El duo PARCOURS i la compositora Rocío Cano Valiño proposen un workshop i un concert al voltant de la creació sonora i de les tècniques compositives i interpretatives actuals

Notícia
Compartir a:
dimecres, maig 19, 2021 - 10:45

La trobada es farà amb alumnes de L’Escola d’Arts en Viu i el concert, dos dies després, a la sala de La Capsa

L’Escola d’Arts en Viu i La Capsa s’uneixen de nou per acostar les músiques de recerca i de nova creació a l’alumnat i a la ciutat amb una doble proposta de la mà del duo Parcours i la compositora argentina Rocío Cano Valiño

Qui són PARCOURS i Rocío Cano Valiño?

El duo PARCOURS va néixer l’any 2014 a l’ESMUC i  està format per Miquel Vich Vila (percussió) i Helena Otero Correa (saxo). Centrat principalment en l’àmbit de les músiques de nova creació té com a objectiu la recerca de noves formes de compartir i sorprendre a través de l’art.

Rocío Cano Valiño (Buenos Aires, 1991), és compositora i llicenciada en disseny d’interiors. Actualment, està estudiant composició contemporània al Conservatoire National Supérieur Musique et Danse de Lyon i anteriorment ha estudiat composició electroacústica al Conservatoire à Rayonnement Régional de Lyon. L’any 2017, el segell Resterecords va llançar el seu primer àlbum monogràfic, "Tâches". La música de Rocío es troba publicada per Babel Scores, Score Follower, Musiques & Recherches, Monochrome Vision, Taukay Edizioni Musicali i Phas.e.

Què ens proposen?

El dimecres 26 de maig es realitzarà un workshop a La Capsa amb els alumnes d’improvisació de L’Escola. En aquesta trobada es treballarà en la introducció de tècniques instrumentals esteses, en la presentació i experimentació amb eines compositives com l’electrònica en temps real, la notació gràfica o altres notacions no convencionals així com en la relació entre els sons acústics i electrònics a través de la improvisació lliure.  Es tracta, doncs, d’una introducció a les músiques de recerca amb una mirada lúdica i d’intercanvi.

Posteriorment, el divendres 28 de maig, Parcours i Rocío Cano Valiño faran un concert a la sala de La Capsa, sota el nom Átropos. El concert comptarà amb l’obra Asterion (la qual es treballarà en el workshop) i l’estrena nacional d’Antanáklasi II (per a saxòfon baríton) de la compositora argentina, i amb altres peces de creadors catalans com Gemma Ragués Pujol, Ramon Humet o el compositor francès Pierre Jodlowski.

Aquest projecte compta amb el suport de les “Ayudas de Ibermúsicas a Residencias Artísticas”

Podeu adquirir les vostres entrades en aquest enllaç. Us hi esperem!

Dilluns i dimarts de 9 a 23.30h
De dimecres a divendres de 9 a 00.30h
Dissabte i diumenge de 11.30h a 00.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA