Finalitza la 7a edició del Cinema i Música a La Capsa

Notícia
Compartir a:
dilluns, juliol 25, 2022 - 13:45

Quatre creadors sonors de la ciutat i quatre autors del cinema amateur del Prat han omplert durant quatre nits la plaça Joan Garcia-Nieto

El dimecres 20 de juliol va tenir lloc la última sessió del cicle Cinema i Música d’enguany, que durant quatre nits ens ha permès descobrir a creadors sonors de la ciutat que han acompanyat amb la seva música a pel·lícules del fons del Cinema Amateur del Prat, en les que destaca el testimoni de la ciutat com a protagonista principal i en concret, la seva arquitectura, les festes populars o la quotidianitat de la ciutat als anys 70 i 80. Aquest serà el segon any en què La Capsa col·labora amb l’Arxiu Municipal del Prat per a la programació del cicle.

La primera sessió va comptar amb la col·laboració especial de L’Escola d’Arts en Viu que va replicar el format del Cinema i Música amb una creació musical de l’ensemble de pianos interpretada en directe per acompanyar una peça audiovisual feta pels alumnes de teatre. Així, van donar pas a Carlos Sáez, que acompanyat de la seva guitarra, d’efectes sonors i fins i tot de poesia, va crear la banda sonora de tres curtmetratges d'en Frederic Comas.

La segona sessió la van protagonitzar Ivó Valdivielso, incasable trobador  de nous sons a partir de la tecnologia, confeccionant un set  especial per l’ocasió amb sintetitzadors analògics, caixes de ritmes i sons espectrals que va ser la banda sonora de diverses peces audiovisuals del realitzador Agustí Casas amb guió de Felip Neri.

El Carlos Garcia Reche, compositor i pianista enamorat de les melodies més barroques fins als espais sonors més contemporanis, va posar el so del seu piano, alterat per efectes i sons ultraprocessats, al servei de l’obra audiovisual d’en Pau Giralt en la tercera sessió del cicle.

Per tancar el cicle, la quarta sessió va anar a càrrec de l’Ona (Mariona Juan), dj i productora de música electrònica, va posar el seu imaginari sonor i l’himnòtica dels ritmes més minimalistes al servei de l’obra d’en Jose Luís Montes, director desaparegut prematurament, tota la seva vida professional va estar vinculada al món de la imatge, amb una dedicació especial a la realització de reportatges.

Enguany, alguns dels creadors han tingut l’oportunitat de conèixer els directors de les pel·lícules a les que han posat música i han pogut conversar sobre els diferents materials o els seus processos de creació així com gaudir de la presentació del projecte. Aquest ha estat el cas de l’Ivó, l’Agustí Casas i en Felip Neri així com del Carlos Garcia Reche i en Pau Giralt. Podreu veure aquestes connexions així com el procés de treball dels diferents músics al vídeo que trobareu a continuació. A més, estan disponibles els vídeos de totes les sessions, hi podreu accedir amb els enllaços que trobareu a la notícia.

Fins l’any que ve!

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA