Convocatòria tancada i projectes a punt per germinar

Notícia
Compartir a:
divendres, abril 28, 2023 - 12:30

El procés d'inscripció a la Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2023 ha finalitzat amb un total de 31 projectes presentats. L'objectiu de la convocatòria és fomentar la creació i donar suport a artistes, tot oferint un espai d'experimentació i producció per al desenvolupament dels seus projectes.

Enguany hem treballat com a imatge de la convocatòria el fenomen dels deserts que floreixen, un esdeveniment excepcional i únic on la vida sorgeix de la terra àrida i transforma el paisatge. Aquesta metàfora es presenta com a marc comú per a la diversitat d'idees i propostes que, en clau de projecte, plantegen nous escenaris on pensar la relació que establim amb els nostres entorns: personals, comunitaris, locals i globals.

Escollir camins

Ara es posa en marxa el procés de selecció. El jurat farà una primera preselecció de les propostes que sota els criteris de qualitat artística i adequació a les bases i especificitats de cada modalitat més s'escauen per ser desenvolupats durant l'any en complicitat amb cada centre impulsor i comunitats properes. En una següent fase, els projectes preseleccionats s’entrevistaran per acabar de resoldre el veredicte.

El jurat està format pels equips dels centres culturals del programa d'arts visuals /Unzip i per 4 professionals externs de l’àmbit artístic i cultural: Montse Romaní, investigadora i productora cultural, membre del col·lectiu artístic Subtramas i docent en el Grau d'Arts i Disseny de l'Escola Massana, Jordi Lafón, artista i docent, cofundador del col·lectiu Deriva Mussol i de l'editorial Camí de marges, Lara Costafreda, il·lustradora, directora creativa, impulsora de projectes de disseny i comunicació per al canvi social i Luna Coppola, fotògrafa i artista visual, cofundadora de Duae Collective, plataforma col·laborativa basada en la recerca en l'àmbit de les arts visuals i projecte associat a Fabra i Coats-Fàbrica de Creació. 

Un procés de selecció diferent per a la modalitat Exposició

El dia 26 de maig tindrà lloc l'última sessió de LAIKA LAB, un laboratori artístic de cinc setmanes que brinda a les persones participants l'oportunitat de desenvolupar les seves propostes inicials en un ambient col·laboratiu i de coaprenentatge, tot compartint resultats i experiències.

Aquest laboratori es podria considerar l'avantsala o backstage de la modalitat Exposició de la convocatòria, ja que d'entre els projectes participants s'escull entre tot el grup la proposta que es continuarà desenvolupant com a guanyadora de la modalitat.

El darrer dia del laboratori, doncs, el grup decidirà de forma consensuada quin és el projecte que es continuarà desenvolupant dintre dels processos generals de la convocatòria juntament amb la resta de projectes becats.

Propostes que enriqueixen el teixit cultural de la ciutat

La convocatòria busca impulsar projectes que contribueixin a transformar els llocs que vivim a través de l'art i la cultura. L'objectiu és que les propostes seleccionades es relacionin amb les comunitats de la ciutat, amb la finalitat que la creació artística pugui tenir un impacte en el teixit social i contribuir a la construcció d'un Prat de Llobregat més divers culturalment.

Des d'/Unzip volem agrair a totes les persones participants que han presentat les seves propostes a la convocatòria. Esperem que aquesta iniciativa esdevingui una plataforma per donar impuls a noves propostes artístiques.


 

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA