Club Excursionista de...

Notícia
Compartir a:
dimecres, abril 10, 2024 - 09:10

Un recorregut pel què va ser el projecte guanyador de la Convocatòria Unzip Música i Territori 2023!

CLUB EXCURSIONISTA DE L’ESCOLTA
CLUB EXCURSIONISTA DE L’ALEGRIA
CLUB EXCURSIONISTA DE LA MÚSICA
CLUB EXCURSIONISTA DEL PATXARAN
CLUB EXCURSIONISTA DEL LOREM IPSUM

- ¿Vamos a explicar en algún momento el origen de la idea inicial del Club excursionista de l’Escolta?
- Podríamos.
- ¿Sí?
- Si
- ¿Ahora?
- No, porque fue un día de ostia, Didac podríamos escuchar música que se escuche muy bien de sonido, bua, la sala de La Capsa y creo que vinimos un día al Guillem a calentarle la oreja, si
- Lo que queríamos era usar las hamacas del cine con música, ponerlas en la sala, poner un disco, tumbarnos a escuchar y escuchar la música y luego, cuando acabara el disco, comentarlo. Era el inicio del Club.
- Y al final ha acabado siendo una cinta de casete.

Però no només una cinta de casset. El Club Excursionista de l’Escolta és molt més.


Per començar era una idea que poc tenia a veure amb el projecte final presentat a Unzip i que es va anar transformant fins a ser un PDF que vam muntar a 1000 km de distància, comunicant-nos per whatsapp, i on es va acabar colant un lorem ipsum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Un PDF on feiem un clar enaltiment del Prat i que, Verge de Montserrat mediant, va resultar guanyador de la beca “Música i Territori” de La Capsa 2023. 01 de juny de 2023. Una trucada de l’Irisque és probablement la trucada on ens va comunicar que havien decidit tirar endavant amb el nostre projecte. Aquí realment va començar l’aventura d’idear, crear, investigar i omplir de contingut i màgia 4 sortides pel Baix Llobregat. I, vet aquí havia d’arribar un esdeveniment canònic que marcaria la fortuna
del Club.


25 de juny de 2023. La meitat més ciclista del Club cau de la bici amb la mala fortuna de veure’s en cadira de rodes durant varies setmanes, el que ens portarà a un temps ple d’investigació musical. Mentre diferents elements ossis se solden i a la vora d’un aire condicionat per evitar la gran calorada de l’estiu passat el club Excursionista es torna real.

23 de setembre de 2023. Festa Major. L’anunci del Club Excursionista de l’Escolta es projecta a Fondo d’en Peixo. Fa olor a Fireball.


29 de setembre de 2023. Tenim fulards.


06 d’octubre de 2023. Tenim samarretes. Tenim el segell i les cartilles “Baixllobregatines”.


El 7 d’octubre de 2023, el 22 d’octubre de 2023, el 4 de novembre de 2023 i el 19 de novembre de 2023 anem d’excursió i no hauríem d’explicar més, ja que hi ha un preciós registre sonor de tot plegat que podeu escoltar aquí.


24 de febrer de 2024. Tenim les cintes de casset i ho presentem davant d’una gent simpatiquíssima a La Capsa. Les cintes com arxiu físic final de la primera edició del Club Excursionista de l’Escolta. Una Cara A on es troben les 4 sortides ben muntades gràcies a la feina i l’estima per tots els àudios registrats durant les excursions per part de la Patri di Filippo i una cara B on es troba una xerrada amb gent que ha format part del projecte en diverses maneres i moments. Fantasia pura made in Portugal per tancar aquest cicle. Visca el Baix Llobregat, visca el Prat i recordin que com Agozarein el Club Excursionista és per sempre.

Notícies relacionades

Com sonen els espais que ens rodegen?

dimarts, octubre 19, 2021 - 13:30

Rescatem el Patrimoni Acústic i Sonor del Prat

dilluns, setembre 13, 2021 - 17:00

Resultat de la convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021

dimarts, juliol 20, 2021 - 08:00

Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021

dijous, maig 13, 2021 - 12:00

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA