#ALMEURITME 2016. Alegria!

Notícia
Compartir a:
dimecres, juny 29, 2016 - 17:30

 

El dia de la música arriba un any més al Prat en forma de vídeoclip. I és que La Capsa, l’Escola Municipal de Música i el col·lectiu Audiovisual Tots Sants han treballat intensament per presentar Alegria, una versió del tema dels Antònia Font interpretat per prop d’un centenar de músics de la ciutat.

La presentació va coincidir amb el dia de la música, el passat dia 21 de juny, en què gent diversa de la ciutat es va reunir per descobrir el resultat d’aquest nou procés de treball que acaba amb la presentació del vídeoclip que ja podeu veure

El projecte #almeuritme sorgeix del repte d’intentar reunir a músics ben diversos de la ciutat al voltant d’un nexe que els és comú, la música, per poder així reivindicar-la com una pràctica col·lectiva que ens implica a totes les persones i que, a més, es dóna d’una forma molt determinada també pel context en què sorgeix.

Per aquest motiu ciutat i músics són els dos pilars sobre els que any rere any es desenvolupa aquesta proposta que vol aportar altres mirades al fet musical.

En les edicions de 2011 i 2012 Pedro Pina composava un tema a partir dels enregistraments audiovisuals fets per ciutadans. Des de 2013 diferents músics de la ciutat toquen en espais de la ciutat un tema conjunt. Al 2013 va ser Déjame Vivir con Alegría de Vainica Doble i el 2014 Pon tu Mente al Sol de El Niño Gusano, el 2015 el tema va ser Magic, una cançó del grup Chucho. Aquest 2016 el tema triat ha estat Alegria del grup mallorquí Antònia Font que hem treballat conjuntament amb l’entitat Tots Sants.

 

L’experiència de Tots Sants

La Capsa i l’Escola Municipal de Música del Prat ens van convidar a gravar un vídeo per #almeuritme a partir de la cançó Alegria d’Antònia Font. Quan vam posar-nos a treballar, els responsables del projecte i nosaltres teníem clara una cosa. Volíem ensenyar allò que veiem cada dia: que la música es contagia, que es cola a tot arreu i que és molt més que la banda sonora de les vides de les persones. Que la música, entre moltes altres propietats, té la virtut d’apropar-nos entre nosaltres.

Mentre La Capsa i l’Escola ens presentaven alumnes i professors, les bandes de música, els grups de la ciutat i tota la gent que tenia ganes de participar en la gravació, vam descobrir El Prat. I vam voler que #almeuritme 2016 fos una celebració de la música, però també un retrat de la ciutat.

I per això al vídeo d’#almeuritme 2016 l’alegria d’Antònia Font arrenca, s’atura, canvia de forma i es fa gran quan les veus d’uns i altres es troben i s’ajunten, sense que importi si es tracta de músics de tota la vida, de criatures que tot just comencen a cantar, de mestres o d’alumnes.

Per això l’alegria va on la porta la gent del Prat i es cola a cases, bars, carrers. Per això sona a la cabina de projecció d’un cinema, entra i surt de les aules de l’escola de música, ressona en un teatre, se sent mentre aterren i s’enlairen els avions i s’escampa pel llit del riu.

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA