Un any més, torna el Cinema i Música a La Capsa

Notícia
Compartir a:
dilluns, juliol 6, 2020 - 17:30

Aquest juliol tornem a obrir la Capsa! Tot i que no com sempre, poc a poc anirem reprenent els projectes i activitats a l’equipament. Per sort, ja fa anys que a l’estiu traiem tota la programació a la fresca i això ens permet recuperar l’espai públic dins d’aquesta nova realitat.

Un dels projectes que ens identifica a l’estiu és el Cinema i Música i aquest any celebrem la seva cinquena edició. Aquest cicle de pel·lícules musicades en directe va començar el 2016 i ja hem vist passar per l’escenari de la plaça Joan Garcia-Nieto a molts músics i grups locals com Guillem Bonet, Alex Mecinas, Iñaki Ezcurra, David Faure, Albert Gràcia, Enric Pascual, Alfred Garcia, Dani Artacho, Luis Garcia, Jordi Pujol, Reflex, la Jonkollective, David Gómez i Xavi Alias així com propostes desconegudes de més enllà del riu però amb un amor infinit cap a casa nostra com Arsonix Ensemble, YAK42, PARCVRS+CRNDS o Violeta Veinte.

La filmografia també és extensa i hem pogut veure grans pel·lícules de la història del cinema mut com “El maquinista de la general” de Buster Keaton, “Viatge a la lluna” de Georges Méliès o “El Golem” de  Paul Wegener i Carl Boese amb temàtiques que han girat al voltant de l’humor, el cinema de terror així com grans clàssics de principis del segle XX.

Enguany hem tirat aquest projecte endavant des de casa i els grups han assajat cadascú dins de les seves possibilitats i realitats, connectant telemàticament, per exemple, Barcelona amb Alacant i Les Palmas. Però creiem que així i tot, està fet amb tanta cura que tothom qui vingui a veure es quedarà fascinat amb la bellesa i simplicitat de les propostes, presentant un camí cinematogràfic nou: el cinema documental. Les propostes mostren els primers “documentals” que amb una narració més dramatitzada, mostren la vida extrema a diferents illes del mon. Les propostes musicals són tres i molt diferents entre elles:

Dimecres 8 de juliol
Caireles interpreta “Moana” de Robert J. Flaherty

Aquest trio de música antiga (arpa, traverso i percussió) fan investigació musical amb músiques anteriors al segle XIX, fent sinergia amb música contemporània en  acústic per donar-li una nova narrativa a aquest documental que reflexa la vida quotidiana d’una illa de Samoa.

Dimecres 15 de juliol
Albert Burcet interpreta “Tabú” de F.W. Murnau

Albert Burcet és professor de teclats i combos a L’Escola d’Arts en Viu del Prat i experimentarà amb les noves tecnologies per crear noves textures davant de l’última pel·lícula de Murnau, rodada a Tahití i Bora-Bora per explicar l’historia d’uns amants enfrontats als rituals i tabús de la seva illa.

Dimecres 22 de juliol
Los Astronautas del Modo interpreten “Nanook, el esquimal” de Robert J. Flaherty

L’Anna Sanchez es una coneguda pianista i cantant de la ciutat. Declarada molt fan del cicle Cinema i Música, aquest any hi participa amb un duo amb violí i veu posant melodies amb tocs zimmernians a la pel·lícula “Nanook el esquimal” de Robert J. Flaherty, un film que ens mostra la dura vida dels esquimals que viuen a la regió de Hudson, al Canadà.

Així doncs, què millor per sortir de casa que per gaudir de cinema i música en directe i a la fresca!

Degut a les mesures sanitàries, aquest any l’aforament serà limitat i s’haurà de dur mascareta. 

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA