Els músics de Festa Major i la Capsa

Notícia
Compartir a:
dimecres, juliol 25, 2018 - 17:30

Com ja deveu saber, l’Alfred García també estarà celebrant la festa major amb nosaltres, però encara que sigui el nom que més ressona, no és l’únic artista d’entre tota la programació musical que ha tingut relació amb La Capsa i, per extensió, amb la nostra ciutat. Al mateix escenari hi podreu trobar els dj’s locals PratLessons GzZ! i a l’escenari de Fondo de’n Peixo a la Maria Arnal amb el Marcel Bagés, a l’Enric Montefusco i al pratenc David Faure, encarregat del concert del vermut del dilluns. Com que per nosaltres la música és molt més que només un espectacle, volem explicar-vos la relació de totes aquestes i aquests músics amb el Prat de Llobregat:

La Maria Arnal i el Marcel Bagés van col·laborar en el procés del #4Raons de l’any 2015 – juntament amb Sara Fontán i Flamaradas -. A més a més, la María Arnal va encarregar-se per 2 anys consecutius de la direcció musical del Paraula de Dones, projecte en el qual un grup de dones de la ciutat s’uneixen per a idear i interpretar un espectacle musical en clau de gènere, estrenant-se sempre a prop del dia internacional de la dona treballadora, el 8 de març.

A l’Enric Montefusco, encara que no el podem relacionar directament amb cap projecte sí que podem dir que té una història lligada a la ciutat. A part de protagonitzar dos dels concerts més espectaculars a La Capsa – l’un amb Standstill, a on els músics rodejaven al públic, i l’altre en solitari, en el qual el concert va acabar al bar cantant junt amb el públic -, Enric Montefusco amb Standstill també va preparar a la sala el directe dels discos Vivalaguerra (2006) i Adelante Bonaparte (2010) pel que no era estrany veure’ls pel bar durant aquella època.

El David Faure, no és només músic, també és un artista plàstic i professor de l’Escola d’Arts del Prat, la seva manera d’entendre la música no és la més corrent, dins del seu llenguatge la música tradicional es dóna la mà de l’experimentació. El David ha col·laborat diverses vegades amb el projecte cultural de La Capsa, va ser instrumentista al Paraula de Dones del 2016 i també va posar música al clàssic de cinema mut Nosferatu, al Cinema i Música del mateix any.

A l’Albert i a l’Eric – PratLessons – creiem que no fa falta presentar-los, però potser el que no sabeu és que una meitat d’ells – l’Albert Gràcia -, s’encarrega d’ensenyar als més joves els secrets de l’art del DJ als tallers de La Capsa i que, a més a més, va aparèixer a l’#Almeuritme2015 fent soroll dins la Biblioteca Antonio Martín, tot versionant la cançó de Chucho, Magic.

El GzZ o Gabri Guerrero és un col·laborador habitual que, a part de ser un dels fotògrafs de la sala, va decorar amb collages propis totes les agendes de l’any 2016. També ha estat relator del projecte #4raons, i és aquell qui s’emmascara darrere del misteriós cavall de l’#Almeuritme, a més a més és habitual veure’l entre el públic de qualsevol concert, sigui aquí a La Capsa, o a qualsevol altra sala o festival.

I, per acabar, què es pot dir de l’Alfred Garcia que no s’hagi dit encara? Aquest músic ha estat lligat a l’escena musical del poble des de ben petit, ja fos des de la banda de música o al damunt d’algun escenari, aquí a La Capsa ha format part de moltíssims projectes, Cocoon, Micro Obert, #Almeuritme o #CinemaiMúsica i ara, al seu any, després d’haver passat per Operación Triunfo i Eurovisión, el veurem celebrar les festes del seu poble juntament amb tots nosaltres.

I a més a més, a la festa major, sempre hi ha un espai per als músics locals, el dissabte al Fondo de’n Peixo se celebra el ja popular Meló_dia, que serveix d’aparador a molts grups pratencs. Com ja sabeu, 11 conjunts musicals pujen a l’escenari i toquen un màxim de 3 cançons pròpies. Si tens un grup i ets del Prat, segur que has passat per aquell escenari.

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA