Torna El Descompositor, un cicle de xerrades musicals a la ciutat

Notícia
Compartir a:
dimarts, febrer 8, 2022 - 10:45

El 17 de gener a La Capsa, la divulgadora Lady R. farà un recorregut històric del rap a Espanya i França

El Descompositor és un club d'escolta i descoberta de músiques de forma compartida, un espai de trobada amb un convidat que, a partir d'un tema o d'un estil musical concret va filant un seguit de cançons i ens ajuda a ubicar-les en el temps, en l'espai, en les ideologies que amaguen o la seva influència dins de la cultura popular.  El Descompositor vol ser un punt de reunió per tots aquells curiosos amants de la música que desitgin descobrir noves músiques o aprofundir en els seus estils preferits.

Les xerrades d'aquesta edició tractaran de gèneres musicals diversos. Així,  el 17 de febrer retorna El Descompositor a La Capsa amb un monogràfic sobre el rap a càrrec de Lady R, divulgadora i gran apassionada del gènere.  Farà un recorregut històric a través dels seus temes favorits i que alhora han estat clau dins de l'origen i evolució del rap; des dels seus inicis als EUA fins a la seva posterior arribada a Espanya i a França, un dels països amb més tradició i qualitat dins d'aquesta música.

La segona xerrada del cicle serà el 26 de maig i estarà dedicada al Metall, a càrrec de Salva Rubio, un dels majors experts sobre el tema i autor d'un llibre indispensable pels amants d'aquest gènere, "Metal extremo: 30 años de oscuridad (1981-2011)". Aquest tipus de música és difícil d'apreciar, difícil de digerir i difícil d'enquadrar per al públic general. Mai serà popular, mai encaixarà en ambients sofisticats, o refinats, mai sonarà en les emissores de moda, però no fa cap falta, ja que és un gènere que gaudeix d'una eterna bona salut gràcies als seus incondicionals seguidors.

Com a avançament, l'últim Descompositor de la temporada arribarà a la tardor i estarà dedicat a la figura del gran escriptor i músic Leonard Cohen.

Les xerrades es faran a les 19h a la sala de concerts de La Capsa. L’entrada és gratuïta i no cal reserva prèvia.  Us hi esperem!

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA