Crònica del procés de treball del projecte “Rescatem el Patrimoni Acústic i Sonor del Prat”

Notícia
Compartir a:
dijous, desembre 9, 2021 - 10:30

Les peces de creació sonora es presentaran el 18 de desembre a La Capsa en el marc d’Indisciplinats

El procés de treball comunitari fruit del projecte “Rescatem el Patrimoni Acústic i Sonor del Prat” arriba al final i, abans de la presentació que tindrà lloc el 18 de desembre a La Capsa dins del cicle Indisciplinats, Cris Marco, que ha estat acompanyant als artistes i al projecte durant aquests últims mesos, ha volgut compartir la seva experiència:

“No és gens habitual trobar persones amb les quals compartir inquietuds que encara no sabies que tenies.

Per exemple: imagina que avui et contacta un veí amb el qual no parles habitualment, però et cau bé i et proposa fer una sortida a un llac per anar a comptar capgrossos per una investigació científica. Que fas? Doncs hi vas. Encara que no sàpigues res d'aquests simpàtics amfibis anurs.

O si et suggereixen acompanyar a algú a catalogar instruments de treball Laietans trobats a un antic magatzem. No en saps res de forja o de treballar el camp, però hi vas.

Són dos exemples inventats, però no són impossibles. Per això, el dia que ens van presentar el projecte UNZIP d'aquest any, informant-nos que es tracta d'anar a caçar les reverberacions d'alguns espais del Prat per convertir-les en FX usables per a tothom, vàrem dir sí, encara que no ho haguéssim fet mai.

L'equip que ho promou, la Ginebra Raventós i l'Emilio Marx, són molt potents i des del principi queda clar que tenen molta experiència fent això mateix. Dona tranquil·litat veure que algú sap en quina direcció remar! Jo en aquell moment no sabria ni per on començar.

Després arriben els altres participants, persones que com jo han vist una oportunitat per relacionar-se amb el seu territori d'una forma diferent. La Nikka, en David, en Raul, en Nico... i més gent que gaudeix del so, van participant en el projecte i tots junts anem descobrint el plaer d'explotar globus gegants en els espais més interessants del Prat, acústicament parlant, carregats amb les nostres enregistradores digitals, com uns caça fantasmes de barri.

En descobrim fent sons d'admiració quan una reverb ha sigut super llarga, o quan surt un compàs estrany a causa de la configuració de les parets. Hem entrat a la Ricarda completament buida per a nosaltres, a un pàrquing en mode comando, xalat sota el pont de l'autopista i creant grans explosions a la biblioteca amb la gent encara dintre per gaudi dels treballadors i de nosaltres mateixos. Vull dir: ens ho hem passat força bé.

Alhora, hem après a crear aquests FX. Connectors que podrem usar en el nostre DAW preferit, ja sigui Live, Logic, Pro tools o la nova jove promesa Reaper. I no només nosaltres; els podrà utilitzar qui vulgui. Qualsevol podrà recrear l'acústica de la capella o de la biblio del Prat. És un bon regal per a la comunitat d'acústics intercomarcal.

Per concloure, creiem que podreu gaudir molt a la presentació del projecte del pròxim 18 de desembre, ja que nosaltres ho hem xalat. I quan et suggereixin participar en un projecte que se surti del que és habitual, digues sempre que sí, ja que és la millor decisió sempre.”

Us esperem el proper dissabte 18 a les 13h a La Capsa! Presentarem la biblioteca de registres acústics i sonors que hem anat enregistrant durant els últims mesos així com podreu gaudir de la presentació de diverses peces de creació sonora amb els materials generats i una sessió de punxadiscos al Bar de La Capsa a càrrec de Cris Marco,  que ens oferirà una sessió  de cançons amb sonoritats excitants, independentment dels beats per minut.

Aquesta activitat forma part d'Indisciplinats, un cicle de propostes escèniques, visuals, performatives i comunitàries que ocuparan els centres cívics de la ciutat, l’Escola d’Arts Visuals del Prat, el Centre d’Art Torre Muntadas, L’Artesà i La Capsa del 16 al 18 de desembre per gaudir de la creació artística contemporània.

Podeu consultar el programa complet a elprat.cat/indiciplinats
 

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA