Concert de la Guia Sonora del Prat

Notícia
Compartir a:
dijous, desembre 11, 2014 - 18:00

La Guia Sonora del Prat ja porta gaire bé dos anys publicant grups i solistes que han hagut a la nostra ciutat en els últims temps, alguns ja desapareguts i d’altres  actualment en actiu.

La Capsa volia celebrar-ho fent un concert especial. El resultat va ser una nit on es va aconseguir reunir un altre cop  noms mítics de la ciutat i que feia anys no veiem dalt d’un escenari.

La nit la va estrenar l’actuació de BITXE. Folk acústic, o com ell diu cançons de fusta. Els seus temes ens ajuden a trobar la sortida dels nostres laberints interns, parlen de natura, vida i sentiments purs i universals.

Va comptar amb l’ajuda d’alguns convidats de luxe com Xavi AlíasBuenmojo i de Toni Rosselló que el va acompanyar durant tot el concert amb el piano i l’acordió. Bitxe va demostrar una vegada més que és un gran autor i intèrpret defenent les seves cançons amb la credibilitat i honestedat creativa que li caracteritza.

Després va ser el torn de SIS DE NOU el grup que va estrenar el  blog de la Guia Sonora. Un banda de folk – rock per antonomàsia i que feia 18 anys que no tocaven plegats.

Van començar amb “Nit de Llampecs” amb una intro amb reminiscències dels Pink Floyd que denoten una de les influències del seu estil, una mescla perfecte de música folk, rock simfònic-progressiu i música popular. Van sonar delicadament contundents i van contagiar el seu entusiasme i ganes de passar-ho bé. Van comptar també amb una col·laboració, en aquest cas va ser Pigmy tocant el Banjo en un amfetamínic “Mirall Trencat”. Un veritable plaer i sorpresa tornar-los a veure en acció.

Si els Sis de Nou sonaven delicadament contundents els SANATORIUM, van sonar simplement contundents, efectius i com si no hagués passat el temps per ells. Tècnicament impecables van demostrar un altre cop perquè son fins ara la millor banda de Metal que ha donat aquesta ciutat. Esperem que a partir del concert de la Guia Sonora tornin a reunir-se un altre cop, seria una gran notícia.

Una de les sorpreses més grans de la nit, va ser potser, tornar a veure junts als EXTRA, un dels grups que a principis dels vuitanta van sonar a totes les ràdios nacionals amb el seu hit “Isabel” inclòs en el seu primer i únic disc homònim publicat per Belter l’any 1982. Van fer un concert memorable amb una execució perfecta, van demostrar que són grans músics i que les seves cançons aparentment senzilles no estan a l’abast compositiu de qualsevol. El seu so recordava per moments als millors “Police” i naturalment tots tenen aquella màgia especial que tenen els grups d’aquella generació. Únicament va faltar la presència del seu baixista original que va ser substituït a la perfecció per Pepe Grueso. Naturalment van terminar la seva actuació amb “Isabel” però amb una col·laboració molt especial, la interpretació a la veu del fill de Jaime Rojo, cantant dels Extra.

Van tancar aquesta nit memorable un dels grups més estimats de la ciutat, TURISTAS. Encara que oficialment es van dissoldre l’any 95 han continuat fent alguns concerts esporàdics fins a l’actualitat. El dissabte van fer també un dels seus millors concerts. Musicalment perfectes. En la selecció dels temes van tenir un detall pel Josep Meizoso, cantant, lletrista i ideòleg original del grup, al que  vàrem poder veure projectat a la pantalla. El concert va terminar amb la invasió de l’escenari per part de tots els músics participants de la nit per fer conjuntament “Autosuficiencia” de Paralisis Permanente.

Els Turistas els podríem definir com els Pixies del Prat. És una banda que mai ens cansem de veure i que estem segurs que no serà l’ultima vegada.

Us recordem que podeu descobrir o redescobrir totes aquestes bandes i moltes altres a lacapsa.org/guiasonora

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA