ESCARXOFA & JAZZ ESCARXOFA & JAZZ 2022

Escarxofa & Jazz 2023

Compartir a:

El diumenge 16 d'abril va tenir lloc la quinzena edició de l'Escarxofa & Jazz, una de les festes més esperades del Prat i emmarcada dins les Festes de la Carxofa. Amb una edició anterior que va resultar ser un èxit, les expectatives per aquesta edició estaven pels núvols. Unes expectatives que no només es van complir, sinó que es van superar: un temps immillorable, el ja clàssic arròs amb carxofa i uns músics que van elevar la festa a un altre nivell.

Ja de bon matí, l'associació gastrocultural Les Escarxofes del Prat van establir-se a la plaça per començar a preparar el seu arròs per a 1000 persones, un procés que va culminar a les 14 quan les llargues cues van començar a avançar sota el crit de "Ja podeu passar a recollir l'arròs!". Cal remarcar l'agilitat d'aquest procés, que no hagués estat possible sense la dedicació i la cura que totes les membres de l'associació demostren any rere any.

La Big Band de L'Escola d'Arts en Viu presents al festival

La Ferri i el Fermi van ser els mestres de cerimònies, que van donar vida a la Carxofa i al Jazz i van conduir la jornada, presentant als artistes i informant els assistents de la logística de l'esdeveniment. Els encarregats d'obrir aquesta quinzena edició van ser els membres de la Big Band de L'Escola d'Arts en Viu. La formació, integrada per un total de 18 alumnes joves i adults, va poder actuar a l'escenari professional de l'Escarxofa, a la plaça Joan Garcia Nieto just davant de La Capsa, un equipament en el qual molts d'aquests alumnes fan classes o en són usuaris dels seus bucs d'assaig.

La Big Band va oferir un repertori de tres quarts d'hora centrat especialment en alguns dels temes més destacats de la mítica formació de funky Tower of Power, com Soul vaccination o So very hard to go. La Big Band també va interpretar dos estandars clàssics de jazz com són April in Paris i  Vine street rumble. Per als diferents temes de Tower of power la Big Band va comptar amb la col.laboració de les alumnes de cant Eva Soler, Marta Coca, Núria Humaran, Irene Rosiña i Maribel Coca, que es van encarregar de cantar els diferents temes i fer-ne els cors.

Un cartell per no parar de ballar

Asia Knox, DJ resident i productora de Noche Romántica a Barcelona, va ser l'encarregada de fer que les esperes entre concerts es convertissin en petits oasis de diversitat musical llatinoamericana (boogaloo, house merengue, salsa, cúmbia...), fent aixecar al públic de les seves respectives cadires.

La jornada va continuar amb el refinat jazz de l'Alba Careta Group, la trompetista i cantant bagenca va demostrar la seva experiència adquirida tocant a formacions com JM Jazz World Orchestra o Balkan Paradise Orchestra, interpretant el repertori sensible i visceral del seu últim treball "Teia".

A la tarda, les taules ja començaven a buidar-se per a omplir la zona de ball, on Tito Ramírez va accelerar els bpms de la jornada oferint Rythm&Blues, Rock&Roll, Soul... una gran varietat de ritmes que van generar una sensació compartida de bon rollo entre el públic.

Ja amb els ànims pels núvols, van trepitjar l'escenari La Perra Blanco Trio per a celebrar un final de festa explosiu. Aquest power trio inspirat per la música dels anys 50, van demostrar dalt de l'escenari una potència i un magnetisme que va elevar, si és que encara es podia, la quinzena edició de l'Escarxofa&Jazz.

Sota un sol esmorteït, vam acomiadar la jornada, que va complir sens dubte totes les expectatives i va deixar un dia que totes recordarem!

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA