Ressonàncies d'una música callada de Xavi Esteban

Notícia
Compartir a:
divendres, novembre 27, 2020 - 08:15

Una immersió audiovisual en l'univers musical de Frederic Mompou. Projecte audiovisual de la Convocatòria /Unzip 2020

Entre les novetats de la Convocatòria /Unzip 2020 hem estrenat dues modalitats de suport a la creació audiovisual: la modalitat Audiovisual comunitari, impulsada des del Centre Cívic Palmira Domènech, i la modalitat Projectes audiovisuals, impulsada des d'/Unzip Torre Muntadas. Com a programa d'arts visuals, ens proposem donar suport als creadors i creadores audiovisuals del territori amb una doble perspectiva: en clau comunitària i de recolzament en la ideació i producció dels projectes.

“Ressonàncies d'una música callada” de Xavi Esteban és un projecte cinematogràfic d’immersió en l’univers sonor de Frederic Mompou a través de deu peces curtes. Cada una d’aquestes peces, des de diversos llenguatges audiovisuals i sonors, aborda aspectes del misteri de la vibració, de la sonoritat silenciosa, de la visualització d’allò invisible i de la música com a transmissora de les nostres impressions més íntimes.

L’element troncal del curtmetratge és la reinterpretació de “Música Callada”, l’obra més important de Mompou, per part de dos joves músics de jazz. El treball amb els músics és una de les claus del caràcter del curtmetratge.  

El procés musical i la col·laboració de la Fundació Frederic Mompou

La convocatòria és un marc de suport i un recurs més per a afrontar amb major solidesa la fase de pre-producció en què es troba actualment el projecte: la trobada amb els músics, l’inici de la recerca en formats de visionat i efectes 3D, la cerca de localitzacions i de fonts de finançament del projecte, així com el desenvolupament del guió i el disseny de la producció. En aquesta fase s'ha realitzat la presentació de la proposta "Recreacions Tímbriques" de David Viñolas i Sergi Sirvent, un punt de partida musical a partir de la peça de Mompou.

Entre altres col·laboracions i entitats que se sumen al projecte, destaca la incorporació de la Fundació Frederic Mompou que ofereix suport econòmic i acull la filmació del moment del curtmetratge que introdueix els aspectes més biogràfics del músic barceloní. Recentment ha estat un dels projectes receptors al 2020 de les Ajudes a Curtmetratges Cinematogràfics de l'ICAA (Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales del Ministerio de Cultura y Deporte).

Ben aviat la proposta presentarà l'estat de la seva producció i investigació a la Convofest, festa de presentació conjunta de tots els projectes de la Convocatòria /Unzip 2020 al Prat. Esteu ben atentes!

Cultura és el que passa, com passa i com responem al que passa!

Podeu seguir la nostra programació i activitat a les xarxes (Facebook i Twitter) i a través del web. Per a assessoraments i consultes, ens podeu contactar al telèfon 93 478 22 37 i al correu electrònic unzip@elprat.cat

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA