Vols formar part del projecte “Eres Basura”?

Notícia
Compartir a:
dimarts, octubre 4, 2022 - 17:00

El dissabte 8 d’octubre tindrà lloc la primera acció del projecte, que proposa generar dinàmiques de creació musical col·lectives a partir de la unió de pràctiques ecologistes i de música experimental

“Eres Basura” és el projecte seleccionat a la modalitat Música i Territori, impulsada per La Capsa, dins la convocatòria /UNZIP 2022. “Eres Basura” és  una branca més de “El club del fracaso”, un projecte de processos de creació amb pocs recursos i autoedició que la Lara Martínez va iniciar l’any 2020.

El projecte és una proposta de Lara Martínez en col·laboració amb Pilar Talavera i l’acompanyament de David Faure. 

Fer música sense tenir-ne ni idea

“Eres Basura” és un projecte contra el cànon artístic que a partir de la unió de pràctiques ecologistes i de música experimental proposa generar dinàmiques de creació musical col·lectives a La Capsa. 

El projecte preten apropar la brossa, tan ideal com física, al centre. En el sentit de pràctiques que podem considerar de rebuig, ja sigui perquè no entren dins del que coneixem com a bona música , sigui perquè és difícil d’escoltar o és de mal gust. Però també les escombraries físiques que es recullen en passejades pel Delta i que acabaran fent música (o soroll). Amb aquestes dinàmiques el projecte proposa una reflexió al voltant de què vol dir el talent artístic, la pràctica ecològica i els processos de co-creació.

Així, el projecte posa èmfasi en el procés i en el fer a partir del que generem i tenim a prop.  A la vegada, el projecte treballarà des del  connectar amb el desig i l'alegria de fer, des de la noció de regal i del retorn a la comunitat com una cosa que pot ser alegre i divertida.

Participa-hi! Calendari i accions del projecte

"Ees Basura" s'activa a partir de tres processos principals: la recollida d'escombraries als Espais Naturals del Delta de Llobregat i a la platja del Prat; sessions de creació de música experimental amb les escombraries i la creació d'una peça musical col·lectiva amb gràfica pròpia i un videoclip. Per a totes aquestes accions, l'artista col·laborarà amb amigues, conegudes i desconegudes, que aportaran el seu bagatge a les diferents pràctiques. 

El dissabte 8 d’octubre tindrà lloc la primera acció d’aquest procés, la recollida d’escombraries. Farem una sortida col·lectiva pel camí de la platja i els Espais Naturals del Riu en la que netejarem aquests espais i reciclarem la brossa per a crear els nostres objectes musicals i sonors. Acabarem a La Capsa (12:30h), amb una sessió de vermut, presentació del fanzine “Gaviota basurera” amb l’editorial td papeles i el descobriment dels instruments musicals del David Faure, acompanyant del projecte, amb els que podrem jugar i inspirar-nos col·lectivament. 

El punt de sortida serà a plaça Catalunya (davant de l’entrada a la plaça porxada del Cèntric Espai Cultural) a les 10h i arribarem a La Capsa a les 12.30h per començar el vermut sonor. Es pot participar a tota la jornada però també només a una de les dues parts! 

El divendres 14 d’octubre  de 17.45 a 20h serà el torn del taller de spoken word i soroll “Bolsanegra” a càrrec de Pilar Talavera a La Sala de La Capsa. Es tracta d’un taller on desfer-nos del que ja no volem a través de l’spoken word i de fer música amb escombraries. En aquest cas, les places són limitades. 

Posteriorment, s’organitzaran i es calendaritzaran les sessions de creació col·lectiva amb les persones participants. 

Si vols formar part d’aquesta experiència o tens algun dubte, només has d’esciure un correu electrònic a elclubdelfracas@gmail.com indicant a quines sessions vols participar.

Per estar al dia del procés i novetats del projecte, seguiu els canals d’Instagram de La Capsa i de la Lara Martínez. Us hi esprem! 

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA