SoPerifèric: Festivals, circuits i grups emergents

Esdeveniment

dimecres, juny 7, 2023 - 19:30

Compartir a:

1#FESTIVALS, CIRCUITS I GRUPS EMERGENTS

Reunir a tots els amics, anar a un festival i escoltar música en viu, a l’aire lliure i en comunitat pot resultar un pla increïble. Però que hi ha darrera de l’auge dels festivals? Quin impacte tenen al territori que els acull i a la resta del mapa? I com afecta als músics i al sector o a altres espais d’exhibició i pràctica? A la fi, com afecta a la vivència musical? Volem assenyalar la tendència a la polarització dels circuits d’exhibició musical i plantejar possibles crítiques i millores.

Soperifèric es presenta com un cicle de trobades dedicades al diàleg i la reflexió crítica compartida entorn les experiències vinculades amb la indústria de la música. Creiem necessari prendre consciència de les metodologies i pràctiques professionals que s’acostumen a normalitzar en aquests contextos, per repensar-les i si, és pertinent, intentar canviar-les.

Per a aquesta sessió, comptarem amb el Nando Cruz, periodista musical, escriptor i recentment autor del llibre ‘Macrofestivales: El agujero negro de la música’. Amb ell i els assistents a aquest debat obert, qüestionarem les lògiques del mercat de la indústria musical i les seves implicacions. 

Vine a gaudir d’una tarda amb bona companyia a l’ombra dels arbres de l’exterior de La Capsa!

Cicle de Debats - Soperifèric

Soperifèric es presenta com un cicle de trobades dedicades al diàleg i la reflexió crítica compartida entorn les experiències vinculades amb maneres de fer, organitzar o viure (de) la música.

Per a la primera edició d’aquest cicle de debats, es vol oferir un espai per indagar i descobrir altres maneres de treballar, entendre i relacionar-se amb el sector musical. Creiem necessari prendre consciència de les metodologies i pràctiques professionals que s’acostumen a normalitzar en aquests contextos, per repensar-les i si, és pertinent, canviar-les.

Sense voler entrar en qüestions redundants, implícites i difícilment mutables pròpies d’un present cada cop més complex i accelerat, volem reflexionar sobre les realitats properes i assimilables de les persones i col·lectius que habiten La Capsa. La Capsa, com a centre cultural que treballa des de la música per afavorir espais de pràctica, creació, experimentació i gaudi, és també seu de molts practicants, estudiants i professionals que, ja sigui perquè facin ús dels bucs o bé perquè participen de la programació, comparteixen vivències i experiències al voltant de l’acció musical.

Aquestes trobades s’han pensat com una forma de generar diàlegs amb horitzontalitat amb totes les comunitats que habiten La Capsa, la ciutat, i rodalies.

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA