Descobreix les novetats de #Almeuritme 2024

Notícia
Compartir a:
dimarts, juny 4, 2024 - 18:00

Torna l'esperat #Almeuritme, projecte impulsat per La Capsa i L'Escola d'Arts en Viu!

Un any més, amb motiu del Dia Mundial de la Música, La Capsa i L'Escola d'Arts Viu, presentarà el pròxim 20 de juny una nova peça audiovisual del procés ciutadà de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones diverses de la ciutat s'apleguin al voltant d'un nexe comú i compartit, la música, a partir de la interpretació d'una cançó.

La música és un bé accessible, que uneix persones i és capaç de crear sinergies i vincles molt potents. D'aquí sorgeix el projecte #almeuritme, de la unió entre diferents músics de la ciutat sota una afinitat compartida: la música.

L'almeuritme ha comptat al llarg dels anys amb una llarga llista de músics emblemàtics del panorama independent nacional amb qui hem pogut compartir aquest procés, com per exemple Alondra Bentley (Si tuviera), Els Pets (Bon dia)Sidonie (Estáis aquí)Miqui Puig (Bonito Es).

Assajos i enregistrament

En aquesta catorzena edició els divuit músics participants han compartit tres jornades d'assajos amb Enric Montefusco cantant i compositor del grup Standstill per treballar la seva cançó més emblemàtica, Adelante Bonaparte.
 
L'enregistrament de la versió ha tingut lloc a l'Estudi de La Capsa el passat mes d'abril i durant cinc dies de maig es va rodar en diversos indrets de la ciutat un videoclip a càrrec del realitzador pratenc Xavi Esteban, que ja fou responsable de les cinc magnífiques primeres edicions del projecte. El rodatge ha comptat amb el suport de la Film Office, el programa municipal que promociona el municipi com a plató audiovisual i fa costat al talent local en aquest àmbit.
 

Un petit tast d'aquesta edició

La cançó d'aquesta edició transmet l'empenta que a vegades, pel que sigui, no acabem de trobar dins nostre. Llavors apareix una veu, una frase, una imatge, que t'hi connecta i, no saps ben bé com, et veus presa d'una energia que t'impulsa cap endavant i cap amunt. És un dels superpoders de la música i de l'art en general.

Potser aquests dies us trobeu unes xarranques per la ciutat... si les salteu heu d'estar preparats per viatjar a un altra dimensió i encomanar-vos d'aquests superpoders, experimentar aquesta energia i relacionar-la directament amb la força dels elements de la natura, amb la importància de la nostra connexió amb les forces més primordials i reivindicar el joc i la imaginació com les portes d'entrada per arribar-hi, així com de la fugida constant de les zones de confort, per continuar endavant malgrat els dubtes i la por.

Aquestes meravelloses xerranques son obra de l'artista pratenca Júlia Barba (art_juliabarba) que també ha fet altres elements artístics que podreu trobar pel videoclip! Sense desvel·lar molt més, us convidem a veure l'estrena de l'Almeuritme 2024 el pròxim dijous 20 de juny a les 20h a La Capsa.

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA