Cerca

Què vols buscar?

Mostrant 1 - 20 de 93 resultats

La Biblioteca Antonio Martín, Indisciplinada

La Biblioteca Antonio Martín, Indisciplinada Anònim (no verificat) dj., 17/11/2022 - 14:05

Què és el festival i a quins escenaris té lloc

El festival Indisciplinats es basa en propostes artístiques, concretament aquelles relacionades amb l’escena, les arts visuals, performances i comunitat. Les experiències s’articulen en diferents escenaris que connecten les activitats del programa i que tenen lloc als diferents equipaments de la ciutat: centres cívics, l'Escola d'Arts Visuals del Prat, el Centre d'Art Torre Muntadas, Teatre l'Artesà i La Capsa.

Breu recull del fons bibliogràfic artístic de la Biblioteca

Per a cada espectacle, la biblioteca posa a l’abast d’organitzadors i assistents un tast del seu fons bibliogràfic. L’objectiu és difondre les activitats i mostrar una petita selecció de llibres sobre cada temàtica aprofitant la programació Indisciplinats de cada equipament.


Teatre L'Artesà

Noche cañón- Sociedad Doctor Alonso. 24 novembre, 20.00 h. Sobre com generar text dins del gènere del monòleg còmic de forma pròpia.   
 • Cómo orquestar una comedia: los recursos más serios para crear los gags, monólogos y textos cómicos más desternillantes, de John Vorhaus
 • El Arte de los monólogos cómicos, de Gabriel Córdoba.
That's the story of my life - Macarena Recuerda Sheperd. 25 novembre, 20.00 h. Autobiografia audiovisual en què l'autora i directora construeix la seva pròpia vida en directe a través de flaixos de memòria que s'enllacen entre ells.
 • No soy yo: autobiografía, performance y los nuevos espectadores, d’Estrella de Diego
 • Género queer: una autobiografia, de Maia Kobabe
Toná - Luz Arcas / La Phármaco. 25 novembre, 22.00 h. Peça de folklore andalús que indaga sobre la fugacitat, la mort i la memòria.  
 • Cante por Cante: discolibro didáctico de flamenco
 • Las Rutas del flamenco en Andalucía, de Juan Vergillos
Postfunció i sessió de Dj amb Ona. 25 novembre, 23.30 h. Productora i Dj del Prat, l’Ona relliga la sensibilitat al ball a través de la fusió i curació de ritmes contundents onírics, trancey-house, breakbeat, bleeps i àcid dels 90 i 2000.
 • Aprendiz de DJ : manual para la preparación de sesiones de vídeo DJ: técnico en vídeo DJ y sonido : ejercicios y prácticas, d’Ismael Rivas
 • Yo, DJ. III. Sé DJ y siéntete DJ, de Jordi Carreras
Taller "Il·lusionisme performatiu"-  Macarena Recuerda. 26 novembre, 11.00 h. Taller familiar sobre la màgia de l'escena des de la perspectiva de l'art de l'il·lusionisme.
 • Experimentos sencillos sobre ilusiones ópticas, de Michael A. DiSpezio
 • Sombras: aprende a crear 100 sombras de animales, de Sophie Collins
Taller "Revolución" Amb Luz Arcas / La Phármaco.  26 novembre, 12.30 h. A partir d’una pauta física compartida es treballa la revolució, el canvi profund.
 • Coreografía: método básico de creación de movimiento, de Sandra Cerny Minton
 • Ballar em fa feliç: 22 històries de dansa i vida, de Marina Vinardell i Isabel Vinardell

Centre Cívic Palmira Domènech

La pols que cau del cel - Cristopher Ruiz. 24 novembre, 17.00 h. Projecte de cinema col·lectiu analògic. Proposta de fer cinema en primera persona, plural, col·laborativament i amb intenció comunitària. 
 • La Cultura del cine: introducción a la historia y la estética del cine, de Vicente J. Benet
 • El Cinema amateur al Prat, coordinat per Margarida Gómez Inglada
Cosas sin Importancia - Didac Rocho. 26 novembre, 20.00 h. Exposició resultant del procés d’experimentació de l’artista amb el mitjà audiovisual, textos i gràfics, telèfon mòbil i narratives simultànies.
 • Fotografía imposible: fotografías surrealistas que desafían a nuestra percepción, d’Agata Toromanoff
 • El Fotógrafo de bolsillo: cómo tomar buenas fotografías con el teléfono, de Mike Kus


Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa

De copas con la Tía Mame - Equip Tía Mame. 26 novembre, 17.00 h. Websèrie divulgativa que exposa temes d'actualitat amb entrevistes de caràcter informal i humorístic.
 • Diez preguntas eternas: sabiduría para el viaje de la vida, de Zoë Sallis
 • La Mirada obscena: vint converses sobre creació escènica,  de Lluïsa Cunillé


 La Capsa

Las Dos Edades - Alba Morena. 24 novembre, 22.00 h. Viatge conceptual i artístic on s’interrelacionen gèneres musicals diversos i s'harmonitzen disciplines com el teatre i la dansa.  
 • El que m'agradaria que la dansa fos, de Cesc Gelabert
 • Trapologia: cròniques gonzobizarres de la nova música urbana, de Borja Bagunyà i Max Besora
Fulu Miziki Kollektiv + Oniria Sister. 26 novembre, 22.00 h. Grup d’artistes Eco-Friendly-Afro-futurista-Punk-Enssemble amb base al cor de l’Àfrica, fabricants dels seus propis instruments a partir d’objectes trobats a les escombraries. DJ Oniria Sister s’encarrega de tancar la nit. 
 • Basura y reciclaje, de  Rosie Harlow y Sally Morgan
 • Beginner's guide to African funk


Centre d'Art Torre Muntadas

Bestiario del Delta - Erico Pesin.  26 novembre, 12.00 h. Creació d'un bestiari fantàstic d'éssers imaginaris que podrien habitar el delta del riu i altres espais peculiars del Prat de Llobregat.
 • Retrobestiari : 40 anys del renaixement del bestiari fantàstic i popular de Catalunya (des dels anys 70 fins al segle XXI), d’Heribert Masana
 • Costumari popular del Prat de Llobregat: equinocci de tardor, de Núria Trilla i Ibern, Ma José Baños i Sánchez

 Més informació sobre entrades, abonaments, inscripcions a www.elprat.cat/indisciplinats

Serveis actius de la Biblioteca   

El servei de préstec EBiblio ofereix llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg col·lectiu Aladí i  al catàleg AtΣna.

Són diverses les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152, les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.


 

La biblioteca recolza amb el seu fons el festival Indisciplinats, propostes escèniques, visuals, performatives i comunitàries que ocuparan els centres cívics de la ciutat, l’Escola d’Arts Visuals del Prat, el Centre d’Art Torre Muntadas, Teatre L’Artesà i La Capsa els últims dies de novembre

#4Raons 2022

El 22 d’octubre del 2022 es va celebrar una nova edició  del #4raons, el cicle que prova de modificar les relacions amb els artistes. L'objectiu d’aquest projecte és múltiple:  col·laborar a fons amb un artista de fora del Prat per tal que s'empelti de l'esperit de la ciutat a través d'algun col·lectiu local així com enfortir el teixit cultural i social del Prat a través de la música. Ser un espai de trobada on conèixer-nos, reconèixer-nos i celebrar-nos.

PROJECTE

Indisciplinats: creació lliure i desbordant

Indisciplinats: creació lliure i desbordant Anònim (no verificat) dl., 24/10/2022 - 13:29
Image

Enguany, el programa s’arrela al Prat com les males herbes: ple de propostes artístiques que connecten i repensen els contextos de creació. Propostes pol·linitzadores que generen nous microclimes, aporten nutrients i biodiversitat, a la vegada que també poden ser una trampa (com les males herbes) de la que és possible no voler escapar.

Indisciplinats posa en escena als diferents equipaments que impulsen el programa d’Arts Visuals de la ciutat (els Centres Cívics Jardins de la Pau, Sant Jordi-Ribera Baixa i Palmira Domènech), l'Escola d'Arts Visuals del Prat i el Centre d'Art Torre Muntadas; així com espais que promouen les arts vives com són L'Artesà i La Capsa. Exposicions, espectacles, instal·lacions, laboratoris, concerts, sessions dj i activitats gratuïtes i de pagament.

 

Arts visuals polifacètiques

Aquests set dies de festival ens obriran una finestra per la que treure el cap i veure els projectes que s'han estat portant a terme durant l'any com a part de la Convocatòria d'Arts Visuals /Unzip. Compartint-nos l'estat en què es troben i fent visibles les comunitats i els espais de generació i creació que els han donat forma; un interval suspens en el temps multidisciplinari i polifacètic on fotografia, dibuix, performance, pràctiques comunitàries, audiovisual, fanzín i experimentació sonora ompliran la ciutat per gaudir de la creació contemporània. 

Les artistes Ida Barbati i  Valentina Gaia amb el seu projecte “Cossos en escolta”, ens conviden a explorar diferents maneres d'expressar-se amb l'art des de la col·lectivitat, activant micropolítiques tot qüestionant les normes heteropatriarcals radicades actualment en la societat. Cristopher Ruiz amb “La pols que cau del cel” proposa a un grup eclèctic de persones elaborar una carta fílmica de manera grupal, com una mena de càpsula en el temps sota una mirada intergeneracional. El projecte “Eres Basura” impulsat per Lara Martínez activa processos de creació a partir de la recollida d'escombraries al delta del Llobregat que culmina amb una sessió de música experimental i instruments elaborats amb els objectes de rebuig trobats durant la ruta. Joana Capella i Roc Domingo amb “Un gegant a Unzip” exploren el folklore i la creació de gegants de la ciutat aprofundint en la realitat mediambiental de l’entorn per posar en relació discursos ecologistes amb les expressions populars i possibilitar altres imaginaris sobre el paisatge i la cultura heretada. Erico Pesin i el seu imaginari de ficció, ens planteja la creació d'un bestiari fantàstic d'éssers que podrien habitar el delta del riu i altres espais peculiars del Prat de Llobregat. “De copas con la Tía Mame” és una web sèrie liderada per Tía Mame, presentadora drag que ens parlarà sobre temes d’actualitat tot explotant el clixé de l'entrevista a figures expertes associat a l'alta cultura, en un to informal i irònic, alhora crític amb el model de consum audiovisual convencional. Dídac Rocho confia en esdeveniments a petita escala per conformar el projecte audiovisual “Cosas sin importancia”; gravat des de la seva rutina de treball amb un telèfon mòbil, observant i connectant aspectes quotidians anodins seguint el ritme idiosincràtic de la ciutat. 

 

Arts en viu de trànsit i catarsi 

La veu de la creació femenina serà protagonista dels espectacles que es podran veure a L’Artesà. Sociedad Doctor Alonso passen per la malla poètica els mecanismes de l'humor. Sofia Asencio es proposa investigar els seus protocols, particularment en relació a la paraula dita, al treball de text... I del monòleg còmic passarem a una autobiografia audiovisual narrada amb la tècnica stop-motion d’animació d’objetes amb Macarena Recuerda. L’Artesà rebrà també "Toná", una preciosa peça de folklore andalús de Luz Arcas/La Phármaco que indaga sobre la fugacitat, la mort i la memòria; perquè ballar la mort és la millor manera de celebrar la vida, una catarsi individual i col·lectiva. Creació en femení. Text, cos, hibridació de llenguatges. Tot a punt per traspassar els límits escènics i fins i tot al vestíbul de L’Artesà tindrà lloc una proposta conjunta amb La Capsa, amb una sessió de DJ després de "Toná". Serà amb la dj i productora pratenca Ona, amb una sessió que combinarà ritmes contundents onírics, trancey-house, breakbeat, bleeps i àcid dels 90 i 2000.

Indisciplinats és també música i art sonor. A La Capsa transitarem des de l’elèctronica a la música urbana, passant per la música clàssica, el flamenc i els gèneres alternatius amb Alba Morena i la presentació del seu treball "Las Dos Edades". Fulu Miziki Kollectiv, que venen d’un futur on els humans s'han reconciliat amb la mare terra i amb ells mateixos, inundaran la sala amb la seva proposta d’orquestra  Eco-Friendly-Afro-Futurista-Punk, en la que els instruments són fets amb objectes trobats a les escombraries. Els seguirà una sessió d’Oniria Sister, amb una selecció de música funk, disco, afrobeat, brasilera, reggae i electrònica. AL-V tancarà el festival amb el seu remolí de música incòmoda, arriscada i d’alta càrrega visual amb un ritual funerari propi; un directe que passarà de les ombres a la llum, la rave i la celebració infinita. 

 

Amfitrions i molt més

L’amfitrió és aquell que té convidats a casa, aquell que en especial els atén adequadament i els brinda les seves atencions. Així és com ens hem imaginat juntes les amfitriones indisciplinades. Algú que et pot acompanyar,  pels carrers de la ciutat per compartir processos de creacions, espectacles i concerts.Les amfitriones són tres creadores relacionades amb la ciutat i ens acompanyaran de dijous a diumenge.


Més informació sobre entrades, abonaments, inscripcions i molt més a www.elprat.cat/indisciplinats

Del 21 al 27 de novembre tindrà lloc una nova edició del festival organitzat conjuntament per /Unzip, La Capsa i Teatre L’Artesà

#4Raons

Amb els temps que vivim no volem muntar només concerts “bonics”. Hem optat per demanar a la música alguna cosa més.

PROJECTE

Almeuritme 2022

"Si Tuviera" d'Alondra Bentley

PROJECTE

#Almeuritme

El dia de la música al Prat és sinònim d’Almeuritme. Uns clips audiovisuals que busquen desplaçar la mirada entorn del dia de la música.

 

PROJECTE

Concert: Lildami

ESDEVENIMENT

AL-V

ESDEVENIMENT

Hangar Live!

ESDEVENIMENT

Meló_Dia 2014

La festa popular de l’art i la música en un ambient festiu i estiuenc

PROJECTE

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA