cinema i musica

Cinema i Música 2021

Arnau Pascual, Paula Merino i Garazi Baretxe i Nico Mellon

Compartir a:

El dimecres 30 de juny vam donar el tret de sortida al Cinema i Música!  Enguany amb un cicle de pel·lícules del fons de cinema amateur del Prat que es conserva a l’Arxiu Municipal, que acompanyaran diversos músics de la ciutat amb la creació d’una banda sonora.

La primera sessió va estar dedicada al cinema de Josep Rocamora i l’Arnau Pascual, trombó i bateria, el va acompanyar amb música de la seva pròpia creació.

Fermí Marimón, reconegut director i productor cinematogràfic pratenc i, a més,  un dels cineastes de qui podrem veure les seves pel·lícules durant el cicle, ha escrit unes paraules sobre els directors que conformen el cicle d’aquest estiu. En aquest cas, sobre Josep Rocamora, ens explica:

“Les pel·lícules de’n Rocamora tracten temes eminentment socials. Ell era viatjant de comerç i coneixia bé els problemes quotidians més punyents: la filla de setze anys que decideix marxar de casa, una dona que té relacions extra matrimonials i es veu complicada en un crim, una parella que busca pis inútilment i la tal vegada més avançada al temps, Mònica, una jove independent que vol viure la seva vida sense lligams, és a dir, el tema de l’alliberament de la dona…Intèrprets: Àngela Jové, Ignasi Boixadera, Alfredo García, Imma Pugès, Rosa Ibern i Josep Rocamora fill.”

Aquí sota podeu veure la sessió completa en vídeo:

La segona sessió estarà dedicada al cinema de Manuel Villanova i la Paula Merino i la Garazi Baretxe (guitarra, clarinet, piano i veu) acompanyaran amb música de la seva pròpia creació.

 

Fermí Marimón, reconegut director i productor cinematogràfic pratenc i, a més,  un dels cineastes de qui podrem veure les seves pel·lícules durant el cicle, ha escrit unes paraules sobre els directors que conformen el cicle d’aquest estiu. En aquest cas, sobre Manuel Villanova, ens explica:

 

“Per en Villanova era essencial en les seves pel·lícules la col·laboració de la família: la dona, el fil, la filla, el nebot els amics i els veïns, per tractar temes molt propers, com un soroll que porta de cap a un conductor d’una furgoneta, un nen que ha de vèncer els temors de l anit per travessar un bosc, un jove que surt de la presó i es troba amb el rebuig de la societat i un amor romàntic més enllà de la mort. La Gloria Villanova i en Jesús María García són els amants intemporals i l’Alfredo Garcia el delinqüent que per aquesta vegada, fa un paper dramàtic.”

 

Aquesta sessió va ser posposada, però es tornarà a reprogramar aviat. Estigueu ben atents!

De dilluns a dijous de 11.30h a 23h, divendres i dissabte de 11.30 a 00h i diumenge de 11.30h a 23h.

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA