AGENDA CARTELLS david martos

David Martos "Sin título”

Cartell
Compartir a:
dissabte, gener 1, 2022 - 12:50

Raes David Martos

“Saltar una valla, recorrer kilómetros, buscar ese lugar donde el orden no pueda ejercer su autoridad. En el lugar más profundo donde los haya, crear el caos, verter un anhelo de espacio en blanco, crear una vida, hacer una pintura, al fin y al cabo, un acto.”

David Martos és el nom que s'amaga darrere de l'artista del grafiti, RAES. Des de La Capsa, a través de la nostra agenda, volem rendir homenatge a aquest artista que va omplir els murs de la nostra ciutat amb imatges líquides i psicodèliques. Entre aquestes obres, que són en moltes ocasions abstractes, potser en reconeixeu d'altres més figuratives, com els icònics ulls que ens observen encara des d'alguns racons del Prat.
 

Raes Sant Pol de Mar
Raes Sant Pol de Mar

L'obra escollida adorna una façana del carrer Sant Pol de Mar, és una obra que vol integrar-se amb el context urbà que l'envolta. Els colors de les balconades i les façanes serveixen com paleta de colors per omplir les formes circulars que construeixen la imatge. El propietari de la casa ens explica que un dia el David el va picar a la porta i li va proposar pintar-li la façana, "cada cop que passo per davant, penso que és una pena que estigui plena de pintades" i va ensenyar-li un disseny que havia fet. Es van posar d'acord, van pactar un pressupost i el David va començar l'obra de seguida. Diu el propietari que, quan va veure com treballava el David, netejant i polint la paret, aplicant emprimació, i dedicant-li hores i paciència va saber que li havia fet un pressupost per sota del qual necessitava, de seguida li va oferir més diners per tota la feina que estava fent.

Avui dia encara és possible veure murals del RAES per la ciutat del Prat tot i que el pas del temps les va esborrant. Si voleu conèixer una mica més l'obra d'aquest artista pratenc, podeu consultar "En busca del lugar sin orden", un treball d'Adrián Fernández en el qual s'endinsa a l'obra i el concepte del David per entendre una mica millor aquest artista del grafiti.

Des de La Capsa volem agrair la participació de l'Escola d'Arts Visuals i UNZIP, i sobretot l'ajuda de la família del David. Moltes gràcies!

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA