PROJECTE TRAINER THE NEW RAEMON HEIDI AND THE BOOBIES BINGO BARKOW

THE NEW RAEMON (2020)

Heidi and The Boobies i Bingo Barkow

Compartir a:

Ramón Rodriguez, conegut pels seus projectes musicals Madee i The New Raemon és l’entrenador musical del Trainer 2020-2021.

Ha pogut compartir la seva experiència amb dues bandes del Prat que assagen a la Capsa, “Heidi and The Boobies” un grup de punk rock que alguns de vosaltres haureu vist a l’escenari del Paraula de Dones o a la Bingo Jam del #4Raons, i amb “Bingo Barkow”, un grup de pop rock que ja tenen un disc publicat i comencen una nova etapa.

A continuació us mostrem les visions de tots dos grups i la del propi Ramón

Mònica (guitarra i veu de Heidi and The Boobies):

“Vam connectar de seguida, vam estar còmodes des de l’inici.”

“Un dels nostres handicaps era la sonorització al buc, el so dels instruments i els volums i amb això el Ramón ens va ajudar molt. “

Jon Levit (guitarra i veu de Bingo Barkow):

“Nos hemos sentido privilegiados y acogidos desde el minuto uno. Ramón nos ha ofrecido una “Master Class” sobre creación de música popular, ha compartido con nosotros su visión personal sobre lo que es componer y compartir canciones y sobre el sentido que tiene para él.”

The New Raemon:

“Durante las tres primeras sesiones del proyecto ambos grupos y yo nos hemos ido conociendo personalmente, tuvimos que escoger tres canciones de cada banda para grabarla más adelante en el estudio de grabación de La Capsa, para eso tuve que escuchar unas cuantas canciones de cada repertorio, así pude hacerme una idea de la clase de sonido que andaban buscando las dos bandas. En esta primera etapa hemos trabajado especialmente la estructura rítmica de las canciones seleccionadas, Heidi & The Boobies las tienen bastante terminadas, tan solo deberíamos terminar de decidir algunos arreglos de guitarra y detalles como las entradas y los finales de las canciones, de Heidi & The Boobies me gusta especialmente la actitud del grupo tocando y su forma de relacionarse dentro y fuera del escenario. Dos Islas han cambiado su nombre por el de Bingo Barcov, estuvimos dándole vueltas a nuevos nombres la última semana y éste es el que más les ha gustado, los Bingo Barkov tienen muy clara la estructura de sus canciones, Jonathan Levit su cantante y compositor- las prepara con mucha dedicación, durante el primer ensayo pude escuchar muchas de las maquetas que graba Jonathan en su casa, todas están muy trabajadas, lo importante ha sido desnudar de ideas las canciones, estaban tan trabajadas que había que tomar decisiones para dejarlas con más aire y espacio para lograr algo de crudeza en las composiciones. ”

Sessions d'estudi

Bingo Barkow

Després d’haver treballat les cançons escollides durant les sessions de Trainer, venia l’hora de gravar-les a l’estudi. No només hem comptat amb suport professional als assajos, també ha estat així en l’àrea de producció. Gravar a l’estudi de la Capsa ha estat un plaer per nosaltres i hem gaudit el procés, tot i fer-se curt. Todo lo bueno se acaba. Escoltar les primeres mostres de les gravacions ens ha conduït a reflexionar cap a on volem anar com a banda i a concloure el cicle que hem viscut en aquest projecte. Continuarem treballant per seguir esbrinant qui és en Bingo Barkow, nascut al mateix escenari principal de la Capsa entre riures i una llibreta plena de noms surrealistes, per definir la seva personalitat. Agraïm a tot l’equip que ens ha donat suport en aquest pas pel trainer de la Capsa, ens emportem moments que no oblidarem. Moltes gràcies per acollir-nos i ajudar-nos a crèixer, ha estat un luxe i tota una experiència.

Heidi and The Boobies

I sí, sí senyores, per fi va arribar la data, el dia més esperat, el dia que canviaria les nostres vides…bé, si més no, les nostres oïdes. Vam entrar a gravar a l’estudi. Dos dies intensos, extenuants i força productius. Per gairebé totes nosaltres era el primer cop que gravàvem a un estudi, tot era diferent, el so, les freqüències, la intensitat, i la claqueta… La temuda claqueta que ens feia treballar la oïda com aspirants a robots futuristes, a nosaltres, que som de sang, de inèrcies i de vents canviants; la veritat és que no va ser per tant i ens vam acostumar ràpid i ja tot va venir rodat. Ben rodejades i acompanyades, per The New Raemon i en Jordi Colomé de Infusiones Musicales, la cosa va anar fluint; per primer cop ens escoltàvem bé, érem conscients de cada instrument per sí mateix, res a veure amb el “soroll” d’un buc d’assaig. I que podem dir del resultat?..cinc cançons que ens fan estar encantades de la vida, sonen que tronen i al moment d’escriure això encara no estan totalment acabades, ens falta masteritzar. Creuem dits per a que tot això esdevingui només l’inici, volem continuar creant i gravant, volem que la gent ens escolti; però si no és així, l’experiència ha estat meravellosa i ens ha servit per aprendre molt, aquesta és la millor part, aquesta i el tenir per sempre més un record sonor de tot aquest projecte. Donem mil gràcies, al Ramon , als seus consells i al seu sentit de l’humor, al Jordi per la seva professionalitat i savoir faire i al Willy de La Capsa, per haver confiat i recolzat i per donar-nos aquesta magnífica oportunitat.

Conclusions finals del projecte

Bingo Barkow

En estas dos últimas semanas hemos incluido algún tema nuevo a los que grabaremos, trabajando baterías con Ramón e incorporando arreglos de guitarra con Jorge que nos han resultado interesantes. El día que hemos tenido a Ferrán con nosotros a la batería hemos podido ensayar temas completos ya como grupo, aunque nos falte Xavi.

Han sido reuniones de petit comité por la pandemia y las restricciones de horarios y  es verdad que no poder estar todos reunidos para poder ensayar complica el proceso de construir la canción in situ. Se nos anima a ir trabajando por nuestra parte a pesar de las distancias en los arreglos, salvándolas digitalmente.

Hemos podido ir construyendo algunas demos previas a la grabación que nos permitirá tener todo más ordenado para entonces.

En resumen, es un proceso que estamos disfrutando a pesar de todas las dificultades y aprendiendo cada día que nos encontramos.

Heidi & The Boobies

Estem entrant a la recta final del projecte. Durant aquestes últimes sessions hem acabat d’arrodonir els temes per deixar-los ben preparats alhora d’entrar a l’estudi a gravar. Hem estat mirant els tempos de les cançons i millorat algunes linees de guitarra i baix. També hem aprofitat per canviar part de l’equip que feiem servir com per exemple els pedals de guitarra per aconseguir un só més rodó i amb el que ens sentim molt més cómodes. I es que ara, ja sonem com una banda, hem guanyat en seguretat i ens escoltem les unes a les altres. Tenim moltes ganes d’entrar a l’estudi a gravar per moltíssimes raons, però potser la més important de totes es que d’aqui a molts anys donarem al play i podrem escoltar les cançons que vam fer amb les boobies.

The New Raemon

Quedan tan solo dos sesiones con cada banda para entrar en el estudio de grabación, Heidi and The Boobies tienen ya todo preparado, podrían haber grabado ya esta semana, el cambio de sonido que ha experimentado la banda estas semanas es notable, suenan más compactas, el lunes hicieron un medley con las canciones que grabarán en la maqueta y sonaron mejor y más conjuntadas que nunca, estas últimas semanas hemos ido repasando el repertorio para ir engrasando la maquinaria de cara a la grabación, hemos añadido algún cambio en canciones y midiendo los tempos de cada una para dejar clara la velocidad necesaria para cada canción.

Con Bingo Barkov hemos ido simplificando las canciones hasta dejarlas en su estado más puro, el proceso ha ido más lento porque nunca está el grupo al completo en las sesiones, pero se ha trabajado mucho en el local y en casa para tener las canciones a punto para la grabación, esta recta final servirá para hacer ensayos generales antes de grabar las canciones, la banda ha trabajado mucho en casa, preparando maquetas para que todo el grupo tenga clara la nueva dirección de las canciones.

Tot seguit teniu un petit vídeo resum del que ha suposat el projecte Trainer 2020-2021 de la mà de The New Raemon:

També podeu gaudir d'unes fotografies dels concerts dels dos grups que van participar al projecte Trainer 2020-2021:

 

Bingo Barkow 27/03/21
Heidi & The Boobies 26/03/21

De dilluns a dijous de 9 a 22.30h
Divendres de 9 a 02h
Dissabte de 11 a 02h
Diumenge de 11 a 22.30h

BUTLLETÍ

subscriu-te a la newsletter i rep totes les novetats

COM ARRIBAR

LES MORERES

VEURE MAPA