El Descompositor: La música electrònica amb Javier Blánquez

Esdeveniment

dijous, maig 9, 2019 - 19:00

Compartir a:

Javier Blánquez, periodista i crític musical, col·laborador habitual de publicacions com El Mundo, Mondosoro o TimeOut Barcelona, i editor del cèlebre llibre "Loops: una història de la música electrónica" , és l'encarregat de conduir l'edició del Descompositor sobre la música electrònica a La Capsa. Farà un repàs sobre els orígens de l'electrònica - des dels primers instruments electrònics o els gèneres que van contribuir al seu naixement -, i ens mostrarà una imatge del seu estat actual.

La tecnologia ha modificat la nostra vida, i també totes les manifestacions artístiques i l'art. L'aparició de les màquines, els nous timbres sintètics i la tècnica del sampling han estat eines crucials en l'evolució de la música del segle XX -soterrada pel prestigi del modernisme clàssic i el terratrèmol cultural del rock-, però inevitables per entendre com funciona la música en ple segle XXI. Parlarem, llavors, de com els sons electrònics han conquerit pràcticament tots els racons de la música de les últimes dècades, des de l'àmbit acadèmic als clubs de ball i, en un nivell més proper, l'esfera del pop i el so de la globalització.

EL DESCOMPOSITOR EN CONCERT: Pedro Pina + PIVOT
Divendres 10 de maig a les 22.30h a La Capsa

El Descompositor és un club d’escolta i descoberta de músiques de forma compartida, un espai de trobada amb un convidat que, a partir d’un tema o d’un estil musical concret anirà filant un seguit de cançons i ens ajudarà a ubicar-les en el temps, en l’espai, en les ideologies que amaguen…

Aquest cicle realitzat de forma conjunta amb La Capsa, l’Escola Municipal d'Arts en Viu i el Cèntric, vol ser un punt de reunió de tots aquells curiosos amants de la música que desitgin descobrir noves músiques o aprofundir en els seus estils preferits.  

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA