ALMEURITME FESTIVAL

Almeuritme 2016

Alegria

Compartir a:

Al 2016 La Capsa, l'Escola Municipal de Música del Prat i el col·lectiu audiovisual Tots Sants treballen intensament per presentar Alegria, una versió del tema dels Antònia Font interpretat per prop d'un centenar de músics de la ciutat.


La presentació va coincidir amb el dia de la música, el passat dia 21 de juny, en què gent diversa de la ciutat es va reunir per descobrir el resultat d'aquest nou procés de treball que acaba amb la presentació del videoclip. Aquí podeu veure un recull de fotos d'aquell esdeveniment:

Presentació #almeuritme 2016
L'experiència de Tots Sants

La Capsa i l'Escola Municipal de Música del Prat ens van convidar a gravar un vídeo per #almeuritme a partir de la cançó Alegria d'Antònia Font. Quan vam posar-nos a treballar, els responsables del projecte i nosaltres teníem clara una cosa. Volíem ensenyar allò que veiem cada dia: que la música es contagia, que es cola a tot arreu i que és molt més que la banda sonora de les vides de les persones. Que la música, entre moltes altres propietats, té la virtut d'apropar-nos entre nosaltres.

Mentre La Capsa i l'Escola ens presentaven alumnes i professors, les bandes de música, els grups de la ciutat i tota la gent que tenia ganes de participar en la gravació, vam descobrir El Prat. I vam voler que #almeuritme 2016 fos una celebració de la música, però també un retrat de la ciutat.

I per això al vídeo d'#almeuritme 2016 l'alegria d'Antònia Font arrenca, s'atura, canvia de forma i es fa gran quan les veus d'uns i altres es troben i s'ajunten, sense que importi si es tracta de músics de tota la vida, de criatures que tot just comencen a cantar, de mestres o d'alumnes. Per això l'alegria va on la porta la gent del Prat i es cola a cases, bars, carrers. Per això sona a la cabina de projecció d'un cinema, entra i surt de les aules de l'escola de música, ressona en un teatre, se sent mentre aterren i s'enlairen els avions i s'escampa pel llit del riu.

Una imatge (en aquest cas, un vídeo) val més que mil paraules. Aquí teniu el resultat de l'Almeuritme 2016:
 

Direcció: Raimon Fransoy i Xavier Puig

Realització i edició: Elsabeth Produccions

CONTINGUT RELACIONAT

#4Raons 2023

El 28 d’octubre del 2023 es celebrarà una nova edició  del #4raons, el cicle que prova de modificar les relacions amb els artistes. L'objectiu d’aquest projecte és múltiple:  col·laborar a fons amb un artista de fora del Prat per tal que s'empelti de l'esperit de la ciutat a través d'algun col·lectiu local així com enfortir el teixit cultural i social del Prat a través de la música. Ser un espai de trobada on conèixer-nos, reconèixer-nos i celebrar-nos.

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA