Dues noves versions de la sardana de la Festa Major

Notícia
Compartir a:
dimarts, setembre 20, 2016 - 17:30

Com cada Festa Major, les versions de les sardanes venen a posar una banda sonora ben especial als carrers i places de la nostra ciutat. Des de 2009 quasi 20 sardanes han dibuixat un univers de sons i estils diversos en què es pot moure la sardana de la Festa Major del Prat. De l’original composada pel mestre Jaume Ventura i Tort, amb lletra de Fernando Casanovas Civit a versions electròniques, hip-hop, festives, salseres, rock, folkies…

La iniciativa ha aconseguit popularitzar i donar a conèixer la sardana entre la gent de la ciutat que ara s’arrenca a cantar quan la sardana sona a la Xarxa d’altaveus o bé durant l’inici de la Festa Major a la Plaça de la Vila.

Aquest any us presentem dues versions ben especials. La primera és un treball d’arrenjament i versió a càrrec de professors de la Big Band de l’Escola Municipal de Música del Prat. La Big Band de l’Escola va concloure el seu primer any de vida interpretant i enregistrant aquesta versió que mescvla sons jazz i latin jazz amb la sardana.

La segona versió és a càrrec de la Cobla del Baix Llobregat que, després d’haver-la interpretat força cops, entra a l’estudi per enregistrar-la de nou, amb una adaptació per facilitar que sigui ballada per les colles de sardanes. L’acompanyen a la veu la Mònica Escrig i El Vicente Macià.

 

Finalment us deixem amb una peça audiovisual que vol recollir mirades i impressions sobre el que ha estat aquest projecte que va començar el 2009 i que després de set anys, posem punt i final esperant que segueixin ressonant les sardanes als carrers del Prat cada Festa Major.

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA