TFG de l'Hèctor Botija: "Amb sis cordes"

Notícia
Compartir a:
dimarts, maig 2, 2023 - 17:00

Concert de final de grau, un acompanyament de La Capsa.

 


Aquest dilluns 29 , tindrà lloc la presentació del TFG de l'Hector Botija, "Amb sis cordes", al l’Auditori del Cèntric Espai Cultural. Aquesta acció forma part del dispositiu d'acompanyament als per a estudiants pratencs d'Arts en Viu que realitzen el seu treball final de grau universitari.  El Teatre L’Artesà juntament amb La Capsa i L’Escola d’Arts en Viu  volen acompanyar en aquest moment de transició  a l’alumnat d’estudis superiors d’arts en viu de la ciutat.  El projecte es va posar en marxa al 2020 i des de llavors ja s’han acompanyat a 8 alumnes de diverses disciplines, oferint suport en les diferents fases del treball, en funció de cada especialització: ajut a la conceptualització, cessió d’espais d’assaig, recolzament amb el disseny de la producció tècnica i un acompanyament per poder fer front la seva comunicació. De fet, el projecte és un punt d’inici per continuar treballant, un espai de continuïtat i de comunitat on poder interconnectar-se amb altres agents creatius de la ciutat.

El projecte: “Amb sis cordes”

L’Hèctor ha cursat els seus estudis superiors musicals en l’especialitat de pedagogia de la guitarra clàssica a la Fundació Conservatori del Liceu de Barcelona. “Amb sis cordes” és el concert de final de grau de l’Hèctor Botija on presenta obres de diferents autors com F. Tàrrega, E. Sainz de la Maza, I. Albeniz, A. Piazzolla, entre d’altres. En aquest concert podrem veure com la guitarra, s’ha anat adaptant a diversos estils i formes compositives des del segle XVIII fins als nostres dies.

 

Qui és l’Hèctor

Comença els seus estudis de guitarra clàssica el 2009, a l'Associació Musical del Prat de Llobregat amb el guitarrista mexicà Juan Ramón Arceo García. El 2012 continua els seus estudis en el Conservatori Trémolo, on rep classes de guitarra clàssica de Bernat Padrosa i classes de teoria musical de la mà del compositor i pianista Jordi Lalanza. L'any 2013 inicia el Grau en Musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i el finalitza el 2018 amb menció en Musicologia Històrica i en Gestió Musical i Patrimoni. El  2017 estudia a l'Escola Luthier d'Arts Musicals amb el guitarrista Fernando Rodríguez fins que, en 2019, accedeix al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Paral·lelament, treballa com a professor de guitarra en diversos centres musicals de Barcelona.

Programa

Les Adieux. Ferran Sor 
Recuerdos de la Alhambra. Francisco Tàrrega 
Asturias. Isaac Albeniz 
Choro da saudade. Agustín Barrios
Flor granadina y De Cádiz a La Habana. Ángel Barrios
Suite “Platero y yo”, I. Platero V. Paseo
Invierno Porteño. Astor Piazzolla

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA