#4Raons Joan Colomo. Capítol 2: l'indie i el profeta de l'hortalissa

Notícia
Compartir a:
divendres, gener 12, 2018 - 17:30

Són les 16 de la tarda i ens trobem a la Capsa amb el Joan Colomo per tornar a la masia dels Puig, aquest cop en furgoneta, se’ns han allargat els cafès i l’Albert s’impacienta. Quan arribem a la masia la tarda comença a tancar-se i l’Albert espera de peu a l’única cantonada on encara hi toca el sol i on fa menys vent.

És un pagès que ronda els 50, és un home curtit pel treball, la terra i el sol, ha passat tota la vida essent pagès, és una bomba d’energia i intensitat. Una mica entre tots li expliquem de què va el projecte, què és el 4raons. Sembla que s’entusiasma, i és que d’alguna forma ell ha tingut relació amb la música, ens explica que, ara ja fa anys, era un gran fan del hardcore i de l’electrònica, que fins hi tots havia anat a Londres a veure concerts. L’Albert treballa aquelles terres des de molt abans que hi apareguessin els Puig. Hi ha collit carxofes, bròquil, faves i algun que altre ravero als noranta caigut de matinada a la séquia.

Des de la seva veterania, ens dóna una visió menys romàntica del que significa el camp, i és que vist des de fora, ens oblidem que “treballar la terra” incorpora la paraula treballar: “Sé que les collites no són com les d’abans perquè no tinc el dolor d’esquena on ara fa uns anys”, “El benefici per peça s’ha de comptar en cèntims”, “Encara que els nostres avellaners estiguin carregats fins a la copa, no en recollirem el fruit, ja que fer-ho és deficitari”.

Encén un cigarret i ens guia per les seves collites. Recollim faves, bròquil i el Joan li fa més preguntes. No ha passat ni una hora i l’Albert ha fet un recorregut exhaustiu pel dia a dia a pagès, per la història de l’agricultura al Prat, pels secrets de la vida nocturna del poble i pels seus gustos musicals. El convidem al concert i a unes cerveses, no hi faltis, molarà. És fan dels Sex Pistols i del punk d’arrel. Ell s’ho apunta a una mena de llibreta còsmica on ens explica que ho apunta tot, un quadern de viatge on hi apareixen fórmules, tiquets, pòstits i telèfons. Queda a un marge, escrit en retolador vermell: la Capsa Joan Colomo divendres 19 a les 22:30h.

 

Les postals de la Sarai:

Dilluns i dimarts de 9 a 23.30h
De dimecres a divendres de 9 a 00.30h
Dissabte i diumenge de 11.30h a 00.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA