Cicle en homenatge a George Harrison

Notícia
Compartir a:
dimarts, octubre 22, 2019 - 12:30

La Capsa, L'Escola d'Arts en Viu i el Cèntric Espai Cultural organitzen aquest tribut al Beatle més místic

Durant els mesos d'octubre i novembre tindrà lloc a la ciutat un cicle en homenatge a George Harrison. El cicle està organitzat conjuntament per La CapsaL'Escola d'Arts en Viu i el Cèntric Espai Cultural.

La proposta d'activitats que conformen el cicle són:

George Harrison gairebé no necessita presentació, la seva popularitat és universal tant en l'àmbit musical com en el social, tothom coneix al guitarra solista dels Beatles.

Amb tot just quinze anys, la seva destresa a la guitarra va impressionar tant a John Lennon que aquest va acceptar la seva incorporació immediata als Beatles, si bé després el seu talent va ser eclipsat pel tàndem Lennon-McCartney, que gairebé no li van deixar espai als discos per a les seves composicions. Després de la dissolució del grup, Harrison va abocar en el seu triple àlbum "All Things Must Pass" totes aquelles cançons que tenia al tinter i que no va aconseguir incloure en la discografia dels Fab Four.

A partir de llavors la seva tècnica a la guitarra va evolucionar i va madurar en un inconfusible estil, principalment amb l'ús del slide, que es va nodrir d'influències tan diferents com les de Carl Perkins, Ry Cooder o el músic indi Ravi Shankar, amb qui l'unia una amistat gairebé fraternal que va fer que la música índia s'integrés en la cultura del rock. Aquesta marcada personalitat amb la guitarra va fer que col·laborés amb músics tan rellevants com Eric Clapton, Harry Nilsson, Billy Preston, Gary Moore, Ron Wood o Bill Wyman. Esment a part mereixen els Traveling Wilburys, el grup que va formar al costat de Roy Orbison, Bob Dylan, Jeff Lynne i Tom Petty.

Però la vida de George Harrison no es va limitar a la música. Ell va ser el responsable que la pel·lícula "La vida de Brian" pogués rodar-se i arribar a estrenar-se, ja que els productors van retirar el finançament pel contingut suposadament ofensiu per als practicants catòlics. A partir d'aquí va crear la seva productora, HandMade Films, que va produir títols tan notables com "Els Herois del Temps" o "Xangai Surprise" i uns altres no tan coneguts que s'emmarquen dins del cinema independent.

George Harrison és considerat el Beatle Místic, encara que la seva espiritualitat contrastava amb les seves dues grans aficions: l'automobilisme i la jardineria.

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA