Més de 1.300 persones participen a la segona desfilada per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI al Prat

Notícia
Compartir a:
dilluns, juliol 3, 2023 - 16:00

Al matí, els jardins de Joan Salvat Papasseit van acollir diverses activitats per infants i famílies diverses

El passat dissabte, 1 juliol, El Prat va acollir diferents activitats per commemorar el dia de l’Alliberament LGTBI.

Al matí, als jardins Joan Salvat Papasseit es va dur a terme Orgull Kids. Un espai amb diverses activitats dirigides a infants, que pretenia fer visible la diversitat de famílies existents a la ciutat.

Una gimcana, un pintacares, un bingo musical i una demostració del Castellers del Prat van ser la prèvia de la desfilada de ciutat.

Segona desfilada: Més que orgull

Per segona vegada, es va dur a terme al Prat una desfilada pels carrers de la ciutat per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI. Més de 1.300 persones van participar al “Més que Orgull”, tant a la desfilada com a la posterior trobada lúdica a La Capsa.

Enguany, el motiu central era visibilitzar la diversitat de famílies i també obrir la mirada intergeneracional per tal de reivindicar un món més lliure i reivindicatiu en favor dels drets de col·lectiu LGTBIQ+.

La desfilada es va iniciar a la plaça Catalunya amb dues carrosses que van comptar amb la presència de les famílies de l’entitat pratenca Orgull Pota Blava i amb artistes com Estrella Xtravaganza, La Ferri, Nayeli Bukele, Fonatrix, Martí Castellarnau i Lili Poliester.

La batucada de Krestatum i el grup de dansa de Samira Stella va marcar el ritme fins l’arribada a La Capsa. Els carrers de la ciutat es van convertir en una marea de colors i càntics, en mig d’un ambient lúdic i familiar.

Arribada a La Capsa

A La Capsa, Martí Castellarnau va fer la benvinguda a la riuada de pratencs i pratenques que van arribar juntament amb les carrosses i les artistes.

Després, va ser el torn dels parlaments. Primer l’alcalde, Lluís Mijoler, va agrair el compromís a l’entitat Orgull Potablava per la seva defensa dels drets del col·lectiu a la nostra ciutat. Tot seguit, la mateixa entitat va dur a terme la lectura d’un manifest reivindicatiu on posava en valor la diversitat de famílies i la necessitat de defensar-les.

Seguidament, la celebració va continuar amb les actuacions de La Fonatrix, Isaac, La Ferri i Nayeli Buekele. Estrella Xtravaganza, finalista de Drag Race España, va ser la convidada especial de la nit. La música va ser a càrrec de DJ Atabey i DJ Carmela.

Relatoria gràfica

En aquest enllaç podeu trobar les fotos de les activitats per infants que es van dur a terme al Jardins de Joan Salvat Papasseit.

També podeu veure les fotos de la desfilada que omplir els carrers de la ciutat.

A més, teniu disponible el vídeo de elprat.tv.

Activitats LGTBIQ+ pel mes de juliol

Encara queden diferents activitats per commemorar el dia de l’Alliberament LGTBI a la nostra ciutat:

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA