Convocatòria /Unzip 2020. Trobades a la Tercera i Quarta Fase…
Ángela Palacios, acompanyant de les trobades globals de la Convocatòria /Unzip 2020 ens convida a pensar sobre quines similituds hi ha entre fer una pizza i fer un projecte artístic, mentre ens escriu aquesta crònica
Doncs… a part que les dues comencen amb la p… bastantes coses més de les que una diria a priori . Per exemple, que són necessaris uns ingredients. També un temps de preparació i un altre d’enfornat.
No exactament fent una pizza, però si en ple auge dels processos creatius, de producció i de relació amb la comunitat i el territori estan ara les i els artistes, centres i acompanyants/es que acullen i donen suport als set projectes becats en la Convocatòria de Suport a la Creació /Unzip 2020. Discorrent es troben amb el propòsit de compartir aquestes propostes musicals, educatives, expositives, audiovisuals, de fotografia i comunitàries amb la ciutat i per tota la ciutat a finals d'any.
Com tots i totes, els projectes de la Convocatòria /Unzip s’han vist i estan travessats per la situació excepcional provocada per la Covid-19. Així que, sense obviar aquesta nova i incerta situació, estan treballant braç a braç (i mai millor dit) les i els artistes amb els centres culturals impulsors de cada projecte: Santiago Sepúlveda amb el Centre Cívic Jardins de la Pau, el col·lectiu El Catalejo,format per David del Campo i Alberto Martín, amb el C.C. Sant Jordi-Ribera Baixa, Lía Pérez amb el Centre d’Art Torre Muntadas, el col·lectiu DU-DA, format per Clara Piazuelo, Belén Soto i Sarai Cumplido amb l’Escola d’Arts Visuals del Prat, Núria Nia amb el C.C. Palmira i Domènech, Edi Pou amb La Capsa, i Xavi Esteban amb el Centre d’Art Torre Muntadas.
Treballant braç a braç
Amb la intenció de connectar i activar les interrelacions entre artistes, centres i acompanyants dels projectes de les diferents modalitats, els dissabtes 3 i 24 del passat mes d’octubre vam celebrar a “La Palmira” les Jornades de Trobades Globals que cada any formen part de la convocatòria. Dues “trobades a la tercera i la quarta fase” que, a partir del concepte de Permacultura i la idea de fer processos sostenibles, han estat moments clau per a conèixer-nos mentre fèiem juntes i començàvem a pensar i imaginar plegades com articular els projectes i la seva presentació en el marc (aquest any atípic) del Festival de les arts Convofest 2020.
Sí! Ho has sentit bé. El Convofest torna al Prat aquest desembre! La Covid-19 no podrà amb nosaltres i presentarem amb il·lusió i picardia les propostes “Nou Fang”, “Gent de Barri”, “112-108 accions”, “Mediums: una exploració col·lectiva sobre l’invisible”, “La Fàbrica i el cos”, “Crear un programa/espectacle de ràdio en directe i al carrer amb la comunitat” i “Ressonàncies d’una música callada”.
I de què van aquests projectes?
Són set propostes que volen compartir mirades i aproximacions diverses entorn de temes com ara la idea de “casa pròpia” en un escenari com l’actual de pandèmia, per (re)descobrir allò conegut mitjançant el joc i imaginar nous significats. Sobre les relacions entre comunitat, territori i la història de la ciutat i com entenem el fet comunitari. Sobre els contactes entre “la cosa” urbana i la rural, i la diversitat de formes de treballar les terres del Prat. Sobre l’invisible, els sabers ancestrals i la màgia com a acte polític i eina de coneixement subversiu. Sobre les músiques de celebració i les nostres formes de festejar en comunitat. Sobre el misteri de la vibració i la sonoritat silenciosa. Sobre la idea de treball, els imaginaris entorn de la idea de producció i, en definitiva, sobre els modes de vida.
De moment no avancem molt més per no fer molts espòilers (i també perquè ara per ara les coses canvien a cada instant…). Esteu atentes i atents a les pròximes notícies fresques que aniran recorrent la ciutat sobre el Convofest d’enguany. De segur que vindrà amb sorpreses ;)
Us animem a compartir i seguir la nostra programació i activitat a les xarxes (Facebook i Twitter) i a través del web.
Cultura és el que passa, com passa i com responem al que passa.
Per a assessoraments, consultes i informació, contacteu-nos a través del correu unzip@elprat.cat o al telèfon 93 478 22 37.