AGENDA CARTELLS JAUME ALDABÓ

Jaume Aldabó: "Constel·lacions. Sincronitzant òrbites"

Cartell
Compartir a:
Jaume Aldabó

"La imatge sorgeix a partir del reclam d’unes antigues cartes de navegació marítimes que voltaven pel taller."

Jaume Aldabó

La imatge del febrer és obra de Jaume Aldabó. Es diu “Constel·lacions. Sincronitzant òrbites” i ens encanta poder orbitar durant tot el mes amb el seu univers. Us compartim les respostes que ens ha fet arribar a les nostres preguntes habituals.

1. En un parell de línies, ens podries explicar qui és Jaume Aldabó?

Treballo en una escola del Prat des del 1992 i encara no fa 25 anys vaig invertir temps i il·lusió estudiant BBAA. Sempre he estat motivat i actiu en els processos creatius i sobretot amb tot allò que té a veure amb el paper. Ara visc a Sitges, on tinc un tòrcul de gravat al taller El Bollidor d’Art per fer gravats i llibres d’artista.

Els colors, les imatges, els olors, el tacte dels papers i el tot d’un llibre sempre m’han apassionat i és amb els llibres d’artista que puc plasmar en la seva totalitat l’ànima del que vull expressar.
L’èsser humà lluita per aconseguir els seus ideals, poesia, relats i aconteixements d’altres m’emmirallen per acabar sent un llibre d’artista que també parla de mí.
La simbiosi entre la idea proposada, les meves emocions i coneixements de tècniques plàstiques, de gravat i d’enquadernació provoquen uns llibres únics amb una mirada personal.

2. Ens podries donar alguns detalls del procés de creació i conceptualització de la imatge escollida per ser la destacada del mes en la difusió de La Capsa?

Va ser a l’època dels mapes com tema central dels llibres d’artista amb el col·lectiu map3 edicions que la imatge sorgeix a partir del reclam d’unes antigues cartes de navegació marítimes que voltaven pel taller. Va iniciar-se la combinació de les representacions de diferents plans sobre un de determinat. Les relacions humanes i l’energia fluent van anar confeccionant un univers. Es van anar connectant diferents òrbites en constel·lacions de relacions humanes. La tècnica és mixta: tinta gràfica, acrílic i ceres. Combinada amb monotips.

 Jaume-Aldabó-Constel·lacions.-Sincronitzant-òrbites-759x500

 

3. Quin va ser el primer pensament que et va sorgir quan el David Sánchez et va fer la proposta de col·laborar amb La Capsa?
Eureka, algú més podrà veure el que faig. És meravellós poder compartir. Gràcies.

4. Coneixies La Capsa d’abans? Havies vingut alguna vegada?
Conec quan es va crear la Capsa, i hi he estat en poques ocasions.

5. Quina és la teva música preferida? Ens podries donar el nom d’alguns discos o bandes que sonen últimament al teu reproductor?
Si és per mi, escolto poca música. Tinc la sort que a la meva parella li encanta. De vegades escolto música clàssica o aquella música que em va agradar de jove. Supertram, Dire Straits, Bob Dylan, Police, David Bowie i l’espanyola dels 80. A dir veritat de l’ALEXA la que més m’agrada és la Indie.

6. Si et demanéssim relacionar la teva imatge amb una cançó o un estil de música, quin seria? (Ha de ser fàcil! No volem donar-li al coco!)


Starman de David Bowie.

Programació febrer 2020

Imatge eliminada.

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA