un arròs amb verdures de la nostra terra.
Preu: 10,5 € + 0,5 € de gestió. Venda de tiquets només online a partir del dimecres 3 d'abril a les 17h a través d'aquest enllaç.
A més, el mateix dia Les Escarxofes del Prat oferiran "platillos" que es podran comprar al moment: carxofes a la brasa o pollastre guisat amb molt d'amor.
T'hi esperem!
#Almeuritme
El dia de la música al Prat és sinònim d’Almeuritme. Uns clips audiovisuals que busquen desplaçar la mirada entorn del dia de la música.
PROJECTE
La gran ruta indisciplinada de les Arts en Viu
La gran ruta indisciplinada de les Arts en Viu Anònim (no verificat) dl., 27/11/2023 - 15:33Un any més, Indisciplinats ha arrelat al Prat com les males herbes, omplint el territori de propostes artístiques que connecten i repensen els contextos i posant en escena els diferents projectes que impulsen els programes d’Arts Visuals i d’Arts en Viu de la ciutat.
Així, la programació del festival, que enguany s’ha celebrat del 15 al 19 de novembre, ha posat el focus en obrir imaginaris des de la contemporaneïtat i la celebració de l’art com a motor de transgressió, pregunta i joc. Les arts en viu han permès veure teatre relacional, pop surrealista, circ ple de poètica, performance queer, música tradicional feminista, un rodatge a l’aire lliure... L’assistència d’aquesta edició ha suposat més de 500 entrades per a les propostes d’Arts en Viu que van tenir lloc a La Capsa i el Teatre L’Artesà, a les quals s’afegeixen totes les comunitats i ciutadania interessada a les mostres gratuïtes dels processos de la convocatòria Unzip/ d’artistes com el col·lectiu Las Calatrava, Marién Moreno, Auri Alós, Col·lectiu del Mig, el Club Excursionista de l’Escolta o Elia Bagó, Borja Casanovas, Maria Roy i Sara Torres.
El públic, però, no estava sol. Entre proposta i proposta, l’equip d’amfitriones – la Conxita Herrero, el Guillem Gefaell i el Cris Marco - ha estat l’encarregat de guiar i acompanyar la gran ruta indisciplinada, fent dels trànsits entre propostes espais de trobada i xerraeta a ritme de brilli-brilli.
L’Artesà: de contemplació i participació amb les fronteres més indefinides
La primera proposta d’Arts en Viu d’aquest Indisciplinats va ser La Scelta (L’elecció) de Roger Bernat, una acció escènica que ja va sentar les bases de que, en Indisciplinats, les fronteres de la escena són ben difoses. Roger Bernat és un dels referents del teatre relacional a Catalunya, una aproximació a les arts vives basada en la presentació de dispositiu escènics participatius. El Teatre L’Artesà va acollir la pre-estrena a Espanya d’aquesta nova creació que reflexiona sobre com es va la cultura. Els i les assistents van esdevenir programadors en un joc de realitat i ficción al procés de votació per a un espectacle que formarà part de la propera edició del festival. Spoiler: l’artista seleccionada en la votació final va ser Cris Blanco...
El dia més ple de programació escènica, però, va ser divendres amb un programa doble a L’Artesà: “Materia” d’Andrea Salustri i “One night at the Golden bar” d’Alberto Cortés. Amb l’espectacle de Salustri la Sala Gran es va sumir en un estat contemplatiu per a una proposta entre el teatre d'objectes, el circ contemporani i la instal·lació artística que es va poder programar amb la col·laboració de l’IF Barcelona. I tot just després, un altre tipus de contemplació ens va submergir en en l'ambient nocturn dels bars i de les relacions afectives on l’Alberto Cortés ens va parlar a la Sala Petita sobre identitat de gènere i les moltes cares que adopta l'amor. Una proposta en col·laboració directa amb La Capsa va posar el punt i final al programa doble de divendres a L’Artesà, amb una sessió amb LEIRE DJ, que va omplir de vida i festa el vestíbul del teatre també amb una barra especial i nocturna del Cafè L’Artesà.
Van ser dies també de propostes que omplien els diferents espais del teatre, activant processos que barregen l’art i la educació com Proyecto Pregunta del col·lectiu MilM2 amb l’Institut Pepa Colomer o diverses trobades i intercanvis amb l’Escola d’Arts en Viu, com va ser les sessions especials del Grup de Dansa Adults amb l’artista Luciana Acuña. Aquesta artista argentina de Grupo Krapp es trobava formant part d’Indisiciplinats amb Alejo Moguillansky d’El Pampero Cine per a l’Acció #1 de l’Aula de Creació de L’Artesà, la qual va acabar amb el que va acabar sent tot un esdeveniment a la ciutat: la performance “Efectos Especiales”. Amb ella, els carrers al voltant del teatre es van transformar en un gran plató de cinema, per enregistrar en directe un gran travelling en tres tomes que després s’emetien a la pantalla gegant del vestíbul de L’Artesà.
La Capsa: un collage sonor ple de contrastos i emoció
Julián Mayorga, una de les personalitats més enigmàtiques de la cançó a Colòmbia, va posar el fil a l'agulla de la indisciplina. El Bar de La Capsa es va omplir de la seva poesia surrealista i màgica, que, acompanyada de les mimoses que tothom que es va apropar va poder tastar, la nit d'un dijous qualsevol es va convertir en un oasis de celebració i caliu.
La nit del dissabte, gairebé 300 persones van fer cap a La Capsa per a presenciar la cúspide del contrast: Marala, trio que conformen la Selma Bruna, la Clara Fiol i la Sandra Monfort, van presentar "Jota de morir". En aquest últim àlbum que orbita al voltant de la mort a la música tradicional a través d'una perspectiva empoderadora i punyent, les artistes entonen càntics a la mort, s'inventen testaments i ballen Tik Toks. Per si el contrast encara no és evident, la nit va seguir de la mà d'Oro Jondo DJ Set, frenetisme en estat pur. Els seus sets (si és que es poden descriure amb paraules), beuen d'allò eclèctic, deixant surar vells clàssics de reggaeton entre ritmes bakalas, tota travessat pel hard techno. Una experiència immersive en què l'esterdard d'Indisciplinats va esdevenir, literalment, un limbo.
Els bombos a negres no van acabar el dissabte, perquè el diumenge al matí va tenir lloc l'última excursió del Club Excursionista de l'Escolta, projecte seleccionat a la convocatòria /UNZIP 2023, a la modalitat "Música i Territori". Projecte que ha realitzat excursions centrades en diferents vessants i figures del panorama musical del Baix Llobregat. Aquesta última sortida es va fer sota el títol de "La Rave Crepuscular", un recorregut físic i mental per la història dels ritmes electrònics i el seu vincle amb l'escena baixllobregatina.
Amb l'altaveu encara a l'espatlla, l'excursió va finalitzar al Bar de La Capsa (el cercle perfecte). Allà esperava Sofia, que va posar el punt final a aquesta edició del festival amb els seus ritmes electrònics, lletres innocents i sarcàstiques que van embaucar a totes les 150 persones que van arribar a la meta del viatge indisciplinat.
Una sinèrgia de molts agents
Indisciplinats posa en joc i sinèrgia als diferents equipaments que impulsen el programa d’Arts Visuals de la ciutat (els Centres Cívics Jardins de la Pau, Sant Jordi-Ribera Baixa i Palmira Domènech), l'Escola d'Arts Visuals del Prat i el Centre d'Art Torre Muntadas; així com espais que promouen les arts vives com són el Teatre L'Artesà i La Capsa].
#4Raons 2023
El 28 d’octubre del 2023 es celebrarà una nova edició del #4raons, el cicle que prova de modificar les relacions amb els artistes. L'objectiu d’aquest projecte és múltiple: col·laborar a fons amb un artista de fora del Prat per tal que s'empelti de l'esperit de la ciutat a través d'algun col·lectiu local així com enfortir el teixit cultural i social del Prat a través de la música. Ser un espai de trobada on conèixer-nos, reconèixer-nos i celebrar-nos.
PROJECTEZona Jove Estació: Julieta
Zona Jove Estació: DJ Nàtura
Zona Jove Estació: DJ Nàtura Anònim (no verificat) dl., 31/07/2023 - 19:55La DJ Nàtura està creixent a passos gegants, després de ser habitual i convidada d’algunes de les sales més mítiques de Catalunya, defineix les seves sessions com a format obert donant prioritat als gèneres urban, reggaeton, dembow, moombahton i electrònica.
Ha format part de cartells com el del Share Festival d’enguany, el Festiuet o el Hòlika Fest de l’any passat, sense oblidar les festes populars de sempre. Aquest any estrena el seu primer projecte autoproduït on mescla en versió hard techno cançons de l’escena urbana catalana.
Músiques al Parc: Miqui Puig DJ
Indisciplinats: Marala + Oro Jondo
Indisciplinats: Andreh y Manuela + DALILA
Indisciplinats: Andreh y Manuela + DALILA Anònim (no verificat) dj., 04/05/2023 - 16:09ANDREH Y MANUELA
Andreh y Manuela són els alter egos d'Andrea Santalusía i The Gardener, dos artistes andalusos de l'escena underground sevillana, amb recorreguts diferents, però mateixa idiosincràsia i bogeria, els camins dels quals es van creuar el 2019 i des d'aleshores treballen en sintonia en diferents projectes musicals.
Quan Andrea i Manuel seuen a crear junts fent alquímia sonora mentre recuperen memòria artística andalusa és quan transmuten a Andreh y Manuela. En aquest disc viatgen fins a l'Edat Mitja a l'Al-Andalus per a ressuscitar versos de poetes dels segles XI, XII i XIII.
Projecte de música electrònica experimental i poesia andalusa medieval que s'està coent des del 2020.
DALILA
Inspirat en el so del Regne Unit de principis dels anys 90, el projecte de DALILA és un bitllet directe al cor i l'esperit hedonista de les raves. És per això que els decorats de l'artista sevillana estan plens de descansos impossibles, emotius teclats i baixos contundents, que són la recepta perfecta per saltar, somriure, abraçar-se i assolir l'eufòria de la cultura de la festa lliure. DALILA transfereix aquest so a les seves pròpies obres, suavitzant els ritmes amb balades emocionals, com en el seu senzill "Cieguita" (ft. Tontimerweber) o en el seu primer treball "Tempestad". Escoltant-los, podem comprovar fàcilment que plorar a la pista de ball també és bonic.
Aquesta acció forma part d’Indisciplinats, un festival de propostes escèniques, visuals, performatives i comunitàries que ocuparan els centres cívics de la ciutat, l’Escola d’Arts Visuals del Prat, el Centre d’Art Torre Muntadas, L’Artesà i La Capsa del 13 al 17 de novembre per gaudir de la creació artística contemporània.