Concert: GALANTE / FAJARDO al Bar de La Capsa

Esdeveniment

dissabte, gener 27, 2024 - 20:00

El Bar de La Capsa
Compartir a:

Us convidem a un diàleg musical entre el cantant i performer Adriano Galante (Seward, etc) i el cantant i músic Fajardo (Rabiche, etc). Compartiran escenari, instruments i cançons dels seus repertoris, xerrant sobre música, discos i vida. Una ocasió única per a descobrir a aquests dos artistes que juguen a reinventar els folklores des d’una perspectiva imaginària, volcànica, poètica… En una experiència sonora transformadora, sense dubte.

FAJARDO

José Antonio Fajardo procedeix de Fuerteventura i resideix a Las Palmas de Gran Canaria. Des que el 2009 es va embarcar per primera vegada en una gira per la península, la seva carrera no ha fet més que madurar cap a l’intransferible, projectada al llarg de varis senzills i splits, d’un EP i de tres àlbums el darrer del quals, ‘Intuición’ es de 2021. José Antonio Fajardo ha desenvolupat una dicció i un (no) control de la seva pròpia veu lluny de qualsevol comparació. El majorero ho ha deixat tot al marge i és capaç d’embargar el seu propi cos, de disposar la paraula al servei d’unes cançons que persegueixen veritat per tot arreu. Des de la visceralitat fins a la delicadesa més jonda, la veu de Fajardo s’enfunda la seva pròpia estampa compositiva d’una forma bella i necessària. Com una llera pel rierol, les peces viuen d’altres meitats complementàries.

Aquest control i habilitats es fan evidents, també, en la composició, amb una mètrica tan precisa com natural i unes estructures on mostra o amaga segons les necessitats del discurs. Tensió i dolçor, suspens i repòs en cançons tan complexes en la part harmònica com senzilles per a l’oient. Tot i que, si bé mesura i austeritat poden funcionar com a avantsala formal, apropar-se al contingut ja és una altra cosa… És aquí on es reflecteix tota una pàtina d’emocions. Un arc de colors que redimeix de la solemnitat, que es difon des de la sinceritat i que, de mica en mica, va creant formes estètiques essencials.

ADRIANO GALANTE

'TODA UNA ALEGRÍA' (Halley Records, 2023) és el primer disc en solitari d'Adriano Galante, fundador i cantant del grup Seward. Comptant amb col·laboracions estel·lars —Silvia Pérez Cruz, Ana Tijoux, Maria Arnal, Rita Payés, Raül Refree, Tarta Relena, Lucía Fumero, Pol Battle o Júlia Colom, entre d'altres…—, l'àlbum, coproduït amb les germanes Judit i Meritxell Neddermann i Arnau Figueres—i explora les diverses maneres que tenim d'assolir l'alegria: des del simple acte de nedar al mar al de canviar de feina, passant pel fet d'aprendre alguna cosa d'algú sense voler, de ser capaç de reconèixer l'amistat o d'estar a prop d'algú que estimes. El disc acaba de obtenir la màxima puntuació de la revista anglesa Songlines, que l’ha inclòs a la seva llista TOP OF THE WORLD.

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA