SoPerifèric: Festivals, circuits i grups emergents
1#FESTIVALS, CIRCUITS I GRUPS EMERGENTS
Reunir a tots els amics, anar a un festival i escoltar música en viu, a l’aire lliure i en comunitat pot resultar un pla increïble. Però que hi ha darrera de l’auge dels festivals? Quin impacte tenen al territori que els acull i a la resta del mapa? I com afecta als músics i al sector o a altres espais d’exhibició i pràctica? A la fi, com afecta a la vivència musical? Volem assenyalar la tendència a la polarització dels circuits d’exhibició musical i plantejar possibles crítiques i millores.
Soperifèric es presenta com un cicle de trobades dedicades al diàleg i la reflexió crítica compartida entorn les experiències vinculades amb la indústria de la música. Creiem necessari prendre consciència de les metodologies i pràctiques professionals que s’acostumen a normalitzar en aquests contextos, per repensar-les i si, és pertinent, intentar canviar-les.
Per a aquesta sessió, comptarem amb el Nando Cruz, periodista musical, escriptor i recentment autor del llibre ‘Macrofestivales: El agujero negro de la música’. Amb ell i els assistents a aquest debat obert, qüestionarem les lògiques del mercat de la indústria musical i les seves implicacions.
Vine a gaudir d’una tarda amb bona companyia a l’ombra dels arbres de l’exterior de La Capsa!
Cicle de Debats - Soperifèric
Soperifèric es presenta com un cicle de trobades dedicades al diàleg i la reflexió crítica compartida entorn les experiències vinculades amb maneres de fer, organitzar o viure (de) la música.
Per a la primera edició d’aquest cicle de debats, es vol oferir un espai per indagar i descobrir altres maneres de treballar, entendre i relacionar-se amb el sector musical. Creiem necessari prendre consciència de les metodologies i pràctiques professionals que s’acostumen a normalitzar en aquests contextos, per repensar-les i si, és pertinent, canviar-les.
Sense voler entrar en qüestions redundants, implícites i difícilment mutables pròpies d’un present cada cop més complex i accelerat, volem reflexionar sobre les realitats properes i assimilables de les persones i col·lectius que habiten La Capsa. La Capsa, com a centre cultural que treballa des de la música per afavorir espais de pràctica, creació, experimentació i gaudi, és també seu de molts practicants, estudiants i professionals que, ja sigui perquè facin ús dels bucs o bé perquè participen de la programació, comparteixen vivències i experiències al voltant de l’acció musical.
Aquestes trobades s’han pensat com una forma de generar diàlegs amb horitzontalitat amb totes les comunitats que habiten La Capsa, la ciutat, i rodalies.