Oberta la convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021

Notícia
Compartir a:
dijous, abril 1, 2021 - 12:30

Propostes que posin en relació el territori i les comunitats del Prat amb les pràctiques artístiques

Fins al 3 de maig /Unzip Arts Visuals al Prat obre la convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021 per a la realització de propostes vinculades al Prat de Llobregat. La convocatòria s'adreça a creadors i creadores i agents culturals, educatius i socials de la ciutat i de tot el territori català, i a qualsevol persona, col·lectiu i entitat amb ganes de posar en marxa idees i projectes a través de metodologies i propostes artístiques.

Una convocatòria en contacte amb els reptes del nostre futur

La crisi sanitària ha posat de relleu la necessitat que les ciutats puguin explorar i trobar solucions als reptes globals i impulsar reflexions al voltant de la crisi climàtica. La cultura és un element clau per afrontar la crisi, canviar la realitat i protegir el futur de les generacions que vindran. Per aquesta raó, el context actual és un moment adequat per continuar aprofundint en com ens afecten i ens comprometen a l’acció les condicions culturals, educatives, socials, polítiques, econòmiques i ecològiques que ens envolten, tan de forma individual com col·lectiva.

Més relació amb la ciutat en processos de creació oberts i en xarxa

Són ja nou anys de convocatòria artística a la ciutat, una proposta que es caracteritza per la voluntat de vincular els projectes amb El Prat de Llobregat, posant en relació pràctiques artístiques, comunitats i territori. El desenvolupament i formalització de les propostes es planteja com un procés obert i col·lectiu que es defineix a partir de les aportacions i el treball en xarxa entre projectes, artistes, equipaments i acompanyants, així com de les entitats, els col·lectius i la ciutadania del Prat.

Per al programa d'arts visuals, els projectes han de provocar processos de  transformació permanent amb la ciutat i els seus habitants proposant relacions aparentment estranyes i inèdites que generen noves possibilitats de convivència. Seguir nodrint i ampliant aquest contacte amb els barris, la gent i les seves iniciatives és una base fonamental de la convocatòria.

Modalitats i dotació dels projectes

L'any passat es van ampliar fins a set les modalitats la convocatòria, amb tres noves incorporacions. Amb una visió d'arrelament al territori i de creació compartida, es van posar en marxa les modalitats Audiovisual comunitari, impulsada pel Centre Cívic Palmira Domènech, i Música i territori que s'activa des de La Capsa. També es va incloure la modalitat Projectes audiovisuals que juntament amb la d’Exposició s’adrecen específicament a artistes i agents culturals locals i es desplega des d'/Unzip Torre Muntadas.

Enguany, la modalitat Exposició continua l'estructura plantejada de l'any passat: el projecte se selecciona entre totes les persones i col·lectius locals que es presentin, participant en un procés en tres fases que es desenvolupa al LAB LAIKA, Llançadora de projectes.

Les modalitats de Fotografia i societat (des del Centre Cívic Jardins de la Pau), Art al barri (des del Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa) i Art i educació (des de l'Escola d'Arts Visuals al Prat), defineixen altres camps possibles de contacte entre les pràctiques artístiques i iniciatives socials, comunitàries i educatives al territori.

Per portar a terme de manera adequada els projectes, la convocatòria dóna suport a un màxim de vuit propostes. Dues en la modalitat Projectes audiovisuals, amb una dotació de 2.000 euros en concepte d'honoraris, i una per cadascuna de les modalitats restants amb 2.000 euros en concepte directe d'honoraris i fins a 1.500 euros de producció.

Consulta totes les modalitats i la info bàsica de la convocatòria al web d'/Unzip Arts Visuals al Prat.

 

Tens dubtes, necessites ajuda? Vine al taller gratuït “prepara el teu dossier d’artista”

Si necessites ajuda per donar-li formar al teu dossier i conèixer en detall la convocatòria, apunta't al taller pràctic de dossier d'artista, amb la presentació de projectes d'altres edicions, la guia pràctica de construcció de dossier i la realització d'exercicis.

Si tens dubtes, és normal. Per resoldre'ls, posa't en contacte per correu electrònic a unzip@elprat.cat  i al telèfon 934 78 22 37

Podeu seguir la nostra programació i activitat a les xarxes (Facebook i Twitter) i a través del web.

Notícies relacionades

Com sonen els espais que ens rodegen?

dimarts, octubre 19, 2021 - 13:30

Rescatem el Patrimoni Acústic i Sonor del Prat

dilluns, setembre 13, 2021 - 17:00

Resultat de la convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021

dimarts, juliol 20, 2021 - 08:00

Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2021

dijous, maig 13, 2021 - 12:00

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA