Crònica: Paraula de dones 2020

Notícia
Compartir a:
dilluns, març 23, 2020 - 17:30

El passat dissabte 7 de març va ser un d’aquells dies tan esperats per la ciutadania del Prat: el Paraula de Dones tornava a l’escenari de la Capsa un any més. Aquesta data ja és una habitual dins de la programació de la ciutat i així es va fer notar, exhaurint-se les entrades una setmana abans.

L’espectacle és el dia en què el públic gaudeix del resultat final de tot un procés, i és que el Paraula de Dones no només és una data. Són mesos, dies, hores, esforç, compromís i molta il·lusió per part d’un grup de dones immerses en un procés de creació col·lectiva. El grup motor d’enguany es va crear a partir d’una convocatòria
oberta i l’han format 19 dones d’edats i inquietuds molt diferents però amb un objectiu comú: crear, aprendre, passar-s’ho bé, crear vincles i reivindicar la pràctica i el talent en femení.

Durant tres mesos, ens ha acompanyat l’Alba Careta (Alba Careta Group; Balkan Paradise Orchestra) a la direcció musical i hem comptat amb el suport i acompanyament dramatúrgic de Martha Luisa Hernández Cadenas (teatròloga, poeta i performer cubana), Cristina Celada (de la companyia El Pollo Campero, comidas para llevar) i Maria Donoso (Teatre l’Artesà).

Tot aquest treball es va veure reflectit a l’escenari de la Capsa el dissabte passat, amb un públic que amb el teló tancat ja sabia que venia a gaudir de la màgia del Paraula de Dones. Com ja ens tenen acostumats any rere any, van sortir a l’escenari inundant tota la sala de l’energia i les ganes d’actuar que s’havien generat des del primer dia que es van trobar.

L’espectacle va ocupar l’espai d’un bar, el Bar del Paraula de Dones, com a espai de trobada amb música en directe, karaoke i un micro obert. A dalt de l’escenari vam poder veure un concert de 15 cançons en el què les formacions musicals anaven variant i convergint així com les interaccions de les dones a l’espai de barra del bar: elles mateixes s’anaven presentant, mantenien breus diàlegs, brindaven o es dirigien al públic de la sala. I és així com vam poder conèixer una mica més qui hi havia darrera del Paraula de Dones d’enguany.

L’execució musical, l’atreviment de la dramatúrgia i tot l’escenari ocupat per 19 dones van aconseguir fer que la culminació d’aquest procés fos molt gratificant per el públic i per elles mateixes, amb un toc de reivindicació i protesta, acompanyat sempre d’un esperit festiu al crit de: ¡Paraula de Dones, te alabamos señora!

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA