L'Artesà i La Capsa s'alien per oferir uns tallers paral·lels a "Para cuatro jinetes"

Notícia
Compartir a:
divendres, març 15, 2024 - 11:00

Los Voluble i Mucha Muchacha oferiran tallers de political remix i de celebració col·lectiva a través de la dansa, a més d'una festa final el dia de l'espectacle.

 

Mucha Muchacha s’alien amb Los Voluble a Para Cuatro Jinetes, una rave folklòrica que cavalca a través del temps i que presentaran al Teatre L’Artesà el 27 d’abril. A partir d’aquesta creació, L’Artesà i La Capsa s’alien per oferir una programació expandida que permetrà a la ciutadania interessada submergir-se en els seus universos creatius i formar part de la pràctica artística d’aquests col·lectius andalusos que es qüestionen sobre el folklore i els nous llenguatges del moviment i l’audiovisual.

Los Voluble aterraran a La Capsa el dijous 25 d’abril per oferir-nos un taller de remescla audiovisual que acabi derivant en una punxada col·lectiva postfunció. En “Para cuatro jinetes”, Los Voluble comparteixen el seu imaginari i formes de fer entorn el folklore, els arxius i l’humor. En aquesta creació s’encarreguen de l’espai sonor i visual des de dalt de l’escenari a través de la remescla, la cultura crítica i el live cinema. Poden els artistes accedir a materials i arxius per a fer remescles? Com trobar, reutilitzar i remesclar-los en directe? Aquestes i altres preguntes faran que en aquest taller Los Voluble comparteixin “el seu codi font” i el seu procés de treball.

Al dia següent, las Mucha Muchacha, companyia de dansa que a “Para cuatro jinetes” tornen a rellegir la dansa popular, oferiran un taller a L’Artesà després de la seva visita amb la seva primera creació en 2022. Divendres 26 d’abril proposen el laboratori “Fiesta para jinetes”, una activitat on continuar obrint el procés de creació de la companyia i crear un espai de trobada, comunitat i apoderament, tant individual com col·lectiu, a través de la dansa. Un ambient enèrgic i de celebració col·lectiva on compartir materials coreogràfics de la companyia i convidar a ballar la seva versió del folklore del futur.

Per a ambdós tallers caldrà inscripció prèvia, gratuïta, que es podrà realitzar a partir del divendres 15 de març a les 17h a la secció corresponent de cada equipament a https://online.elprat.cat/

Aquest programa de tallers paral·lels a “Para cuatro jinetes” culminarà amb una festa oberta a tothom al vestíbul del Teatre L’Artesà la nit del 27 d’abril després de l’espectacle, amb una sessió de DJ a càrrec de Los Voluble i els/les participants al taller. Un acte que s’afegeix a un dia molt marcat per la dansa a la ciutat, amb la celebració de la Festa de la Dansa del Centre Cívic Jardins de la Pau la tarda del 27 d’abril, un esdeveniment de dansa de referència a la ciutat del Prat que es celebra amb motiu del Dia Internacional de la Dansa i que dona visibilitat a tots aquells grups i entitats que practiquen la dansa a la ciutat.

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA