Cinema i música: Hector Botija i els curts d’Alice Guy-Blanché

Esdeveniment

dimecres, juliol 10, 2024 - 22:00

Gratuït 

Compartir a:

Com cada juliol des de fa ja anys, torna el Cinema i Música a la plaça Joan Garcia-Nieto. Enguany aquest petit cicle està enfocat en el treball de les pioneres del cinema i vol donar visibilitat als primers treballs de la història del cinema dirigit per dones. Aquesta edició compta amb 3 sessions on podrem gaudir del cinema de tres pioneres com van ser Alice Guy-BlanchéDorothy Davenport i Lois Weber. Aquest cinema té la peculiaritat que està sota la mirada de la dona, de principis del segle XX, i trenca amb l’hegemonia de la mirada masculina que existia dins del cinema mut.

Hector Botija i els curts d’Alice Guy-Blanché

L’Hector Botija amb la seva guitarra clàssica i les composicions d’en Carlos Garcia Reche posaran música a quatre curts d’aquesta pionera del cinema.  Aquesta directora, la primera de la història, va patir els efectes del masclismes i encara que va ser capaç de fundar la seva pròpia productora i de ser la primera en influir efectes especials, no va evitar que antics companys s’atorgaren el mèrit de moltes de les seves pel·lícules caient en l’anonimat.

Podeu conèixer més de la seva història a “La Pionera”, documental del 2018 on explica la vida d’aquesta figura del cinema.

 

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA