Resultat de la convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021

Notícia
Compartir a:
dimarts, juliol 20, 2021 - 08:00

Ja tenim els projectes seleccionats a cadascuna de les modalitats

La convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021 que promou el suport per a la realització de projectes d'art vinculats al Prat de Llobregat, ja ha seleccionat les propostes per cada una de les set modalitats d'enguany. Són set propostes que arriben per quedar-se i conviure durant un temps amb els contextos, realitats i comunitats de la ciutat.

Els projectes seleccionats són:

  • Modalitat Fotografia i Societat. Impulsada pel C.C. Jardins de la Pau. “In-Sanctus” de Susana Vílchez i Vanessa Alami
  • Modalitat Art al barri. Impulsada pel C.C. Sant Jordi – Ribera Baxia. “Terra de Canvi” de Margherita Isola
  • Modalitat Audiovisual comunitari. Impulsada pel C.C. Palmira Domènech. “Projecte sense nom” d’Enric Escofet.
  • Modalitat Música i territori. Impulsada per La Capsa. “Rescatant el patrimoni acústic del Prat a través de la Música” de Ginebra Raventos i Emilio Marx.
  • Modalitat Art i Educació. Impulsada per l’Escola d’Arts Visuals del Prat. “CAPIL·LARITAT: quatre accions rituals de canvi i pertinença” de Ramon Roman Guimaraes
  • Modalitat Exposició. Impulsada per /Unzip Torre Muntadas. “Otra puta mierda de exposición” de @Otraputacuentadedibujos.
  • Modalitat Projectes audiovisuals. Impulsada per /Unzip Torre Muntadas. “Resilencias” del col·lectiu El Desván (Alex Panda i Marta Mouns).

La convocatòria es va tancar el 3 de maig amb una recepció total de 28 projectes, i durant els mesos de maig i juliol s’ha portat a terme el procés de selecció, desenvolupat en dues fases. En la primera, un jurat format per les direccions dels nodes del programa d’arts visuals i per professionals, plataformes i projectes independents ha realitzat una preselecció de propostes per cada una de les modalitats. En paral·lel, els projectes presentats en la modalitat Exposició han participat del procés del Laboratori LAIKA, Llançadora de projectes.

En una segona fase, el projecte finalista s'ha decidit a partir de les entrevistes que els nodes impulsors de les diferents modalitats han realitzat als projectes preseleccionats, i per la seva banda, les artistes implicades en el laboratori LAIKA han decidit conjuntament la proposta que continuaria el seu procés en la modalitat Exposició.

La selecció dels projectes: un procés d'aprenentatge

Tots els processos de selecció de la convocatòria es plantegen com espais d’intercanvi i aprenentatge. Es generen noves relacions entre agents com artistes, educadors/es, professionals i ciutadania, obrint espais de deliberació i  co-decisió de les propostes. Aquest fet fa més diversa i accessible la convocatòria artística i genera un equilibri en els projectes participants entre la recerca artística i el desenvolupament comunitari. 

Agraïm molt des del programa /Unzip les aportacions i reflexions tant de les participants als projectes del procés del LAB LAIKA, com del jurat extern que ens ha acompanyat enguany: R.Marcos Mota, Fuga. Cooperativa d'investigació i formació en fotografia, Galeria Bombon Projects, LaFundició i Edu Pou.

Relació dels projectes amb El Prat

Els projectes seleccionats a la convocatòria d'enguany s'aproximen a la ciutat des de la necessitat de projectar i construir col·lectivament un futur i un nou model sociopolític i econòmic que ho faci possible dins el context de crisi ecològica que vivim. Ens parlen de les relacions entre el passat i el present respecte als feixismes, de la identificació com a éssers humans amb l'entorn natural i el compromís amb la seva sostenibilitat, d'animals que parlen sobre qüestions crítiques i ens tornen una imatge clara de com som en realitat, de processos d'acció responsable respecte a la sobirania alimentària, de la cura i els feminismes a través de les plantes, de la capacitat de generar imatges crítiques i icòniques que ens parlin sobre qüestions de gènere i de recuperar el nostre entorn sonor, per procurar que allò que ens sona natural no desaparegui.

A partir de setembre els projectes comencen a desplegar-se a la ciutat. Mentrestant, bon estiu a totes!

 

Notícies relacionades

Club Excursionista de...

dimecres, abril 10, 2024 - 09:10

Com sonen els espais que ens rodegen?

dimarts, octubre 19, 2021 - 13:30

Rescatem el Patrimoni Acústic i Sonor del Prat

dilluns, setembre 13, 2021 - 17:00

Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021

dijous, maig 13, 2021 - 12:00

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA