Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021

Notícia
Compartir a:
dijous, maig 13, 2021 - 12:00

Tancada la primera fase de presentació de propostes vinculades al Prat

La convocatòria del projectes artístics /Unzip 2021, que promou la realització de propostes artístiques al territori amb les comunitats i agents de la ciutat, es va tancar el passat 3 de maig amb la rebuda de 28 projectes, amb la participació d'una quarta part d'artistes locals. Aquests projectes descriuen altres maneres possibles de relacionar la cultura i la ciutadania amb els contextos educatius, socials, econòmics i ecològics del Prat, tot generant noves possibilitats de convivència.

Cada any convidem a diferents artistes i dissenyadors per a crear la imatge i la comunicació de la convocatòria. Enguany les il·lustracions de Miss Sarie Stein i el disseny gràfic de Santiago Sepúlveda han estat la carta de presentació d'aquesta edició.

Durant aquestes quatre setmanes de convocatòria oberta, s'ha contactat amb la comunitat artística del Prat i rodalies, i s'han realitzat al voltant de 27 trobades personalitzades i assessoraments amb agents, artistes i col·lectius, i la sessió en línia del taller de dossier d'artista que ha comptat amb la col·laboració de l'Escola d'Arts Visuals del Prat.

 

 

Selecció dels projectes i funcionament del jurat

Entre els mesos de maig i juny es continuarà el procés de la convocatòria amb la deliberació del jurat, les entrevistes a les propostes preseleccionades i la publicació dels projectes finalistes  al mes de juliol. 

En aquests moments, s'inicia el procés de lectura i preselecció dels projectes presentats. Per a aquesta tasca es conformarà un jurat, format per professionals, plataformes i projectes independents i els responsables dels nodes del programa d'arts visuals (Centre Cívic Jardins de la Pau, Cente Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa, Centre Cívic Palmira Domènech, La Capsa, /Unzip Torre Muntadas i l’Escola d’Arts Visuals del Prat).

Es preseleccionaran fins a tres projectes per modalitat (Fotografia i societat, Art al barri, Audiovisual comunitari, Música i territori, Art i educació i Projectes audiovisuals) i, a continuació, cadascun dels nodes entrevistarà personalment els candidats preseleccionats de cada modalitat per decidir el projecte finalista.  

 

Procés del LAB LAIKA - Modalitat Exposició

En paral·lel, i per segon any consecutiu, s'ha posat en marxa el LAB LAIKA - llançadora de projectes, amb la participació de totes les propostes presentades en la modalitat Exposició. El laboratori es desenvolupa en tres fases: una primera, de trobada i selecció comunitària de fins a quatre pre-projectes; una segona fase de desenvolupament de les propostes preseleccionades (mesos de maig i juny); i una tercera fase, en què es decideix conjuntament la proposta que continuarà desenvolupant-se en la modalitat Exposició de la Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021 (principis de juliol).

Des d'/Unzip agraïm molt als col·lectius i persones que s'han presentat a la convocatòria el seu interès en proposar projectes que s'insereixin en la realitat del municipi. La cultura és un element clau per afrontar la crisi, canviar la realitat i protegir el futur de les generacions que vindran i sobretot, per transforma-lo i narrar-lo juntes. Per això, us convidem a seguir els processos de la convocatòria al web d'/Unzip Arts Visuals i a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter).

 

Fins aviat!

Notícies relacionades

Club Excursionista de...

dimecres, abril 10, 2024 - 09:10

Com sonen els espais que ens rodegen?

dimarts, octubre 19, 2021 - 13:30

Rescatem el Patrimoni Acústic i Sonor del Prat

dilluns, setembre 13, 2021 - 17:00

Resultat de la convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021

dimarts, juliol 20, 2021 - 08:00

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA