Músiques al Parc: Los Hermanos Cubero

Esdeveniment

diumenge, setembre 25, 2022 - 18:00

Parc del Fondo d'en Peixo
Compartir a:

Els Germans Cubero és el nom artístic amb el qual es coneix als músics i germans originaris de La Alcarria, Enrique "Quique" i Roberto Cubero. Nascuts a Guadalajara, Castella, desenvolupen un estil basat en la música tradicional castellana amb influències d'Americana. Van començar la seva activitat el 2010 quan els va ser atorgat el Premi Europeu de Nova Creació de Folklore Agapito Marazuela.

El seu estil és eminentment acústic i encara que està molt arrelat en la música tradicional, l'eclecticisme és una constant en tota la seva obra, caracteritzada per respectar ritmes, estructura i mètriques tradicionals (seguidillas, paloteos, rodes, fandangos, jotas, etc.) però dotant d'una dimensió contemporània tant als textos com a les harmonies. A més de compondre peces originals, també incorporen peces tradicionals al seu repertori.

Des del seu inici han estat capaços de derrocar els prejudicis amb els quals es topa la música tradicional en entorns urbans, portant la seva música a circuits aliens a la tradició i pròxims al mainstream, encapçalant una generació alliberada de complexos i que reivindica la tradició de manera normalitzada.

Avui dia la seva obra consta de 6 àlbums, 2 EPs, un box-set recopilatori i un llargmetratge. Guanyadors del Premi MIN de la Unió Fonogràfica Independent a Millor Àlbum de Músiques d'Arrel l’any 2022 i 2019 pels discos “Errantes telúricos / Proyecto Toribio” y “Quique dibuja la tristeza” respectivament.

Segueix-los a Instagram 

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA