Pere Miró & Marc Ferrer Trio

Esdeveniment

divendres, maig 7, 2021 - 19:00

Entrada anticipada 8€ (fins el dia abans del concert)

Entrada general 12€ (el mateix dia del concert)

Auditori
Compartir a:

Des de l’any 2009 tocant junts a The Big Jamboree, el pianista Marc Ferrer i el saxofonista Pere Miró s’han despertat recíproca admiració musical i complicitat personal. Coneixedors del jazz, del rhythm&blues i desconformes amb la societat actual, han reinterpretat i portat al seu terreny un repertori basat en petites gemmes que músics com Art Blakey, Charles Mingus o Max Roach, van escriure i enregistrar per protestar davant de situacions injustes del seu moment. A més a més, i seguint aquesta idea, ambdós artistes han composat música original per l’ocasió.

Tot aquest repertori s’ha arranjat pel trio habitual de Ferrer, integrat per l’Olivier Rocque a la bateria i el Pep Rius al contrabaix. Juntament amb el so poderós del saxo de Miró, podrem sentir un quartet amb arranjaments enèrgics, amb l’exòtisme del baríton i amb un nexe d’unió: fer un crit contra les injustícies i un clam per la llibertat!

El seu darrer treball discogràfic, Insistim! és el resultat d’una recerca d’anys en la música de protesta dins el repertori afroamericà. Al ser una música majoritàriament instrumental, hi ha poques peces composades amb una voluntat de revolta. No obstant això, la recerca ha donat els seus fruits amb una actuació d’entre 60 i 75 minuts basada en la sonoritat d’un quartet de jazz format per bateria, contrabaix, piano i saxo baríton però amb el fet diferencial que cada peça té una història al darrera. I, evidentment, hi trobarem la improvisació i els elements característics del jazz com les preguntes i respostes, les sonoritats més tensionades i ritmes característics de Nova Orleans, Chicago o Nova York sota el paraigua del swing.

**Totes les activitats estan subjectes a la normativa vigent, sent susceptibles de ser modificades o cancel·lades pel seu compliment.

Cèntric Espai Cultural, espai segur

Tots els aforaments estan dissenyats per respectar les distàncies de seguretat.

Durant l’activitat, és obligatori l’ús de la mascareta.

Cal rentar-se les mans.

Disposem de gel desinfectant.

Cal mantenir la distància de seguretat.

Procura arribar amb 25 minuts d’antelació.

 

Activitat gratuïta amb reserva prèvia només en línia a elprat.koobin.cat

No saps com fer la reserva prèvia en línia? Nosaltres t’ajudem!

Posa’t en contacte amb nosaltres i et donarem cita prèvia.

· per correu electrònic a centric@elprat.cat

· trucant al 934 792 968

 

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA